• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
دو شنبه 24 تیر 1398
کد مطلب : 66147
+
-

سود سیب‌زمینی قصر شیرین در جیب دلالان

نبود شرایط ایده‌آل برای انبار محصول سیب‌زمینی و همچنین بازاریابی مناسب باعث شده تا کشاورزان قصر شیرینی گرفتار دلالان و سودجویان شده و این گونه سود محصولشان در جیب واسطه‌ها برود. به گزارش ایرنا، قصر شیرین یکی از قطب‌های کشاورزی کرمانشاه است. آب‌و‌خاک و شرایط اقلیمی مناسب این شهرستان برای تولید و کاشت انواع محصولات کشاورزی و باغی بسیار مطلوب است. 

اکنون قصر شیرین در زمینه برخی از محصولات همچون خرما، انگور یاقوتی، لیمو شیرین، مرکبات و محصولات گلخانه‌ای سرآمد است، به گونه‌ای که این محصولات را با برند قصر شیرین می‌شناسند.  مشکل موجود نبود شرایط مناسب و ایده‌آل برای انبار و ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی و همچنین نبود کارخانه‌های فراوری و بسته‌بندی محصولاتی است که با هزار زحمت توسط کشاورزان و باغداران به عمل می‌آید.

به عنوان نمونه این روزها که زمان برداشت سیب‌زمینی است، حدود ۱۸۰ کشاورز سیب‌زمینی‌کار این شهرستان محصول خود را برداشت کردند و مجبور شدند به شرایطی تن بدهند تا محصولشان با توجه به دمای بالای ۴۴ درجه‌ای تیرماه این منطقه روی دستشان باد نکند. از این رو مجبورند گرفتار واسطه‌ها شوند زیرا به اعتقادشان سود کمتر بهتر از این است که محصولشان در گرما کیفیت لازم را از دست بدهد و به‌اصطلاح فاسد شود.  اگر سردخانه یا انباری برای ذخیره‌سازی محصول سیب‌زمینی‌کاران وجود داشت کشاورزان حاضر نبودند محصولشان را با قیمت بسیار پایین روانه بازار کنند. 

قصر شیرین با وجود ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان متاسفانه هیچ‌گونه کارخانه فراوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی ندارد و این‌گونه از نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی و سردخانه رنج می‌برد و همین مساله کشاورزان این منطقه را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.  یکی از سیب‌زمینی‌کاران قصرشیرینی گفت: تمام سال را منتظر لحظه فروش محصولم هستم. با توجه به این‌که هیچ گونه خرید تضمینی در زمینه محصول سیب‌زمینی وجود ندارد، سیب‌زمینی‌کاران متضرر می‌شوند.  احمدی افزود: در مجموع ۲ هکتار زمین دارم که مخارج خانواده 5 نفری من از همین محل تامین می‌شود و نبود سردخانه و دمای بالای هوا باعث شده محصولم را به دلالان بفروشم. 

دیگر سیب‌زمینی‌کار قصر شیرینی گفت: از مسئولان می‌خواهم فکری به حال کشاورزان و باغداران این منطقه بکنند و از بخش خصوصی بخواهند در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند و یک سردخانه یا انباری احداث کنند و کرایه آن را از ما کشاورزان بابت ذخیره‌سازی محصول بگیرند. ما از این امر استقبال می‌کنیم تا مجبور نباشیم محصولاتمان را به خاطر گرما با نرخ بسیار ناچیز به فروش برسانیم.  

مرادی افزود: من هزینه بسیار زیادی بابت دستمزد کارگرانی که برای برداشت محصول در زمین من مشغولند پرداخت می‌کنم و با توجه به پایین بودن قیمت سیب‌زمینی، تنها از زحمات چندین ماهه خود نصف هزینه‌های کاشت و تولید به دستم می‌رسد. اینک این کشاورزان و دیگر سیب‌زمینی‌کاران و کشاورزان شهرستان‌های گیلانغرب و سرپل ذهاب نیز که شرایطی مشابه با کشاورزان و باغداران قصر شیرینی دارند منتظر حمایت مسئولان هستند تا مشکلاتشان حل شود و گرفتار افراد سودجو و واسطه‌ها نشوند و این‌گونه دست دلالان از سفره کشاورزان قطع شود. 


 تولید ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن سیب‌زمینی

مدیر جهاد کشاورزی قصر شیرین از برداشت ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن سیب‌زمینی از سطح ۶۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد. «اردشیر نورمحمدی» گفت: میانگین برداشت سیب‌زمینی در هر هکتار ۲۵ تن و امسال بهترین رقم محصول سیب‌زمینی در این شهرستان برون بود. همچنین ارقام دیگر سانتا و آگریا نیز در این شهرستان کشت شد. وی اظهار کرد: عملیات برداشت محصول سیب‌زمینی در قصر شیرین از اوایل خرداد آغاز شد و ‌اکنون پایان یافته است. 


نبود سردخانه؛ مهم‌ترین مشکل 

مسئول زراعت اداره جهاد کشاورزی قصر شیرین گفت: در این شهرستان و شهرستان‌های گیلانغرب و سرپل ذهاب انبار و سردخانه ذخیره محصولات کشاورزی وجود ندارد و این مشکل عمده‌ای است که با آن روبه‌رو هستیم. «مهدی مرادی» افزود: نبود سردخانه و انبار نگهداری محصولات و جلوگیری از صادرات محصول سیب‌زمینی باعث شده تا سیب‌زمینی‌کاران، گرفتار واسطه‌ها شوند. 

وی ایجاد شرایط برای صادرات محصولات کشاورزی و باغی از مرزهای شهرستان و همچنین ایجاد کارخانجات بسته‌بندی و صنایع تبدیلی را راهی برای رغبت هرچه بیشتر کشاورزان و باغداران برای افزایش تولیدات کشاورزی و باغی دانست. ایجاد اشتغال پایدار در قصر شیرین باعث ثبات و امنیت بیش از پیش پایدار این منطقه مرزی و همچنین جلوگیری از مهاجرت مرزنشینان به کلان‌شهرها و افزایش درآمد مردم می‌شود.  یکی از راه‌های ایجاد اشتغال استفاده بهینه از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشاورزی منطقه است که البته مستلزم اتخاذ راهکار درست و اصولی، احداث سردخانه، صنایع تبدیلی و فراوری محصولات و حذف واسطه‌گری است که امید است با حمایت بیش از پیش دولتمردان
این امر محقق شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید