• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 23 تیر 1398
کد مطلب : 65651
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/p0EQ
+
-

تولید روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی در مشهد

خبرخوان
تولید روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی در مشهد

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی گفت: براساس برآوردها روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی از هر 2 نوع نرم و سخت در مشهد تولید می‌شود که رقم بسیار بالایی است. به گزارش تسنیم «تورج همتی» اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی مردم در زمینه زیان‌های بهداشتی و محیط‌زیستی استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از جمله اهداف مهم نامگذاری روز بدون کیسه پلاستیکی است.وی افزود: مراکز عمده تولید پسماند پلاستیکی و ظروف یک‌بار مصرف علاوه بر اصناف، فروشگاه‌ها، میدان‌های میوه و تره‌بار، هیات‌ها، مساجد و اماکن مذهبی هستند. نخستین اقدام برای مدیریت پسماند پلاستیکی، ممانعت مردم از دریافت فراورده‌های مربوطه و کاهش مصرف پلاستیک در هر خانواده‌ است که در این زمینه فرهنگ‌سازی و آموزش‌های لازم در دستور کار قرار گرفته است. 

 همتی به خطرات زیست‌محیطی و بهداشتی پراکندگی کیسه‌های پلاستیکی در طبیعت و تاثیرهای نامطلوب و جبران‌ناپذیر آنها بر حیات گونه‌های جانوری و گیاهی اشاره کرد و گفت: ورود کیسه‌های پلاستیکی رها شده در طبیعت به رودخانه‌ها و کانال‌های آب سبب انسداد آبراهه‌ها شده و در بسیاری موارد به علت سکون آب، زاد و ولد انواع حشرات را افزایش می‌دهد. از طرفی در صورت ورود به محیط‌زیست دریایی، وارد زنجیره غذایی جانوران دریایی می‌شود. سالانه هزاران گونه از جانوران آبزی به علت خوردن این کیسه‌ها و خفگی ناشی از آن می‌میرند. وی دفن مواد پلاستیکی به عنوان زباله را نیز راهکار چندان مناسبی ندانست و افزود: به علت تجزیه آرام و کند مواد پلاستیکی‌ که عموما بر پایه مواد پلیمری، شیمیایی و نفتی ساخته شده‌، در محل دفن ایجاد شیرابه‌ای شامل ترکیبات زیان‌آور و با خاصیت تجزیه‌ناپذیری می‌کند که نفوذ آن به سفره‌های آب زیرزمینی، سلامت آنها را به مخاطره می‌اندازد. ماندگاری آن در خاک سبب ورود تدریجی مواد شیمیایی به زنجیره غذایی انسان می‌شود. 

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی بیان کرد: استقرار ایستگاه سبز در ادارات و انجام دقیق عملیات تفکیک از مبدا، جداسازی پسماندهای پلاستیکی و انتقال پسماندها به شهرداری‌ها و واحدهای بازیافت‌کننده مجاز از جمله اقداماتی هستند که در خراسان رضوی انجام شده‌اند. همتی به ارزشیابی نحوه مدیریت پسماند در ادارات در قالب جشنواره شهید رجایی اشاره کرد و افزود: محور مدیریت سبز در این جشنواره دارای 30 امتیاز است و توسط اداره کل حفاظت محیط‌زیست مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. دبیر کارگروه مدیریت پسماند استان تصریح کرد: در محور یاد شده، شاخص مدیریت پسماند 7 امتیاز از ملاک‌های ارزشیابی را شامل می‌شود و برای بررسی و ارزشیابی عملکرد ادارات در موضوع مدیریت پسماند موارد مهمی همچون استفاده از کالاهایی با پایداری مصرف و استفاده نکردن از ظروف یک‌بار مصرف، تفکیک صحیح و کامل پسماند در کلیه قسمت‌های اداری و رفاهی، اقدامات مدیریتی با هدف کاهش تولید پسماند و نیز اقدامات آموزشی، فرهنگی و... مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید