• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
شنبه 15 تیر 1398
کد مطلب : 63786
+
-

فعالیت 3 کارخانه تولید گیاه دارویی در قم

مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در این استان 3 کارخانه با عنوان تولیدکننده فرآورده‌های سنتی، گیاهی و مکمل فعالیت می‌کنند.
«حمید اورعی» در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: ۹ مجوز برای کارخانه‌های تولید داروهای گیاهی و سنتی در قم صادر شده و در حال حاضر 3 کارخانه فعال و ۶ کارخانه دیگر که خط تولید ندارند از ظرفیت خالی و تجهیزات سایر کارخانه‌ها برای تولید استفاده می‌کنند. وی اضافه کرد: سال گذشته حدود ۳ میلیون عدد انواع داروهای گیاهی و سنتی در 3 شکل قرص، شربت و پماد تولید و عرضه شد.

وی با بیان این‌که فرآورده‌های این کارخانه‌ها فقط در داخل کشور توزیع می‌شود گفت: کارخانه‌هایی که در قم فعال است، برای سایر استان‌ها نیز تأمین دارو می‌کند و از طریق شرکت پخش بین داروخانه‌های متقاضی توزیع می‌شود.
به گفته اورعی، آویشن، بادرنجبویه، سنا، زوفا، اسطوخودوس، پر سیاوش، گل همیشه بهار و کنجد بیشترین گیاهانی هستند که در فرآورده‌های تولیدی کارخانه‌های قم استفاده می‌شود.

وی افزود: بخشی از گیاهان به صورت بومی در قم وجود دارد و بخش عمده‌ای نیز از مزارع ویژه پرورش گیاهان دارویی خریداری می‌شود.
وی با اشاره به این‌که اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی و سنتی دانشگاه علوم پزشکی بر تولید گیاهان دارویی نظارت دارد بیان کرد: این اداره از مراحل ابتدایی راه‌اندازی کارخانه، از جمله بررسی آلاینده‌های محیطی، محل قرارگیری و تجهیزات تا نظارت منظم و دوره‌ای بر تولید داروی گیاهی مسئول است.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین کارشناسان اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی و سنتی با آزمایش‌های مختلف کیفیت محصول تولید شده را می‌سنجند و بر فرآورده نهایی این کارخانه‌ها در سطح عرضه نظارت دارند.
وی به شهروندانی که تمایل به استفاده از فرآورده‌های سنتی دارند توصیه کرد، فرآورده‌های طبیعی و داروهای گیاهی را با تجویز پزشک متخصص و از داروخانه تهیه کنند که در این صورت این فرآورده‌ها می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر واقع شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید