• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
یکشنبه 19 خرداد 1398
کد مطلب : 57865
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KxP8
+
-

افتتاح بیمارستان ولیعصرعج اراک

شهروندان اراکی از کمبود تخت‌های بیمارستانی گلایه دارند

درمان
افتتاح بیمارستان ولیعصرعج اراک

مریم جباری|  اراک - خبرنگار:


  یکی از مشکلات و معضلات در حوزه بهداشت و درمان استان با توجه به حجم بالای بیماران کمبود تخت‌های درمانی است، این در حالی است که بیماران بسیاری از شهرها و استان‌های همجوار برای درمان به استان مرکزی مراجعه می‌کنند. اجرای فاز جدید بیمارستان ولیعصر(عج) نیز با هدف افزایش تخت‌های بیمارستانی چند سال است که در دستور کار قرار گرفته و در این زمینه نیز اعتبارات بسیار خوبی تخصیص داده شده است، اما با توجه به برخی مشکلات اقتصادی این مرکز درمانی هنوز تکمیل نشده است. البته استان مرکزی در حوزه سلامت دارای ظرفیت‌های بسیار چشمگیری است، اما با توجه به این ظرفیت‌ها هنوز نتوانسته در زمینه بهره‌مندی از تخت‌های بیمارستانی در جایگاه مطلوبی قرار گیرد که همین مسأله تسریع در روند ساخت و تکمیل فاز دوم بیمارستان ولیعصر(عج) را دوچندان می‌کند.


سهم حداقلی در استفاده از خدمات درمانی

یکی از بیمارانی که پدرش را برای بستری به یکی از مراکز درمانی استان برده است می‌گوید: پدر من دارای بیماری قند است و علاوه بر این بیماری، بدن او دارای عفونت شدید نیز شده، اما در مراجعه به یک مرکز درمانی جای خالی برای بستری پدرم وجود نداشت. «مهرداد جابری» بیان می‌کند: بخش پذیرش بستری بیماران به ما گفت در صورت خالی شدن تخت‌های بستری با شما تماس خواهیم گرفت تا پدرتان را برای بستری به بیمارستان انتقال دهید. اگر در این مدت اتفاق ناخوشایندی برای پدرم رخ می‌داد چه کسی پاسخگو بود.

وی ادامه می‌دهد: استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی جزو اصلی‌ترین حقوق شهروندان است که باید به راحتی به آن دسترسی داشت.
وی از این‌که بیشتر این امکانات در پایتخت متمرکز شده و استان‌ها و شهرستان‌ها سهم حداقلی دارند گلایه داشت.


ضرورت توزیع عادلانه خدمات درمانی 

یکی دیگر از افرادی که برای بستری فرزندش از یکی از شهرهای همجوار به اراک آمده است می‌گوید: در شهر ما امکانات بهداشتی و درمانی که بتوانیم فرزندمان را معالجه کنیم وجود ندارد و مجبور شده‌ایم به اراک بیاییم. «محمد مشیری» بیان می‌کند: در اینجا هم با توجه به هزینه‌هایی که برای آمدن به اراک انجام داده‌ایم با مشکل بستری مواجه هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم فرزندمان را بستری کنیم.

وی ادامه می‌دهد: خواسته ما از مسئولان این است که یا خدمات بهداشتی و درمانی در شهرها و استان‌ها عادلانه توزیع شود یا این‌که با توجه به حجم بالای مراجعه کنندگان از شهرها و استان‌های مختلف به اراک برای درمان در زمینه افزایش تخت‌های بیمارستانی با جدیت بیشتری گام برداشته شود.


تخصیص اعتبار برای بیمارستان ولیعصر(عج) 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با اشاره به اهمیت توسعه مرکز درمانی ولیعصر(عج) به عنوان یکی از مراکز درمانی اصلی در اراک می‌گوید: برآورد اولیه‌ای که در زمینه ساخت این مرکز درمانی انجام شده بود هزار و 400 میلیارد ریال بوده است که با توجه به مشکلات و مسائل اقتصادی ایجاد شده و افزایش قیمت‌ها در همه بخش‌ها و به‌ویژه مصالح ساختمانی این رقم به 2 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است. «محمد جمالیان» بیان می‌کند: تکمیل پروژه ولیعصر(عج) یکی از مطالبات اصلی و مهم شهروندان اراکی است که با جدیت دنبال و از همه ظرفیت‌های موجود برای تکمیل این پروژه استفاده خواهد شد. به همین منظور امسال نیز برای ادامه عملیات تکمیل این پروژه علاوه بر اعتباراتی که تاکنون به این پروژه تخصیص یافته 400 میلیارد ریال دیگر نیز توانسته‌ایم تخصیص اعتبار داشته باشیم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به حجم مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی اراک از شهرها و استان‌های دیگر تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه یکی از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی اراک است. زیرا با این اقدام گام بسیار ارزشمندی در حوزه سلامت استان و همچنین افزایش تخت‌های بیمارستانی برداشته خواهد شد.


