• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 28 خرداد 1398
کد مطلب : 60141
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/8Vqj
+
-

شاخص بالای اهدای خون در رفسنجان

رئیس مرکز انتقال خون رفسنجان: اطلاعات ۴۵ هزار و ۲۶۹ نفر از رفسنجان و انار در بانک اطلاعاتی انتقال خون ثبت شده است

انتقال خون
شاخص بالای اهدای خون در رفسنجان

رئیس مرکز انتقال خون شهرستان رفسنجان گفت: بانک اطلاعاتی انتقال خون رفسنجان دومین بانک اطلاعاتی کشور است که به صورت جامع اطلاعات افراد و اهداکنندگان را ثبت کرده است. 

به گزارش ایرنا «مهدی محمدحسینی» افزود: اطلاعات ۴۵ هزار و ۲۶۹ نفر از رفسنجان و انار در بانک اطلاعاتی انتقال خون ثبت شده است و این افراد در هر جایی از کشور که بخواهند خون اهدا کنند به راحتی می‌توانند این کار را انجام دهند. 

محمدحسینی اضافه کرد: اطلاعات سلامتی افراد و این‌که خون آن‌ها هیچ مشکلی ندارد و می‌توانند خون خود را اهدا کنند در این بانک ثبت شده است. 

وی با اشاره به این‌که اهداکنندگان خون به 3 دسته اهداکنندگان بار اول، اهداکنندگان با سابقه و اهداکنندگان مستمر تقسیم می‌شوند، گفت: اهداکنندگان مستمر هر سال حداقل 2 مرتبه خون اهدا می‌کنند. 

محمدحسینی با اشاره به این‌که نوزادان نارس، بیماران تالاسمی، دیالیزی‌ها، بیماران ام‌اس، تصادفی‌ها، بیماران خاص و افراد کهنسال وابسته به خون و فرآورده‌های خونی هستند، تصریح کرد: روزانه در جهان بیش از ۸۰۰ زن بر اثر عوارض ناشی از حاملگی جان خود را از دست می‌دهند که ۹۹ درصد از این زنان در کشورهای در حال توسعه هستند. 


فرهنگ خوب اهدای خون

محمدحسینی با بیان این‌که ۳۴۰ هزار نفر جمعیت رفسنجان و انار است گفت: طبق شاخص اهدای خون، هر ساله بالای ۱۱ هزار واحد خون‌گیری در رفسنجان و انار انجام می‌شود و مردم این شهرستان از فرهنگ خوب اهدای خون برخوردارند. 

وی افزود: از سال ۸۲ در رفسنجان سیستم جایگزینی اهدای خون را حذف کردیم و به سمت جلب افراد و اهداکنندگان خون داوطلبانه رفتیم و به همین منطور اولین واحد سیار اهدای خون در استان در این سال در رفسنجان راه‌اندازی شد. 

وی ادامه داد: علاوه بر تأمین خون مورد نیاز مراکز درمانی رفسنجان و انار، به مراکز درمانی جنوب استان و دیگر شهرهای استان کرمان هم خون و فرآورده‌های خونی ارسال می‌کنیم. هر بیمار تالاسمی در سال ۲۵ بار خون دریافت می‌کند. 


تهیه انواع فرآورده‌های خونی

رئیس مرکز انتقال خون افزود: مرکز انتقال خون رفسنجان جزو مراکز خون کشور است که توانایی تهیه خون و انواع فرآورده‌های خونی را دارد. مردم رفسنجان سال گذشته ۱۰ هزار و ۶۴۷ واحد اهدای خون داشتند که از این واحد‌ها ۲۶ هزار و ۱۲۵ واحد انواع فرآورده خونی شامل گلبول قرمز متراکم، گلبول قرمز فیلترشده برای بیماران خاص، کرایو، پلاسما و پلاکت است که تهیه و در اختیار مراکز درمانی شهرستان‌های استان قرار دادیم. 

محمدحسینی یادآور شد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۴۸۹ نفر جهت اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون رفسنجان و انار مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار و ۶۴۷ واحد خون دریافت کردیم؛ ۱۸ درصد این افراد به دلیل نداشتن شاخص‌های اهدای خون که یا برای خودشان مضر بود یا برای گیرندگان خون مضر بود از اهدای خون معاف شدند. 

وی گفت: شاخص اهدای خون بانوان رفسنجان نسبت به متوسط استان پایین است و در ایران این شاخص ۸ درصد است در تمام دنیا ثابت شده که خون خانم‌ها از ضریب سلامت بالایی نسبت به آقایان برخوردار است بنابراین باید فرهنگ‌سازی شود تا باورهای غلطی از جمله کم‌خونی خانم‌ها کم‌رنگ شود و خانم‌ها خون خود را اهدا کنند تا در مواقع نیاز از آن استفاده شود. 


اهداکنندگان مستمر

محمدحسینی با بیان این‌که سال گذشته 3/62 درصد از اهداکنندگان رفسنجان و انار جزو اهداکنندگان مستمر بودند، گفت: از میزان فرآورده‌های خونی تولیدی سال گذشته در رفسنجان که جمع‌آوری و به واحدهای درمانی شهرستانی و استانی توزیع شد 7۸۰۱ واحد خون به مرکز درمانی علی‌بن ابی‌طالب(ع) رفسنجان، ۳۵۸ واحد خون به زایشگاه نیک‌نفس رفسنجان، ۲۶۶ واحد به بیمارستان ولی‌عصر(عج) انار و نیز ۱۰ هزار و ۵۲۹ واحد انواع فرآورده خونی از جمله پلاسما، کرایو و... به شهرستان کرمان ارسال شد. 

وی با اشاره به این‌که کرمان از استان‌هایی است که پلاسمای خون را برای فرآوری داروهای مشتق از پلاسما به آلمان می‌فرستد، گفت: تکنولوژی فرآوری این داروها در ایران وجود ندارد. 

بهترین راهکار هم همین است که پلاسما خون به آلمان برود و پس از فرآوری برگشت داده می‌شود تا در ایران از آن استفاده شود و وزارت بهداشت هزینه فرآوری را به آلمان پرداخت می‌کند؛ استان کرمان ۱۳۰۰ بیمار تالاسمی دارد که بیشتر از ایران هستند و به طور متوسط ۲۵۰۰ واحد خون در ماه نیاز هر کدام از این بیماران است. 


اتباع بیگانه جزو اهداکنندگان خون نیستند

رئیس مرکز انتقال خون شهرستان رفسنجان می‌گوید: واکسیناسیون علیه هپاتیت B ‌برای اهداکنندگان خون به صورت مستمر انجام می‌شود و تاکنون 2۴۷۲ نفر از اهداکنندگان مستمر در رفسنجان به این معاونت ارجاع دادیم که این واکسن را دریافت کرده‌اند.

 «مهدی محمدحسینی» با اشاره به این‌که اتباع بیگانه جزو اهداکنندگان نیستند ولی این اتباع جزو گیرندگان و مصرف‌کنندگان خون‌های اهدایی هستند، گفت: برخی از اتباع بیگانه در رفسنجان تالاسمی دارند که خون مصرف می‌کنند و ما خون مورد نیاز آن‌ها را نیز تامین می‌کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید