• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
شنبه 25 خرداد 1398
کد مطلب : 59333
+
-

ضرورت توجه دامداران گلستان به مدیریت گله در تابستان

کارشناسان امور دام گلستان معتقدند با فرارسیدن تابستان و گرم شدن هوا، دامداران منطقه به‌ویژه نواحی شمالی باید بیش از گذشته به فکر مدیریت گله باشند تا از بروز خسارت ناشی از تنش‌های حرارتی جلوگیری شود.

به گزارش ایرنا، این کارشناسان توصیه کردند که دامداران از مشاوره فنی کارشناسان جهاد کشاورزی برای پرورش دام در فصل گرم سال استفاده کنند. به گزارش سازمان جهاد کشاورزی گلستان، طبق برآوردها سالانه دامداران بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال از محل تنش حرارتی آسیب می‌بینند. 

دامپروری از مشاغل اصلی روستاییان گلستان به شمار می‌رود و به جز ورود بیش از نیم میلیون رأس گوسفند زمستان‌گذران عشایر شمال خراسان به مراتع شمالی گلستان، 3 میلیون و ۸۰۰ هزار واحد دامی شامل گاو، گوسفند، بز و گوساله برای پرورش در اختیار بومیان استان قرار دارد.

طبق گزارش مسئولان مرتبط با امور دام جهاد کشاورزی گلستان، سالانه در استان بیش از ۳۶۰ هزار تن شیر و ۲۹ هزار تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار می‌شود.

 مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این‌باره گفت: آب و هوای مرطوب گلستان در ۶ ماه از سال، موجب شده مواد خوراکی مصرف شده توسط دام‌های پُرتولید و حساس به جای تولید شیر، گوشت و رشد، صرف مقابله با تنش حرارتی شود. 

«غلامعلی هلاکو» افزود: مطالعه داده‌های هواشناسی و بررسی میدانی سال‌های اخیر به‌ویژه در نواحی میانی و شمالی استان حاکی از تجربه تنش حرارتی متوسط و گاهی شدید توسط دام‌های این مناطق است.

وی اضافه کرد: لازم است دامداران در روزهای گرم سال به سلامت و راحتی دام‌های خود برای پرورش توجه داشته باشند. اگر به آثار محیط روی دامپروری توجه نشود فعالیت برای دامداران مخاطره‌آمیز و زیانبار خواهد بود.

این کارشناس دامپروری گفت: تلفات گوساله‌ها، بروز بیماری‌هایی نظیر اسیدوز، لنگش، کبد چرب، ورم پستان، عفونت‌های مختلف، کاهش قطعی تولید شیر، ناباروری، کاهش گوساله‌زایی در هر سال و افزایش روزهای شیردهی و حتی مرگ دام‌ها از عواقب بی‌توجهی به تنش حرارتی است.

هلاکو ایجاد شرایط مناسب و پیش‌بینی فضای مناسب در آخور، نصب سایبان و مه‌پاش، تغذیه علوفه با کیفیت، تامین آب خنک با دمای مناسب، تغذیه دام‌ها در ساعات خنک‌تر، استفاده از افزودنی‌های خوراکی نظیر 
ویتامینC  و مخمرهای کشت شده، محدود کردن تغذیه پروتئین‌های حیوانی، خوراک‌‌ریزی کافی و استفاده از جیره‌های مخلوط را از جمله راهکارهای دامداران برای مقابله با خسارت در فصل گرما اعلام کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید