افزایش قیمت محصولات لبنی در اصفهان
رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور برای افزایش قیمت محصولات لبنی، گفت: براساس این مصوبه قیمت محصولات لبنی از 5/21 تا ۲۴ درصد افزایش مییابد که این مقدار با توجه به هزینههای تولید حدود 5 درصد کمتر از قیمت تمام شده واقعی این محصولات است.
«هومان امیری» در گفتوگو با ایمنا، با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرفکنندگان، به دلیل شرایط خاص کشور قیمت واقعی تمام شده محصولات لبنی را در افزایش قیمتها لحاظ نکرده است، اظهار کرد: بهرغم افزایش قیمتها، کارخانهها با حداقل سود و در بیشتر محصولات بدون سود محصولات را به فروش میرسانند که البته این شرایط بهتر از زیاندهی است.
وی افزود: کارخانههای شیر پاستوریزه و اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه در قیمتهای اعلام شده هیچ نقشی ندارند و این قیمتها از طریق سازمان حمایت از مصرفکنندگان با توجه به تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور ابلاغ میشود.
رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان گفت: افزایش هزینههای تولید که در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاده بود بالاخره در قیمتها لحاظ شد، هرچند کارخانههای تولیدات لبنی با افزایش قیمت فراوردهها موافق نیستند، زیرا در اینصورت با کاهش فروش مواجه خواهند شد و فقط درصورتی که افزایش قیمت به آنها تحمیل شود آن را اعمال میکنند.
امیری با اشاره به افزایش هزینههای تولید، افزود: تاثیر افزایش قیمت شیر خام 1/13درصد و اقلام بستهبندی، حملونقل، انرژی و سوخت و همچنین افزایش دستمزد حدود 2/14درصد در هزینههای تولید اثر گذاشته و در مجموع حدود ۲۸ درصد به هزینههای تولید محصولات لبنی اضافه شده بود.
وی اضافه کرد: دامداران هزینه تولید را افزایش دادند و با شروع سال جدید قیمت شیر از 2 هزار تومان به 2 هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، بنابراین فشار بیامانی به کارخانهها وارد میشد و دامداران نیز به هیچ عنوان کمتر از این قیمت شیر خام را به کارخانهها عرضه نمیکردند، بهطوری که بسیاری از کارخانهها تا مرز ورشکستگی پیش رفتند.
رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان گفت: با توجه به این اتفاق درخواست تشکیل جلسه تنظیم بازار استان را دادیم که در آن مسئولان افزایش قیمت را قبول داشتند، اما تاکید داشتند تصمیمگیری برای افزایش قیمت محصولات لبنی در اختیار استان نیست و نهایتا با جلسات متعددی که در ستاد تنظیم بازار کشور تشکیل شد، قیمت محصولات لبنی متناسب با هزینههای تولید، افزایش یافت.
امیری همچنین درباره نظارت بر کیفیت و کمیت محصولات لبنی، گفت: اگر گزارشی به ما برسد سریعا آن را دنبال میکنیم، نماینده استاندار و سازمان غذا و دارو در کارخانه حضور دارند و همهروزه بر کیفیت محصولات لبنی نظارت دارند.
وی افزود: کیفیت محصولات لبنی به صورت میدانی نیز بررسی و نظارت میشود و هر گزارشی که به ما، یا به شماره ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره استاندارد و یا معاونت غذا و دارو داده شود، بررسی خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنایع لبنی پاستوریزه استان اصفهان تاکید کرد: اگر گزارشات مبنی بر ایرادات کمی و قیمتی محصولات باشد، باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت گزارش شود. قالب طرحهای هفتگی، ماهانه و سالیانه به شهروندان تسهیلات بهصرفه استفاده از حملونقل عمومی داد.