
معجزه خوردن یک سیب در روز

آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
مردم دنیا عاشق سیب هستند. این میوه که در طیف وسیعی از رنگها و طعمها وجود دارد، مدتهاست به ما در حفظ سلامت کمک میکند. اما چرا خوردن سیب و تداوم به این کار، اینقدر برای سلامت ما اهمیت دارد؟ نکتههایی را در این باب مرور میکنیم.
همه مواد مغذی موجود در سیب منبع غنی از مواد شیمیایی گیاهی، ازجمله فلاوانولها هستند. این ترکیبات با فواید سلامت متعددی مانند حفظ وزن سالم و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط بودهاند.
فیبر زیادی در سیب وجود دارد، عمدتا پکتین که میزان لیپوپروتئینهای با چگالی کم یا شکل ناسالم کلسترول را در خون ما کاهش میدهد. پکتین همچنین میزان قند و چربی جذبشده از غذا را کاهش میدهد و به تثبیت سطح قند خون ما کمک میکند.
داشتن یک رژیم غذایی سالم بهطور کلی میتواند خطر ابتلا به سرطان را تا 40درصد کاهش دهد که عمدتا به لطف ترکیبات زیست فعال و فیتوشیمیاییهای موجود در سیب است.
برخی مطالعات حتی مصرف سیب را با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مرتبط دانستهاند.
جانت کولسون، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ایالتی میدل تنسی در آمریکا: سیب ویتامین C زیادی ندارد و آهن یا کلسیم ندارد، اما مواد تشکیلدهنده بسیار دیگری دارد که سلامت را ارتقا و کارهای فوقالعادهای برای بدن انجام میدهد.
نکتههایی در باره سیب
100میلیونتن سیب سالانه در جهان تولید می شود.
18 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع2 نتیجه خوردن سیب.
18 مطالعه نشان میدهد که خوردن سیب، کلسترولخون را کم میکند.