• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 19 خرداد 1398
کد مطلب : 57953
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r4K2
+
-

افزایش مزارع کلزا در شهرستان‌های سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از افزایش مزارع کلزای این استان به هزار و 118 هکتار در سال‌ زراعی جاری خبر داد. 

به گزارش ایسنا، «سید حسن میرعماد» اظهار کرد: این محصول در دو نوبت کشت پاییزه و بهاره در همه شهرستان‌های استان سمنان کشت ‌شده است.

وی با بیان این‌که محصول کلزا در پایداری تولید محصولات زراعی مهم است افزود: این محصول همچنین در حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد محصولات بعد از کلزا نقش مهمی داشته و بر این اساس سعی شده تا این محصول استراتژیک در همه شهرستان‌های استان سمنان 
کشت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: با تلاش کارشناسان پهنه در مزارع کشت این محصول استراتژیک به سطح کنونی رسیده و انتظار می‌رود عملکرد مطلوبی نیز از این میزان سطح زیر کشت به دست آید.

میرعماد گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال از هر هکتار بین 5/2تا 3 تن محصول کلزا از اراضی استان سمنان برداشت شود.

وی با بیان این‌که احتمالا تولید نسبت به سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای نخواهد داشت اظهار کرد: با توجه به اقدامات به‌زراعی انجام‌شده و تغذیه‌ای گیاهی انتظار افزایش عملکرد در واحد سطح 
وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اهمیت این گیاه روغنی استراتژیک بیان کرد: توسعه کشت کلزا با توجه به برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی در استان سمنان نیز در دستور کار قرار دارد.

میرعماد با بیان این‌که تولید محصول کلزا در بهره‌وری تولید محصولات کشاورزی و حفظ خاک اهمیت و نقش خوبی دارد و همچنین در تناوب زراعی با غلات می‌تواند عملکرد غلات را افزایش دهد گفت: توسعه این محصول در دستور کار قرار دارد تا علاوه بر تولید این محصول استراتژیک بتوانیم در پایداری محصول و کشاورزی پایدار گامی مهم برداریم.

وی با بیان این‌که قیمت کلزا نسبت به محصولات گندم و جو بالاتر است افزود: امسال کلزا هر کیلو ۳۴۳۹ تومان و 8 ریال با رطوبت ۱۰ درصد و ناخالصی 2 درصد از کشاورزان خریداری می‌شود و امیدواریم کشت این محصول مورد استقبال کشاورزان قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان این‌که سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای کشت این محصول از کشاورزان حمایت می‌کند بیان کرد: کشت کلزا یک کشت مکانیزه و مدیریت‌پذیر است. از این‌رو برای خرید ادوات کاشت، داشت و برداشت یارانه‌هایی به‌صورت تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد تا کشاورزان با خرید این ادوات در کاهش ضایعات پیش‌قدم باشند و محصول خود را افزایش دهند.

میرعماد با بیان این‌که سطح زیر کشت کلزا در میامی بیشتر از سایر شهرستان‌هاست گفت: کشت کلزا در شهرستان میامی به‌صورت آبی و دیم بوده و تلاش می‌شود در سایر شهرستان‌ها نیز کشت کلزا افزایش یابد.
وی با اشاره به برخی برنامه‌های تهیه‌شده از سوی این سازمان برای ترویج کشت کلزا گفت: برگزاری طرح«روز مزرعه» و همچنین بازدید مستمر از مزارع کشت کلزا از برنامه‌هایی است که برای ایجاد انگیزه و ترغیب کشاورزان برای کشت این محصول استراتژیک از سوی این سازمان 
انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان همچنین به ضرورت کشت کلزا درالگوی کشت استان اشاره کرد و افزود: درسال جاری تعهد استان 8هزار هکتاربوده که برنامه‌ریزی‌های لازم برای کشت در همه نقاط استان در حال انجام است.

این خبر را به اشتراک بگذارید