
واردات هر تراکتور 10 نفر را بیکار میکند
گفتوگو با مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی تبری

مریم عبدلی: روزنامه همشهری روزهای گذشته در گزارشی به طرح انتقاد برخی از کشاورزان از کیفیت و قیمت محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی تبریز پرداخت. ابوالفتح ابراهیمی، مدیرعامل این گروه صنعتی در گفتوگویی به این انتقادها پاسخ گفت.
یکی از انتقادهای کشاورزان از محصولات تراکتورسازی مربوط به عیب قطعات بود. در این باره چه توضیحی دارید؟
تراکتور در زمینهای ناهموار و شرایط سخت کار میکند و به همین دلیل ممکن است در همان ابتدا آسیب جدی ببیند. از سوی دیگر، سالانه 16 هزار تراکتور میفروشیم که بین آنها ممکن است 200 تراکتور مشکل داشته باشد؛ این نسبت در هر گروه فنی و صنعتی پیش میآید. کیفیت تراکتورهای تولید گروه صنعتی تراکتورسازی بالاست و به دلیل همین کیفیت 2 ماه پیش صادرکننده برتر ملی شدیم.
پس موضوع قطعات معیوب یا مشکلات فنی تراکتور چه میشود؟
200 مرکز خدمات پس از فروش در کل کشور داریم که اگر به هر دلیل تراکتور دچار مشکل شد، در این مراکز مشکلات رفع میشود.
پس چرا تراکتورهای خارجی در بازار زیاد است؟
تعرفه گمرکی واردات تراکتور 5 تا 15 درصد است و واردکنندگان با ارز مبادلاتی و با کمترین تعرفه تراکتور وارد میکنند.
واردات تراکتور چه آسیبی را متوجه گروه میکند؟
طبقه محاسبههای ما، بهازای واردات هر تراکتور، 10 نفر در کشور بیکار میشوند. این در حالی است که تراکتورهای تولید داخل را با قیمت بسیار پایینتر و کیفیت بالاتر به فروش میرسانیم، زیرا معتقدیم باید از کشاورز ایرانی حمایت کرد و سودمان را از فروش خارجی کسب میکنیم.
چند نفر در گروه تراکتورسازی فعالیت میکنند؟
تراکتورسازی بیش از 500 کارگاه و قطعهساز دارد. حدود 5 هزار نفر به صورت مستقیم، حدود 100 هزار نفر در بخش قطعهسازی و بیش از 100 هزار نفر در گروه فروشندگان قطعه و خدمات پس از فروش فعالیت میکنند که واردات تراکتور اشتغال آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
طی چند سال گذشته تعدیل نیرو نداشتهاید؟
خیر. حتی برخی از شرکتهایی را که مشکل داشتند در اختیار گرفتیم. مثلا شرکت ماشینآلات صنعتی را از یک سال پیش تحویل گرفتهایم و در حال حاضر هم بیش از 200 نفر در آن کار میکنند.