• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
یکشنبه 16 تیر 1398
کد مطلب : 64240
+
-

پاوربانک می‌تواند قاتل موبایل‌تان شود؟

انفجار یک پاوربانک در یک پرواز مسافربری بار دیگر توجه رسانه‌ها را به امنیت این باتری‌های همراه جلب کرده است

پاوربانک می‌تواند قاتل موبایل‌تان شود؟

این روزها به‌خاطر حجم کارهایی که آدم‌ها با موبایل‌شان دارند، استفاده از پاوربانک‌ها یا همان باتری‌های همراه خیلی عادی شده است.
روز گذشته اما خبری منتشر شد اینکه آتش‌گرفتن یک صندلی در پرواز Virgin Atlantic باعث فرود اضطراری این هواپیما شده است. گزارش شده که این حریق به‌خاطر آتش‌گرفتن یک پاوربانک رخ داده است. این هواپیما که از فرودگاه جان اف‌کندی نیویورک به مقصد لندن پرواز کرده بود، به همین‌خاطر مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه لوگان بوستون شد. بعد از بازرسی‌های انجام‌شده مشخص شد همه‌‌چیز زیر سر یک پاوربانک بوده است. بسیاری از کاربران که در طول روز باتری موبایل‌شان به آخر خط می‌رسد، پاوربانک همیشه همراه‌شان است.
به گزارش همشهری، پاوربانک‌ها در واقع باتری‌های لیتیومی هستند که در موبایل‌ها کاربرد دارند اما به‌صورت جداگانه شارژ می‌شوند تا در زمان نیاز بتوانند گوشی و تبلت کاربران را شارژ کنند. شاید قبلا استفاده مردم از موبایل بیشتر به مکالمه تلفنی محدود می‌شد اما حالا کارهای بانکی، گرفتن تاکسی، ارتباط‌های کاری و سازمانی از طریق موبایل‌ها صورت می‌گیرد. خاموش‌شدن گوشی برای خیلی‌ها درحالی‌که به شارژر یا پریز برق دسترسی ندارند، می‌تواند یک کابوس تمام‌عیار باشد. اما استفاده از پاوربانک‌ها امن است؟ ممکن است پاوربانک به گوشی‌تان آسیب بزند؟

خطر همیشه در کمین است 

اگر با تعمیرکاران موبایل حرف بزنید، خیلی‌‌هایشان از مشکلات پاوربانک‌ها برایتان خواهند گفت. بیشترین مشکل را پاوربانک‌هایی ایجاد می‌کنند که کیفیت لازم را ندارند. برخی پاوربانک‌ها با آنکه بسته‌بندی و ظاهر شیکی دارند، اما می‌توانند بلایی بر سر گوشی‌تان بیاورند که مدت‌ها ضرر آن را بدهید. تعمیرکاران می‌گویند گوشی‌های گران‌قیمت از دسته اندرویدی و آیفون‌ها هم قربانیان پاوربانک‌های بی‌کیفیت هستند. یکی از مهم‌ترین مشکلات ایجاد‌شده، از بین رفتن باتری گوشی و در حالت بدتر از بین رفتن قطعه‌ای مشهور به آی‌سی شارژ است که عملا استفاده از گوشی را برایتان غیرممکن می‌کند.
بسیاری از گوشی‌ها نیاز به منبعی برای شارژ دارند که خروجی 5ولتی را به‌صورت دقیق ارائه دهد. برخی از پاور‌بانک‌های بی‌کیفیت وجود دارند که ممکن است ولتاژ ثابتی نداشته باشند و به گوشی یا باتری آسیب بزنند. استفاده از کابل استاندارد برای شارژ هم در این قضیه مهم است.

چطور مواظب باشید؟

روش درست شارژ کردن استفاده از آداپتور و کابل استاندارد با استفاده از پریز برق معمولی است. بهترین حالت هم این است که با رسیدن گوشی به ۱۰۰درصد شارژ آن را از برق جدا کنید. هر‌چند گوشی‌های جدید از فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که شارژ گوشی را پس از رسیدن به ۱۰۰ درصد قطع کرده و مثلا دوباره با رسیدن به حدود ۹۵درصد سیکل شارژ شروع می‌شود، اما انجام پیوسته این پروسه هم برای باتری ضرر دارد؛ به‌ویژه کسانی که عادت دارند در موقع خواب گوشی‌شان را به شارژ بزنند و صبح آن را بردارند، بیشتر با این مشکل روبه‌رو هستند. انجام پیوسته این سیکل باعث داغ‌شدن باتری و گوشی در طول شب می‌شود و می‌تواند کیفیت باتری را به‌تدریج پایین آورد. همچنین باید تلاش کنید که همیشه گوشی را موقع رسیدن به پایان شارژ باتری به شارژر وصل نکنید. سعی کنید در فواصل مختلف به‌صورت متناوب گوشی را به شارژر وصل کنید؛ یعنی زمانی با ۵۰درصد شارژ، جایی ۳۰درصد و در تناوبی ۷۰درصد شارژ. اگر نیاز مبرم به پاوربانک دارید، حتما از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید. مطمئن شوید که پاوربانک برند قابل اطمینانی دارد و مجوزهای لازم فنی را دریافت کرده است. گاهی خریدن یک پاوربانک ارزان یا تبلیغاتی می‌تواند گوشی چند‌میلیونی‌تان را برای همیشه به مرخصی بفرستد یا حداقل هزینه گزاف تعمیرات را روی دست‌تان باقی بگذارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید