• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 26 تیر 1398
کد مطلب : 66461
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/D4WA
+
-

فارس در تدارک انتخابات اسفند 98

تاکنون استعفای ۲۵ نفر از مدیران و مسئولان استان برای شرکت در انتخابات مسجل شده است

انتخابات
فارس در تدارک انتخابات اسفند 98

حدود 7 ماه و نیم تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت باقی است و مسئولان اجرایی استان فارس نیز در تدارک و زمینه‌سازی برپایی انتخاباتی پرشور با مشارکت گسترده مردم هستند. یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان، دوم اسفند ۹۸ در کشور برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، در قانون انتخابات، ۲۹ شهرستان استان فارس در قالب ۱۵ حوزه انتخابیه تعریف شده است که هر یک به جز شیراز، یک کرسی نمایندگی در خانه ملت دارند. سهم شیراز با توجه به جمعیت این شهرستان، 4 کرسی نمایندگی است. در حال حاضر، یک کرسی استان فارس در مجلس خبرگان رهبری پس از درگذشت آیت‌الله «اسدالله ایمانی» در اردیبهشت ماه97 خالی است. قرار است در انتخابات میان‌دوره‌ای این مجلس که همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود‌، نماینده جدید استان انتخاب شود.


آغاز به کار ستاد انتخابات استان

اردیبهشت ماه امسال بود که با تعیین رئیس ستاد و 7 نفر از برگزارکنندگان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در استان فارس، برگزاری این رویداد سیاسی عملاً وارد مرحله اجرایی شد. استاندار فارس در حکمی «سید احمد احمدی‌زاده» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس را به عنوان رئیس و سخنگوی ستاد انتخابات این استان منصوب کرد.

«عنایت‌الله رحیمی» همچنین 7 عضو دیگر این ستاد را منصوب کرد. استاندار فارس در این احکام بر «عزم و اراده و تاکید دولت تدبیر و امید در برگزاری انتخابات باشکوه بر مدار قانون» تاکید کرد و از اعضای ستاد انتخابات استان خواست که «بسترسازی برای حضور و مشارکت حداکثری در عرصه انتخاباتی در شان و تراز ملت بزرگ و رشید ایران را که در آن حقوق انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان به عنوان حق‌الناس برابر مُر قانون و در فضای امن و توام با نشاط و آرامش کاملاً رعایت شود» سرلوحه کار خود قرار دهند.


خداحافظی ۲۵ نفر با مناصب مدیریتی 

داوطلبان شرکت در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تا ۱۶ خرداد ۹۸ فرصت داشتند که از مناصب قانونی خود که در ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس ذکر شده است، استعفا دهند.
آخرین آمار اعلامی رئیس ستاد انتخابات استان فارس، مربوط به ۲۱ خرداد امسال است. احمدی‌زاده در آن مقطع زمانی با بیان این‌که تاکنون استعفای ۲۵ نفر از مدیران و مسئولان استان برای شرکت در انتخابات مسجل شده است گفت: البته تعداد این افراد با اعلام و ثبت نهایی استعفای آنها بیشتر خواهد شد. در حوزه وزارت کشور در استان فارس، 4 نفر با ترکیب ۲ مدیر کل استانداری و یک فرماندار و یک معاون فرماندار استعفا داده‌اند.

به گفته رئیس ستاد انتخابات فارس، شمار دیگری از مدیران هم در داخل استان و هم خارج از استان استعفا داده‌اند و از این رو، آمار دقیقی از کل مدیران مستعفی با هدف شرکت در انتخابات در دسترس نیست. بر اساس قانون، نیازی به مراجعه مدیران مستعفی به استانداری یا فرمانداری‌ها نیست و ممکن است آنها روزهای ثبت‌نام داوطلبی انتخابات مجلس مراجعه کنند. 


سال انتخابات و بهار احزاب

سال‌های برگزاری انتخابات در کشور به بهار فعالیت‌های حزبی و سیاسی تشبیه شده است و استاندار فارس نیز از این تعبیر استفاده کرد. رحیمی امسال را سال انتخابات و بهار فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی دانست و افزود: فرایند اجرایی انتخابات در این استان نیز با تشکیل ستاد انتخابات آغاز شده است.


برگزاری ۱۵ نشست با احزاب 

استاندار افزود: نشست‌های متعددی با حضور گروه‌ها و احزاب سیاسی مختلف در این استان برگزار و طی این نشست‌ها دیدگاه‌های فعالان سیاسی استان مطرح شد و در این چارچوب بسترسازی لازم امنیتی و سیاسی برای فعالیت و حضور همه اقشار در انتخابات فراهم شد. وی عنوان کرد: استانداری فارس در 5 ماه گذشته بیش از ۱۵ جلسه با احزاب مختلف فعال در استان فارس برگزار کرده و مذاکراتی با نخبگان سیاسی این خطه انجام شده است تا نشاط و شورآفرینی لازم در میان ‌فعالان ایجاد شود.


آسیب‌شناسی دوره‌های قبلی انتخابات

استاندار فارس همچنین گفت: آسیب‌شناسی انتخابات قبل در سراسر این استان از نظر سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و امنیتی انجام گرفته و در جهت رفع آن اقدام شده است. رحیمی فعالیت رسانه‌ها را برای تزریق شور و نشاط انتخاباتی و در نتیجه مشارکت حداکثری مردم بسیار مهم ارزیابی کرد و اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم در استان فارس برای برگزاری انتخاباتی پرشور انجام شده، به گونه‌ای که کمیته‌های لازم تشکیل شده و همچنین آسیب‌شناسی انتخابات قبل در حوزه‌های سراسر استان فارس در زمینه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و امنیتی انجام گرفته و در رفع تمامی موارد اقدام شده است.


انتخاباتی در تراز جمهوری اسلامی

استاندار فارس گفت: تهیه بانک اطلاعاتی معتمدین محلی در مناطق مختلف این استان و معرفی آنها به هیات اجرایی انتخابات در حال انجام است تا انتخابات خوبی در تراز جمهوری اسلامی برگزار شود.
جدیت در اجرای قانون انتخابات در فارس
رحیمی همچنین به برگزاری نشست‌هایی با اعضای هیات نظارت بر انتخابات این استان با هدف افزایش تعامل و تعریف قانونمند فرایند انتخابات اشاره کرد و گفت: ما مجری قانون هستیم و ذره‌ای از آن تخطی نخواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم کسی قانون را مخدوش کند.


استفاده از امکانات دولتی ممنوع

استاندار در ادامه با یادآوری قوانین و مقررات انتخابات در کشور تاکید کرد: هیچ فردی در دستگاه‌های اجرایی استان اجازه ندارد به طرفداری یا علیه نامزدی خاص ورود و از امکانات دولتی در این خصوص استفاده کند.
وی با تاکید بر این‌که در خصوص استفاده از منابع دولتی و عمومی برای تبلیغات کاندیدایی خاص به‌شدت سختگیری خواهد شد گفت: چنانچه هر یک از فرمانداران و بخشداران این استان در انتخابات پیش رو شائبه حمایت از کاندیدایی خاص را ایجاد و یا از قانون عبور کنند به‌سرعت عزل خواهند شد. رحیمی تاکید کرد: نتیجه آنچه مردم در انتخابات می‌خواهند، تصمیم می‌گیرند و انتخاب می‌کنند بعد از طی فرایند قانونی به اطلاع عموم خواهد رسید.

این خبر را به اشتراک بگذارید