۱۶ درصد بودجه سلامت برای اهوازیها
گردوغبار باعث افزایش بیماریها در خوزستان شد
سالهاست که آلودگی هوا و تشدید گردوغبار نفس خوزستانیها بهویژه مردم اهواز را به شماره انداخته است. مشکلی که ریشه آن در نابودی تالابها و هورهای فصلی است که به بیابان تبدیل شدهاند تا در عوض سطح زیرکشت افزایش یابد و یا استخراج نفت صورت گیرد. فلرهای میادین نفتی و پالایشگاهها نیز مزید بر علت شدهاند تا غلظت آلایندهها در هوای این استان بیش از پیش شود. اما حاصل این همه آلودگی برای خوزستانیها، افزایش شمار مبتلایان به بیماریهای تنفسی و سرطان و بیماریهای قلبی بوده است؛ بهطوریکه حالا معاون سازمان محیطزیست میگوید: گردوغبار در خوزستان باعث شده تا فقط در اهواز سال گذشته 16درصد بودجه سلامت کشور برای ساکنان این شهر هزینه شود.
مسعود تجریشی با اشاره به اینکه آلودگی هوا مردم را درگیر سرطان و هزینههای گزاف آن میکند به ایلنا گفت: من نمیدانم چرا در کشور وقت زیادی برای تصویب قوانین صرف میکنیم، اما وقتی قانون وضع شد به آن عمل نمیکنیم. به گفته او، هماکنون زیرساختهای زیادی درخصوص معاینه فنی خودروها در تمامی کلانشهرها ایجاد شده است، اما زمانی که قانون باید اجرا شود آن را اجرا نمیکنیم.
او تأکید کرد: تصور ما بر این است که اجرای این قوانین باعث وارد شدن فشار اقتصادی به مردم میشود، درحالیکه هزینه درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا بهمراتب بیشتر است و این هزینهها هم به خانواده وارد میشود و هم به جامعه و دولت. او یادآور شد: در سال گذشته وزارت بهداشت مطالعاتی را درخصوص تأثیر گردوغبار بر سلامت مردم ارائه داد که در این گزارش آمده بود؛ در سال گذشته ۱۶ درصد بودجه سلامت کشور به تنهایی در شهر اهواز هزینه شده است، درحالیکه هر شهری با توجه به جمعیت آن شهر دارای یک بودجه مخصوص است. قطعا وقتی ۱۶ درصد از هزینه سلامت کشور برای یک شهر مورد استفاده قرار میگیرد، باید از بخشهای دیگر کاسته شود. درخصوص آلودگی هوا نیز همین موضوع مطرح است؛ وقتی هوا آلوده باشد، افراد به بیماریهای مختلفی ازجمله سرطانها مبتلا میشوند که باید هزینه زیادی برای آن پرداخت کرد.
او تصریح کرد: بنابراین باید این را بپذیریم که براساس تجربه جهانی همیشه منافع حاصل از سرمایهگذاریهای زیستمحیطی از ضررهای آن بهمراتب بیشتر بوده است و معتقدم درخصوص اجرای قوانین هوای پاک به جای اینکه تصمیمگیریها شخصی و فردی باشد از خرد جمعی استفاده شود و اگر قانون مشکلی دارد، آن را اصلاح کنیم.