استفاده از تسهیلات

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک می‌افزاید: علاوه بر 400 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته برای تکمیل این پروژه و استفاده از تسهیلات، 280 میلیارد ریال اعتبار نیز از محل سفرهای استانی ریاست جمهوری برای تسریع در روند ساخت این پروژه تأمین شده است. جمالیان اظهار می‌کند: با تکمیل فاز دوم این بیمارستان تا حد زیادی کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان و به‌ویژه شهر اراک جبران خواهد شد و می‌توانیم در حوزه بهداشت و درمان خدمات شایسته‌تری را به شهروندان ارائه دهیم.


تکمیل بخشی از بیمارستان تا پایان سال

استاندار مرکزی نیز با بیان این‌که در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید خدمات‌ شایسته‌ای در حوزه بهداشت و درمان در کشور و به‌ویژه استان انجام شده است می‌گوید: با توجه به کمبود تخت‌های بستری در اراک و اهمیت تکمیل هر چه زودتر پروژه بیمارستان ولیعصر(عج) و همچنین اعتبارات تخصیص یافته بخشی از این بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی به عنوان مرکز درمانی مهم و اصلی استان که بیشترین حجم مراجعه‌کننده را دارد تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

«سید علی آقازاده» بیان می‌کند: مشکلات و مسائل اقتصادی و افزایش قیمت‌ها در همه بخش‌ها اثرگذار بوده و همین مسأله سبب شده تا در روند فعالیت ساخت این بیمارستان مشکلاتی ایجاد شود که با تدابیر و مدیریت صحیح بخشی از این مشکلات برطرف شده است و تا پایان امسال شاهد بهره‌برداری بخشی از این پروژه و رفع دغدغه شهروندان در حوزه بهداشت و درمان به‌ویژه کمبود تخت‌های بیمارستانی خواهیم بود. وی ادامه می‌دهد: در تلاش هستیم تا پایان سال آینده با جذب اعتبارات لازم و با توجه به این‌که برآورد ساخت نهایی این بیمارستان چند برابر شده بتوانیم فاز دوم بیمارستان ولیعصر(عج) را تکمیل کنیم و به بهره‌برداری برسانیم.


پایین بودن تخت‌های بستری از میانگین کشوری

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت با اشاره به این‌که پروژه ساختمان جدید بیمارستان ولیعصر(عج) بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه استان مرکزی در حوزه بهداشت و درمان است می‌گوید: علت اهمیت این پروژه کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان است که متأسفانه در این بخش از میانگین کشوری بسیار پایین‌تر است.
«علی‌اکبر کریمی» بیان می‌کند: تکمیل پروژه ساخت بیمارستان ولیعصر(عج) و افزایش حدود500 تخت درمانی می‌تواند تأثیرگذاری بسیار زیادی را در جبران کمبودهای این بخش و افزایش سرانه تخت‌های بیمارستانی استان داشته باشد و با این اقدام هیچ بیماری از کمبود در نوبت بستری رنج نخواهد برد.

وی ادامه می‌دهد: به دلیل مشکلات و مسائل اقتصادی و کمبود بودجه و اعتبارات، تکمیل و بهره‌برداری این پروژه که در سال 97 باید انجام می‌شد محقق نشده، اما امیدواریم بخشی از این پروژه تا پایان امسال و کل پروژه با تخصیص اعتبارات تا پایان سال آینده به بهره‌برداری برسد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس می‌افزاید: کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان یک مسأله نگران‌کننده است که باید برای رفع این مشکل مسئولان استانی و دولتی تلاش و همت بیشتری داشته باشند، زیرا در حوزه بهداشت و درمان پیشگیری به مراتب هزینه بسیار کمتری به همراه خواهد داشت و با افزایش خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی این موضوع محقق خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید