معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی زاهدان گفت: ۶۰ درصد موارد ابتلا به تب کریمه کنگو کشور در سالهای اخیر به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد.
«مهدی طباطبایی» در گفتوگو با ایرنا افزود: تب کریمه کنگو به راحتی قابل کنترل است و میتوان به آسانی و با رعایت اصول بهداشتی شامل آموزش نکات ایمنی و بهداشتی به مردم و نظارت بر خرید گوشت ذبحشده از محلهای معتبر و استاندارد توسط شهروندان، عوارض ناشی از این بیماری را به حداقل رساند.
وی افزود: بیشترین علت ابتلا به این بیماری در سیستان و بلوچستان به قاچاق دام و عرضه غیرمجاز آن مربوط میشود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: ۹ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند.
وی برگزاری دورههای آموزشی ویژه اقشار مختلف جامعه، برپایی نشستهای آگاهیافزایی در مناطق دارای بیشترین درگیری بیماری، فرهنگسازی از طریق رسانههای عمومی و پذیرش و درمان بیماران در بیمارستان بوعلی زاهدان را از مهمترین اقدامات این دانشگاه برای پیشگیری و مقابله با این بیماری عنوان کرد.
طباطبایی با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو گفت: افرادی که نقش مستقیم در نگهداری و کشتار دام دارند باید حتماً از وسایل حفاظتی از جمله دستکش، چکمه، پیراهن آستینبلند و روپوش استفاده کنند تا مورد گزش کنه ناقل این بیماری و آلودگی به ترشحات و خون حیوان قرار نگیرند.
وی ادامه داد: گوشت حیوان ذبحشده باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر، دل و قلوه آن حداقل ۴۸ ساعت در دمای پایین (درون یخچال) نگهداری و سپس برش داده شود و برای قطعهقطعه کردن گوشت نیز دستکش و روپوش مورد استفاده قرار گیرد.
شنبه 22 تیر 1398
کد مطلب :
65375
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/XEE8
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved