• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
یکشنبه 19 خرداد 1398
کد مطلب : 57918
+
-

سهم نمین از صنعت گردشگری استان

سیدعلی هاشمی | فعال اجتماعی استان


برابر اعلام متولیان گردشگری، در تعطیلات نیمه خرداد امسال کلیه اماکن اقامتی، تفریحی و گردشگری شهرستان‌های سرعین و مشگین‌شهر مملو از گردشگر شدند و ظرفیتی برای پذیرش مهمانان جدید وجود نداشت. این توسعه گردشگری جای خوشحالی دارد و رونق کسب و کار این 2 شهرستان مایه خرسندی همه اهالی استان اردبیل است. اما آیا به واقع اندیشیده‌ایم که سهم شهرستان‌های دیگر مانند نمین از این خیل عظیم گردشگر داخلی و خارجی که به سمت استان اردبیل سرازیر شده‌اند، چقدر است؟

جاذبه‌های نمین، به عنوان نگین سرسبز منطقه شمال غرب کشور، زبانزد خاص و عام است و به جرات می‌توان گفت طبیعت سحرانگیز و بهشتی این شهرستان یکی از زیباترین مناطق جنگلی و مرتعی ایران است. مناطق جنگلی فندوقلوی آرپاتپه، جنگل‌های بکر و بی‌نظیر آبی‌بیگلو و آلادیزگه، سد زیبا و منحصر به فرد سوها، کوه‌های جنگلی سر به فلک کشیده و سحرانگیز حور و سقزچی، تالاب کم‌نظیر و زیبای پته‌خور، تله‌کابین حیران و ده‌ها مورد دیگر از جاذبه‌های منحصر به فرد گردشگری این شهرستان که می‌توانند سالانه صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی را در خود جای دهند و باعث ایجاد یک تحول بزرگ و رونق و شکوفایی اقتصادی و ریشه‌کنی بیکاری جوانان این شهرستان شوند، با کم‌توجهی مقامات محلی و استانی به حال خود رها شده‌اند.

اهالی نمین هم انتظار دارند، با وجود این ظرفیت‌های گردشگری، جوانان شهرستان در فقر و بیکاری دست و پا نزنند و مجبور به مهاجرت نشوند. مسئولان به طور شفاف اعلام کنند که سهم نمین از برنامه‌های توسعه‌ای استان اردبیل چقدر است؟
مراتع بکر این شهرستان که در روزگارانی نه‌چندان دور محلی برای تولید فراورده‌های دامی و لبنیاتی استان بودند، با هجوم شهرک‌های صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی که فقط نام نمین را یدک می‌کشند، به تاراج رفتند و دامداران این مناطق، در دورافتاده‌ترین نقاط ایران و حتی خارج کشور مشغول کارگری هستند.

آیا مقامات عالی استان و شخص استاندار برنامه‌ای برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ماندگاری گردشگران در مناطق بکر و زیبای گردشگری این شهرستان دارند؟
آیا مسئولان و مدیران دستگاه‌های دخیل در گردشگری، نمین و ویلکیج و عنبران را هم جزو محدوده استحفاظی استان اردبیل و اداره متبوع قلمداد می‌کنند که با ایجاد زیرساخت‌های مناسب باعث درآمدزایی برای اهالی از ظرفیت‌های گردشگری شوند؟
در حال حاضر شهرستان نمین با دارا بودن چنین ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری و مواهب بکر خدادادی حتی یک کمپ، هتل و یا مجموعه تفریحی و اقامتی در نقاط گردشگری خود مانند تفرجگاه فندوقلو ندارد.

برخی سوءمدیریت‌ها در زمینه صنعت گردشگری و احداث اماکن اقامتی و تفریحی در شهرستان نمین مشهود است و دورنمای روشنی نیز در این خصوص - حداقل در آینده‌ نزدیک - وجود ندارد. نمایندگان منتخب مردم نمین نیز باید حامی و حافظ منافع آنها باشند و در بزنگاه‌های تاریخی مانند الحاق این شهرستان به منطقه آزاد تجاری و زمانی که پای توسعه و پیشرفت آن در میان است، از چنین طرح‌هایی حمایت جانانه انجام دهند.

همچنین انتظار است استاندار، همان‌گونه که مجدانه پیگیر اتمام طرح‌های عظیم پایاب سد خدآفرین پارس‌آباد و بیله‌سوار، نیروگاه‌های عظیم احداث شده در مشگین‌شهر و همچنین راه‌آهن اردبیل و پروژه عظیم گردشگری هیرلند و ده‌ها پروژه زیربنایی در اقصی نقاط استان هستند، عنایت ویژه‌ای نیز به شهرستان محروم نمین داشته باشند.

منطقه نمین، ویلکیج و عنبران ظرفیت تبدیل شدن به بزرگ‌ترین قطب گردشگری شمال غرب کشور را در زمینه اکوتوریسم دارد و این امر جز با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مناطق گردشگری این شهرستان و ایجاد بستر و امکانات زیربنایی لازم در گردشگری میسر نمی‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید