• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 21 خرداد 1398
کد مطلب : 58457
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/yNmW
+
-

جریان آب در قمرود تا شهریور ادامه دارد

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای قم گفت: حدود 197 میلیون متر مکعب از ذخیره 2 سد پانزده خرداد و کوچری به عنوان حقابه زیست‌محیطی رودخانه قمرود رها‌سازی شده و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.

«محمد دانشور» در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این آب در واقع بخشی از حقابه زیست‌محیطی مربوط به رودخانه قمرود است که از 13 خرداد امسال از محل مخزن سد پانزده خرداد رها‌سازی شده است.

وی بیان کرد: در چند سال گذشته وقوع شرایط خشکسالی در حوضه مرکزی و نیز برداشت‌های نادرست از منابع آب سطحی در بالادست حوضه قمرود، سبب کاهش رواناب‌های سطحی در رودخانه قمرود شده است.

دانشور افزود: آب با دبی متوسط 8 متر مکعب بر ثانیه در رودخانه رها‌سازی می‌شود که با طی مسیر از میزان آن کاسته و مقدار آن در محدوده شهر به حدود 5/5 متر مکعب در ثانیه می‌رسد. این میزان دبی رها‌سازی شده مربوط به روزهای نخستین بوده که به تدریج در روزهای آینده به حدود 4 متر مکعب در ثانیه کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیر بهره‌برداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای قم در توضیح معنای حقابه زیست‌محیطی گفت: در سال‌های اخیر برای حفظ محیط زیست و اکوسیستم آبی و نیز تعادل‌بخشی منابع آب‌های زیرزمینی، بخشی از منابع آب سدها به عنوان حقابه زیست‌محیطی برنامه‌‌ریزی می‌شود که باید به صورت جریانی پایه و دائم در رودخانه برقرار شود.

وی ادامه داد: برداشت‌های زیاد و نادرست از منابع آبی زیرزمینی و سطحی که توام با کاهش بارش‌های جوی بوده، سبب خشکسالی در حوضه رودخانه قمرود در چند سال گذشته شده است، به همین دلیل در برنامه ابلاغی وزارت نیرو در صورت تحقق ورودی‌های پیش‌بینی شده، در مجموع حدود 197 میلیون متر مکعب از ذخیره دو سد پانزده خرداد و کوچری به عنوان حقابه زیست‌محیطی رودخانه قمرود تعیین و ابلاغ شده است که در حال اجراست.

دانشور گفت: از 197میلیون متر مکعب، به میزان 40 میلیون متر مکعب از ذخیره آب سد 15 خرداد و 157 میلیون متر مکعب از ذخیره آب سد کوچری به عنوان تامین نیازهای زیست‌محیطی رودخانه قمرود در نظر گرفته شده است.

وی در مورد سد گلپایگان بیان کرد: این سد دارای 2 ورودی بوده، یک ورودی آن از سرشاخه‌های دز بوده که از طریق تونل‌های سامانه انتقال به حوضه قمرود منتقل می‌شوند و صرفا برای مصارف شرب شهرهای قم و سایر شهر و روستاهای مسیر خط انتقال استفاده می‌شود و ورودی دیگر آن، مربوط به حوضه طبیعی رودخانه قمرود است که باید در بخش کشاورزی و تأمین حقابه‌های زیست‌محیطی در نظر گرفته شوند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید