تشکیل کارگروه ایمنی بازار
سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: کارگروه ایمنی بازار بزرگ و تاریخی زنجان با هدف پیشگیری از بروز حوادث غیرمترقبه و ارتقای سطح ایمنی این محل تشکیل میشود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری زنجان، مجید امیرفضلی اظهار کرد: با توجه به بازدید میدانی از بازار بزرگ زنجان که یکی از شریانهای اصلی اقتصاد این شهر محسوب میشود، برای جلوگیری از هرگونه حادثه ارتقای سطح ایمنی آن مورد توجه قرار گرفته است.
وی توضیح داد: حادثه دلخراش آتشسوزی در بازار تاریخی تبریز موجب شد تا سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان با تشکیل کارگروه تخصصی برای ارائه طرح ایمنی بازار بزرگ و تاریخی شهر زنجان اقدامات لازم را انجام دهد.
سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان افزود: بررسیهای انجامشده در بازار تاریخی شهر زنجان از وجود نواقص ایمنی بسیار در این مجموعه تاریخی و فرهنگی شهر حکایت دارد، لذا حفظ و نگهداری این اثر بزرگ مستلزم توجه به اصول ایمنی در زمینههای مختلف است.
امیرفضلی گفت: بر این اساس ایمنی برق و سیمکشی استاندارد در مغازهها، حجرهها و کاروانسراهای بازار و از طرفی ایمنی گاز شهری و نحوه صحیح نصب وسایل گازی در مکانهای یادشده اهمیت بسزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: توجه به عرض معابر، چیدمان وسایل، جلوگیری از سد معبر برای باز بودن مسیر تردد خودروهای امدادی در حین وقوع حادثه و از طرفی آموزش کسبه بازار در خصوص اصول مقدمات مهار آتش نیز مورد توجه قرار گرفته است که در کارگروه ایمنی بازار لحاظ خواهد شد.
مجموعه تاریخی بازار زنجان در قلب بافت قدیمی این شهر قرار دارد و براساس متون تاریخی ساخت آن در سال ۱۲۰۵ قمری در دوران حکومت آقامحمد خان قاجار آغاز شده و در سال ۱۲۱۳ قمری مقارن حکومت فتحعلی شاه قاجار پایان یافته است. در دورههای بعد نیز بناهایی به بازار زنجان افزوده شد که از جمله آنها میتوان به ساخت چندین سرا، مسجد، گرمابه و مجموعه بازار بالا مشتمل بر بازار قیصریه، بازار بزازها، راستههای حجتالاسلام، امامزاده و عبدالعلی بیک اشاره کرد. هماکنون ۶ ایستگاه آتشنشانی در شهر زنجان فعالند و تلاش میشود با توجه به نیاز شهر این تعداد افزایش یابد.