کردستان برای جهش اقتصادی آماده می شود
معاون استاندار: مهمترین راهبرد اقتصادی تسهیل روند سرمایهگذاری است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به ظرفیتهای این استان و لزوم توسعه آنها مهمترین راهبرد اقتصادی را تسهیل روند سرمایهگذاری دانست. به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان «حسین فیروزی» در تشریح محورها و برنامههای حوزه صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: مباحث مهمی از جمله حمایت از تولیدات داخلی و توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه و ارتقای توان رقابتی بنگاههای تولیدی، بهبود محیط سرمایهگذاری و فضای کسبوکار بخش خصوصی و جلب و توسعه سرمایهگذاری خارجی، تکمیل زنجیره ارزش معادن و صنایع مربوطه و حمایت از فعالیت و تولیدات فناورانه محورهای اولویتدار این حوزه محسوب میشود.
وی همچنین به برنامههای اجرایی در راستای تحقق این محورها اشاره کرد و افزود: در این خصوص میتوان به مواردی از جمله پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری، تشکیل میزهای تخصصی کشورهای هدف صادراتی در استان، افزایش ارزش صادرات غیرنفتی استان، ایجاد و توسعه خوشههای صنعتی، کمک به فعالیت مجدد واحدهای غیرفعال، پشتیبانی از تولید مواد معدنی دارای ارزش افزوده بالا، پایش و رفع مشکلات طرحهای صنعتی و معدنی نیمهتمام، صدور پروانه واحدهای تحقیق و توسعه و حمایت از ایجاد و تجهیز واحدهای فناورانه اشاره کرد.
برنامههای تدوین شده در حوزه کشاورزی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار در ادامه به برنامههای اجرایی تدوین شده در حوزه کشاورزی استان اشاره و تصریح کرد: برنامههای تولید و اشتغال حوزه کشاورزی در 4 قالب پرداخت تسهیلات سرمایهای در رسته فعالیتهای تولیدی شامل گلخانه، شیلات، دامپروری، صنایع تبدیلی و گیاهان دارویی، پرداخت تسهیلات سرمایهای به تکمیل زنجیرههای تولید و حرکت از تولیدات کشاورزی به کسبوکار کشاورزی، پرداخت تسهیلات برای بازسازی، نوسازی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و تأمین مالی برنامه ارتقای معیشت مناطق مرزی از طریق احداث و توسعه باغها تنظیم شده است.
وی عنوان کرد: حفظ توان تولید واحدهای فعال و ارتقای ظرفیت تولید واحدهای نیمهفعال و راکد در بخش کشاورزی، تأمین نقدینگی واحدهای صنایع تبدیلی و کمک به زنجیره ارزش و جلوگیری از خامفروشی محصولات، توسعه باغها و ایجاد ظرفیتهای تولیدی و اشتغال جدید، از دیگر برنامههای این حوزه در تحقق برنامه تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و سرمایه ثابت باغهاست.
توسعه مکانیزاسیون
فیروزی در مورد سایر برنامههای حوزه کشاورزی استان ادامه داد: تأمین اعتبارات لازم برای توسعه مکانیزاسیون با هدف افزایش ضریب مکانیزاسیون، کاهش ضایعات و ارتقای بهرهوری عوامل تولید؛ کمک بلاعوض به متقاضیان اجرای سیستمهای نوین آبیاری با هدف افزایش راندمان آبیاری و مصرف بهینه آب و ارتقای بهره وری از آبوخاک؛ تأمین بخشی از تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بخش کشاورزی بهویژه زراعت و باغبانی؛ تداوم برنامه رونق تولید شامل فعالیت سامانه بهین یاب و برگزاری کارگروههای رفع موانع تولید از جمله برنامههای اجرایی به منظور رونق تولید است.
وی در ادامه در خصوص برنامههای حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطرنشان کرد: در راستای ساماندهی واحدهای تولیدی و با هدف بهرهبرداری بهینه از ظرفیتها و ارتقای توان تولید، شناسایی و کمک به واحدهای تولیدی دارای مشکل و حمایت از کارگران این واحدها و همچنین شناسایی واحدهای با تولید کمتر از ظرفیت و حمایت از آنها در دستور کار قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گفت: در رابطه با تکمیل زنجیرههای ارزش در بخش تعاونی، تشکیل تعاونیهای عمران شهرستانهای بیجار، قروه و دهگلان و همچنین تعاونیهای فراگیر بانوان شهرستان بانه، در راستای تکمیل زنجیره ارزش حوزه باغداری و صنایع تبدیلی کشاورزی از دیگر برنامههای استان در حوزه تعاونیهاست.
وی اظهار کرد: 2 برنامه مهم اجرای تفاهمنامههای همکاری تعاون با مراکز دانشگاهی استان به منظور ایجاد تعاونیهای دانشبنیان و استارتآپها و همچنین تقویت تعاونیهای مرزنشینان و مبادلات مرزی در راستای توسعه مراودات تجاری با عراق و اقلیم کردستان، دیگر اقداماتی است که در اولویت قرار دارد.
