راه اندازی موزههای حرفهای در ایستگاههای مترو
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان گفت: این اداره کل در صدد است موزههای حرفهای و تخصصی در ایستگاههای قطار شهری اصفهان ایجاد کند.
«فریدون اللهیاری» در گفتوگو با ایرنا افزود: موزهها نقش بسزایی در اعتلای فرهنگی جامعه دارند به همین دلیل با توجه به فعال بودن سیستم حملونقل قطار شهری در کلانشهر اصفهان و تجمیع مسافران در ایستگاههای آن، طرح مطالعاتی و تاسیس موزه مترو در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر چند قطعه شیء باستانی و تاریخی در ایستگاه تختی قطار شهری اصفهان به نمایش گذاشته شد، تصریح کرد: در واقع این کار را نمیتوان موزه نام گذاشت، زیرا موزه از تعاریف و استانداردهای خاصی برخوردار است اما در طرح جدیدمان در تلاشیم تا موزههای در حد حرفهای و تخصصی در ایستگاههای قطار شهری راهاندازی کنیم.
خط یک قطار شهری از شمال اصفهان آغاز میشود، پس از طی مسیری به طول ۲۰ کیلومتر به پایانه مسافربری صُفه در جنوب این کلانشهر میرسد و در آن ۲۰ ایستگاه وجود دارد.
اللهیاری با اشاره به اینکه بازدید از موزهها چندان در جامعه ما رواج نیافته است، اظهار کرد: ایجاد موزه در اماکن مختلف از جمله نقاط پر تردد میتواند به فرهنگسازی و جذب مردم و گردشگران در این زمینه کمک کند.
مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان با بیان اینکه در این جهت تاسیس 3 موزه جدید در دستور کار این اداره کل قرار گرفت، اضافه کرد: موزه مترو یکی از آنهاست و ۲ طرح دیگر شامل موزههای خیابانی و کودک است.
اللهیاری با اشاره به اینکه این طرح در مرحله مطالعاتی قرار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه محور تاریخی چهارباغ عباسی اصفهان پیادهراه شده، در صدد هستیم با راهاندازی موزه خیابانی در این محور، اشیا، مشاغل و هنرهای سنتی اصفهان را که در زندگی مردم در سدههای اخیر نقش داشته است برای مردم و گردشگران به نمایش بگذاریم.
وی با بیان اینکه درحال حاضر فقط یک موزه مرتبط با کودکان یعنی موزه عروسک در کاشان در این استان فعال است، افزود: در صدد هستیم با راهاندازی موزه کودک علاوه بر ارائه میراث تاریخی باقیمانده در این بخش مانند انواع اسباببازیها، وسایل کودک و پوشاک آنها، زمینههای مناسبی را برای آشنا کردن فرزندانمان از کودکی با مقوله میراث فرهنگی و موزه فراهم کنیم.