بیماران دیالیزی بندر انزلی تنها نیستند
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی: در این شهرستان 70بیمار عضو انجمن هستند و از خدمات بهره میبرند
درک کردن حال بیماران بسیار سخت است. تا شخص مبتلا به بیماری نشود، نمیتواند حال یک بیمار را درک کند. اگر این بیماری صعبالعلاج باشد درک آن بسیار دشوارتر است، اما باید توجه داشت که همراهی با بیمار و بودن در کنارش میتواند بخشی از تحمل بیماری را برایش آسانتر کند.
برخی بیماران برای درمان خود باید درد نداشتن دارو که درد بزرگتری است را تحمل کنند تا بلکه بهبود یابند. در این میان انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی به کمک این بیماران شتافته تا بتواند از میزان دردشان کم کند. این روزها وضعیت بیماران کلیوی بندر انزلی به دلیل سختی تهیه دارویهای ضروری چندان مساعد نیست.
به گزارش ایسنا، مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی در اینباره گفت: عمدهترین مشکل بیماران دیالیزی سختی تهیه داروست. آنها برای تهیه اقلام دارویی خاص باید به مرکز استان مراجعه کنند.
«یونس سیفزاد» اظهار کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را با زیر پوشش قرار دادن نزدیک به ۵۰ بیمار دیالیزی در ردههای سنی مختلف آغاز کرد. در حال حاضر تا ۷۰ بیمار کلیوی را زیر پوشش قرار داده است.
وی با بیان اینکه کمسنترین بیمار زیر پوشش این انجمن دختر ۱۴سالهای بود که خوشبختانه در کمتر از یک ماه گذشته موفق به عمل پیوند کلیه شد، افزود: طی ۴ ماه گذشته 2 بیمار کلیوی دیگر هم توانستند عمل پیوند کلیه را با موفقیت انجام دهند؛ این در حالی است که متاسفانه در سنین بالا و افرادی که بیماریهای خاص از جمله دیابت و ناراحتی قلبی دارند، امکان عمل پیوند کلیه وجود ندارد.
ارائه خدمات رایگان به اعضای انجمن
سیفزاد با بیان اینکه بیماران زیر پوشش انجمن به صورت رایگان خدمات مربوط به دیالیز را در بیمارستان شهید بهشتی انزلی دریافت میکنند، اظهار کرد: اکنون ۱۵ دستگاه دیالیز در این بیمارستان به صورت 3شیفت شبانهروزی در خدمت بیماران کلیوی قرار دارد.
صدور کارت شناسایی برای بیماران
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی با اشاره به اینکه مستمری ماهانهای به عنوان هزینه ایاب و ذهاب به بیماران از سوی انجمن پرداخت میشود، گفت: با پیگیریهای انجام شده کارت شناسایی برای اعضای انجمن صادر شده و به این ترتیب تهیه برخی از داروها به صورت رایگان یا با پرداخت مقداری از هزینه امکانپذیر است.
وی با تاکید بر اینکه هر بیمار دیالیزی 3 بار در هفته و هر بار تا ۴ ساعت برای تصفیه خون نیاز به دیالیز دارد، بیان کرد: همواره پیشگیری بهتر از درمان است.
همگان با انجام آزمایشهای غربالگری از جمله فشار خون و جدی گرفتن برخی از علائم که هشداری برای ناراحتیهای کلیوی است باید سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
سیفزاد با اشاره به اینکه در گذشته بیماران کلیوی بندر انزلی برای دریافت خدمات دیالیز به شهرهای مجاور میرفتند، افزود: با ارائه خدمات در شهرستان نه تنها همشهریان بلکه هماستانیهای دیگر از شهرهای خمام، رضوانشهر و مجاور انزلی را هم زیر پوشش قرار دادهایم.
ضرورت کمک خیران
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی گفت: خیران بازوهای توانمند در ارائه خدمات به بیماران کلیوی هستند و هر فرد با توجه به توان خود میتواند در این زمینه حضور موثری داشته باشد.
به عنوان مثال «پژمان نوری» یکی از ورزشکاران انزلی ساختمان فعلی را با مبلغ اندکی برای فعالیتهای انجمن اجاره داده است.
سیفزاد با اشاره به اینکه سال گذشته پدر شهید رودکار یک دستگاه دیالیز خریداری و به این انجمن اهدا کرد، افزود: دستگاههای موجود نیز 5 سال قبل، از دانشگاه علوم پزشکی تهران و با پیگیریهای نماینده شهرستان انزلی در مجلس شورای اسلامی خریداری شدند.
دستگاههای فعلی کم هستند
مسئول انجمن حمایت از بیماران کلیوی بندر انزلی عمدهترین مشکل بیماران دیالیزی را دسترسی سختی تهیه دارو عنوان و بیان کرد: البته این مشکل در بسیاری از شهرها وجود دارد و بیماران برای تهیه دارو باید به مرکز استان مراجعه کنند.
با پیگیریهای صورت گرفته اعلام کردند چون این داروها خاص هستند و امکان توزیع آنها در همه داروخانهها وجود ندارد.
سیفزاد افزود: مشکل دیگر این انجمن دسترسی به دستگاه زاپاس دیالیز برای افرادی است که به صورت مهمان در شهرستان حضور دارند و در مدت اقامت خود باید خدمات دیالیز را دریافت کنند. با دستگاههای فعلی فقط جوابگوی بیماران شهرستان هستیم.
وی گفت: افرادی که هر 2 کلیه خود را از دست دادهاند بعد از ۶ جلسه دیالیز با معرفی پزشک میتوانند به این انجمن مراجعه و از خدمات آن بهرهمند شوند.
بیاطلاعی افراد از ابتلا به فشار خون
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه اکثر افراد جامعه از ابتلای خود به فشار خون اطلاع ندارند، اظهار کرد: مشارکت همگان در طرح ملی غربالگری فشار خون بسیار ضروی است تا از خطرات و عوارض ناشی از این بیماری پیشگیری شود. افراد با پیوستن به این کمپین در صورت نیاز باید تحت مراقبتهای درمانی قرار بگیرند.
«زهرا حصاری» به عوارض ناشی از بیتوجهی به فشار خون بالا اشاره کرد و گفت: با تدابیر انجام شده در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان، بالغ بر ٨٤ داروخانه در گیلان هم برای اجرای این طرح به صورت رایگان آماده هستند.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی غربالگری فشار خون از 18 خرداد آغاز شده و تا 15 تیر سال جاری ادامه خواهد داشت، از شهروندان گیلانی بالای ٣٠ سال خواست تا با استفاده از فرصت به وجود آمده و مشارکت حداکثری خود، گام بزرگی در راستای حفظ سلامتی و پیشگیری و درمان این بیماری بردارند.