برنامههای حوزه امور اقتصادی و دارایی
فیروزی در ادامه به برنامههای حوزه امور اقتصادی و دارایی استان اشاره کرد و افزود: در این حوزه مقرر شده راهبری درخواستهای متقاضیان سرمایهگذاری و هماهنگیهای لازم بیندستگاهی، صرفاً از طریق مرکز خدمات سرمایهگذاری انجام شود. وی تصریح کرد: اجرایی شدن برنامههای مهمی از جمله در اختیار نهادن اطلاعات واحدهای تولیدی راکد به سرمایهگذارانی که خواستار سوله و زمین آماده به کارند، شناسایی قوانین و مقررات مزاحم و غیرضروری و اعلام به دبیرخانه هیات مقرراتزدایی، مکاتبه با سازمانها و ادارات استان جهت شناسایی و گزارش موارد خاص که مخل سرمایهگذاری هستند، میتواند گام مؤثری در توسعه سرمایهگذاری و تولید و در نهایت ایجاد اشتغال در استان باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان دیگر برنامههای اجرایی در حوزه اقتصادی استان را برنامهریزی برای اعزام تیم کارشناسی به منظور مذاکره رو در رو با سرمایهگذاران اقلیم کردستان، توسعه پنجره واحد سرمایهگذاری در ادارات مختلف استان به منظور تسهیل و شفافسازی فضای کسبوکار عنوان کرد.
به گفته فیروزی، برنامههای حوزه صنایعدستی و گردشگری در قالب 2 پروژه توسعه صنایعدستی در مناطق روستایی و ایجاد مراکز تولید و بازرگانی صنایع دستی، تنظیم و تدوین شده است. وی عنوان کرد: قرار است به منظور توسعه صنایعدستی در مناطق روستایی استان، شرکتهای تعاونی و اتحادیههای صنایعدستی روستاییان و همچنین مراکز آموزشی و ترویجی صنایعدستی روستایی ایجاد و بازارچههای دائمی روستایی ساخته شود، به هزار نفر آموزشهای تخصصی صنایعدستی روستایی ارائه و فروشگاههای صنایعدستی و کارگاههای تولیدی تجهیز شود.
فیروزی در خصوص اهم برنامههای حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در اجرای پروژه ایجاد مراکز تولید و بازرگانی صنایعدستی در استان ادامه داد: ایجاد شهرک صنایعدستی در سنندج و ایجاد بازارچه دائمی در شهرستانهای سنندج، سقز، بانه، مریوان، سروآباد ازجمله این برنامههاست.
وی با اشاره به برنامههای اولویتدار استان در حوزه وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در حوزه برق، خرید تجهیزات ساخت داخل، تلاش در جهت تأمین برق مورد نیاز شرکتهای زنجیرهای مانند فولاد، تلاش در راستای روانسازی و تسریع در پاسخگویی به درخواست تأمین برق سرمایهگذاران، همکاری برای توسعه بخش روستایی و ایجاد اشتغال روستایی، تلاش و پیگیری برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در استان، برگزاری جلسات مشترک با اقلیم کردستان به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق برنامههایی است که موجب امید به رونق تولید میشود.
تخصیص آب از اولویتهای استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با ابراز خرسندی از اینکه رسیدگی به درخواستهای تخصیص آب بخش صنعت از جمله اولویتهای استان قرار دارد، گفت: با همه درخواستهای تخصیص آب بخش صنعت بهجز تعداد محدودی که به دلایل فنی یا حقوقی ممکن نبوده و شهرستانهای قروه و دهگلان که در محدوده ممنوعه قرار دارد، موافقت شده است.
وی اظهار کرد: تکمیل شبکه آبیاری سدهای گاران، سیازاخ، سنگ سیاه، سورال، چراغ ویس و زیویه و همچنین تکمیل سدهای چراغویس، گاران و سنگ سیاه با توجه به تأثیر آنها در تولید و اشتغالزایی، باید در اولویت اقدامات استان قرار گیرد.
فیروزی در ادامه در خصوص برنامههای اولویتدار حوزه گازرسانی یادآور شد: برنامههای این حوزه در راستای تحقق شعار رونق تولید، گسترده اما در قالب ۳ پروژه کلی تعریف شده که شامل گازرسانی به ۲۳۰ واحد صنعتی و تولیدی، گازرسانی به منطقه ویژه اقتصادی بانه شهرک صنعتی شماره ۴ سنندج و شهرک صنعتی زرینه دیواندره و گازرسانی به ۲۰۰ پروژه روستایی تعریف شده است.
راهآهن سنندج- همدان بودجه می گیرد
استاندار کردستان به همراه معاونان و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، با «محمدباقر نوبخت» معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامه بودجه کشور دیدار و گفتوگو کرد. تخصیص 20 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه راهآهن سنندج همدان یکی از مصوبات این جلسه بود.