بهانههایی برای گران فروشی نان
نانوایان برای کسب درآمد مجبورند به بهانه اضافه کردن سبزی، کنجد و سبوس قیمت نان خود را بالا ببرند تا درآمد داشته باشند
رئیس اتحادیه نانوایان کرج با اشاره به مشکلات ناشی از عدم افزایش قیمت نان برای نانواییهای دولتی گفت: در این شرایط نانوایان برای کسب درآمد مجبورند به بهانه اضافه کردن سبزی، کنجد و سبوس قیمت نان خود را بالا ببرند تا درآمد داشته باشند. «حجتالله نصیری» در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بحث کمفروشی و گرانفروشی نان در نانواییها گفت: کمفروشی و گرانفروشی را در برخی نانواییها تایید میکنم اما نانوایان راه دیگری ندارند و برای کسب درآمد مجبور به این کار شدهاند.
وی افزود: نانوایان برای کسب درآمد مجبورند به بهانه اضافه کردن سبزی، کنجد و سبوس قیمت نان خود را بالا ببرند تا درآمد داشته باشند یا از مقدار خمیر نان کم کنند و وزن چانه نان را پایین بیاورند. نصیری در ادامه قیمت نان برای نانواییهای دولتی را ناعادلانه دانست و افزود: 7 سال است که قیمت انواع نان ثابت است و هیچکس به فکر نانوا نیست. در چند سال گذشته قیمت همه اقلام بهجز نان افزایش داشته است. نانوا باید از همین قیمت نان دستمزد افزایشیافته کارگر و هزینه حاملهای انرژی را پرداخت کند.
نصیری در ادامه از خرید و فروش آرد بهجای پخت نان خبر داد و گفت: نانوا اگر یک کیسه آرد را به صورت نان بفروشد در بهترین حالت ۷۰ هزار تومان درآمد دارد، این درحالی است که بدون دردسر پخت و پرداخت دستمزد کارگر، میتواند یک کیسه آرد را ۱۰۰ هزار تومان به فروش برساند. وی خاطرنشان کرد: در این میان نانوایان مجبور به تعدیل نیروی کارگر ماهر شدهاند و برای مثال از 5 کیسه آرد 2 کیسه را میپزند و مابقی را به همان صورت آرد میفروشند و مقداری را هم به کارگر نیمهماهر و ساده میدهند.
رئیس اتحادیه نانوایان کرج در ادامه اظهار کرد: البته فقط ۱۰ درصد نانواییها به این دلایل نان را با افزایش قیمت میفروشند، برخی دیگر هم در حال تعطیل کردن واحدهای صنفی خود هستند. نصیری در ادامه اظهار کرد: برخی تصور میکنند شغل نانوایی شغل پردرآمد و با درآمد همیشگی است و با این تفکر که همیشه نان خریدار دارد قدم به این شغل میگذارند، درحالی که از مشکلات این صنف و قیمت هفت ساله ثابت نان با خبر نیستند.
وی افزود: از مسئولان درخواست داریم فکری به حال این صنف و این قیمت 7 ساله بکنند تا بخشی از مشکلات نانوایان حل شود.