پس از بارشهای اخیر در کشور و افزایش حجم آب دریاچه ارومیه، آرتمیا بهعنوان تنها جاندار این دریاچه احیا شده است. اما مقدار آن به اندازهای نرسیده است که بتوان از آن برداشت کرد. آرتمیا تنها جانور زنده دریاچه ارومیه از خانواده سختپوستان است که میتواند در آب غلیظ و شور زندگی کرده و از جلبکهای موجود دریاچه تغذیه کند. این سختپوست همچنین غذای اصلی پرندگان مهاجر به دریاچه ارومیه است.
علی نکویی، رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور گفت: اگر وضعیت دریاچه ارومیه بهبود یابد و به تراز اکولوژیک خود برسد، تمام نیاز کشور به آرتمیا که تنها موجود زنده این پهنه آبی است، تامین میشود.
به گزارش ایرنا، او گفت: با بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و با تأیید سازمان حفاظت محیطزیست امکان برداشت آرتمیا از این پهنه وجود خواهد داشت. سالانه ۷۰ تن آرتمیا برای صنعت شیلات وارد میشود. برای واردات هر کیلوگرم از این محصول آبزی، ۸۰تا ۱۰۰ دلار هزینه میشود. براساس پیشبینیها نیاز کشور به تخم آرتمیا در سالجاری به ۷۱ تن میرسد و تا ۲ سال آینده باید حدود ۲۶۰ تن تخم آرتمیا در اختیار داشته باشیم. رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور وابسته به مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی اعلام کرد: بهدنبال شناسایی مناطقی هستیم که ظرفیت پرورش آرتمیا را با آبهای نامتعارف داشته باشد. برای سرمایهگذاری در این بخش نیز باید آب مورد نیاز این صنعت بهصورت دائمی و مطمئن تامین شود. در این صورت میتوان با تولید، نیاز کشور به آرتمیا را تامین کرد.
دریاچه ارومیه یکی از غنیترین منابع آرتمیا در جهان بود؛ آرتمیا در صنایع پرورش میگو و ماهی مورد استفاده قرار میگیرد، خوراک آبزیان و در بخش غذای لارو آبزیان بیرقیب است. این ماده غذایی همچنین باعث افزایش ایمنی و بقای لارو آبزیان میشود و در بخش غذای میگو نیزجایگزین ندارد.
چهار شنبه 5 تیر 1398
کد مطلب :
62321
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Kp6G
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved