• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 1 تیر 1398
کد مطلب : 60858
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zkN7
+
-

14 درصد مساحت بوشهر بیابان است

در استان
14 درصد مساحت بوشهر بیابان است

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به ایجاد کانون‌های بحران فرسایشی در استان بوشهر گفت: کانون فرسایشی به وسعت ۴۵۴ هزار هکتار به سبب فقر، شوری خاک و پوشش گیاهی نامناسب در اراضی منابع طبیعی استان بوشهر ایجاد شده است. 

به گزارش تسنیم، «غلامرضا منتظری» افزود: 14 درصد مساحت استان بوشهر را بیابان تشکیل می‌دهد که شامل 331 هزار هکتار اراضی منابع طبیعی است.
وی کاهش بارش باران، پراکنش نامناسب، بارش‌های رگباری، فقر رطوبت و بالا بودن میزان تبخیر نسبت به بارندگی‌ها را از جمله عوامل توسعه بیابان دانست و تصریح کرد: با هدف جلوگیری از بیابان‌زایی، کنترل کانون‌های فرسایش بادی و گرد و غبار اراضی بیابانی استان بوشهر طرح نهال‌کاری اجرا شده است. 
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به ایجاد کانون‌های بحران فرسایشی در استان بوشهر گفت: فقر، شوری خاک و پوشش گیاهی نامناسب سبب ایجاد کانون‌‌های بحران فرسایشی در این استان شده است.

منتظری با بیان این‌که 454 هزار هکتار از عرصه‌های استان بوشهر تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارند خاطرنشان کرد: تاکنون در اراضی بیابانی استان تثبیت شن‌های روان در 33 هزار هکتار و 18 هزار هکتار نهال‌کاری شده است. 

وی گسترش فعالیت‌های انسانی، بهره‌برداری از زمین‌ها و رشد صنایع را سبب تخریب اراضی و بیابانی شدن عرصه‌های این استان دانست و تاکید کرد: مراقبت و آبیاری درخت‌کاری‌های گذشته و اجرای طرح‌های مدیریت مراتع از برنامه‌های امسال در راستای طرح بیابان‌زدایی است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر استفاده از توان بهره‌برداران در بیابان‌زدایی را مهم دانست و تصریح کرد: توانمند‌سازی جوامع محلی، ترویج فرهنگ جلوگیری از توسعه بیابان‌ها و آشنایی جامعه با صدمه‌های زیست‌محیطی و اقتصادی مورد تاکید است.

وی با اشاره به این‌که نهال‌کاری و مالچ‌پاشی یکی از روش‌های بیابان‌زدایی است تصریح کرد: گونه‌های گز، اسکنبیل، پانیکوم، کهور، آکاسیا ویکتوریا، سالیسینیا، و کنار در اراضی بیابانی استان بوشهر کشت شود که نقش مهمی در تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از بیابان‌زایی دارد. 

منتظری بخشی از کانون‌های بحرانی فرسایشی و مراکز گرد و غبار را در درون استان دانست و خاطرنشان کرد که بخش دیگری از کانون‌های ریزگرد هم کشورهای همسایه و استان‌های دیگر است.
وی عملیات بیولوژیکی، بذرکاری، نهال‌کاری، مالچ‌پاشی و تثبیت خاک را از برنامه‌های مهم در عرصه مقابله با ریزگرد دانست و بیان کرد: تغییر کاربری زمین‌ها، شخم زمین‌های کشاورزی حساس و تحت فرسایش و رها شدن دیمزارها و کشت نشدن آنها در سال‌های کم‌بارشی می‌تواند عوامل تشدید پدیده گرد و غبار باشد. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از اجرای پروژه ترسیب کربن در استان در بیابان‌زدایی و ایجاد اشتغال خبر داد و گفت: پروژه ترسیب کربن در 61 هزار هکتار در منطقه شبانکاره دشتستان اجرا شده است تا با ایجاد ظرفیت‌های جدید و مشاغل جایگزین به جای مشاغلی که به طبیعت آسیب می‌رسانند از عرصه‌های طبیعی مراقبت شود.
منتظری بر ضرورت راه‌اندازی پژوهشکده بیابان ساحلی برای کارهای پژوهشی و برای کاشت گونه‌های جدید و مناسب و استفاده از روش‌های نوین برای تثبیت و بهره‌برداری مناسب تاکید کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید