• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 29 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 56259
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Aknz
+
-

چالش مکان‌یابی چهارشنبه‌بازار گرگان

عضو شورای شهر: سعد‌آباد به دلیل نداشتن دوربرگردان مناسب و دور بودن از شهر، مکان خوبی برای ایجاد بازار نیست

در شهر
چالش مکان‌یابی چهارشنبه‌بازار گرگان

بنیامین شریعتی اشرفی | گرگان - خبرنگار:


چند سالی است که موضوع جابه‌جایی چهارشنبه‌بازار گرگان در شورای این شهر، جلسه‌های شهرداری و همچنین شورای ترافیک گرگان مطرح است. برخی از شهروندان و البته اعضای شورای شهر گرگان می‌گویند که دلیل ترافیک شدید چهارشنبه‌ها در محور غدیر گرگان، وجود این بازار محلی و استقبال زیاد شهروندان است. گروه دیگری از شهروندان و مدیران شهری نیز عقیده دارند محور غدیر همیشه پرترافیک است و به چهارشنبه‌بازار مربوط به نیست. 

بعد از گذشت بیش از 15 سال از مطرح شدن موضوع جابه‌جایی چهارشنبه‌بازار گرگان، شورای شهر اعلام کرده که با مصوبه شورای ترافیک، این بازار به مکان دیگری منتقل می‌شود تا هم بار ترافیکی غدیر کاهش یابد و هم طرحی تجاری در مکان فعلی آن، به اجرا درآید. 


کسادی با جابه‌جایی بازار 

 کسبه چهارشنبه‌بازار معتقدند مصوبه جابه‌جایی چهارشنبه‌بازار گرگان به کسادی کار آنان منجر خواهد شد.«علی» یکی از کسبه در چهارشنبه‌بازار می‌گوید: 8 سال است هر هفته در این محل پارچه می‌فروشم. به نظر من، انتقال چهارشنبه‌بازار به سعد‌آباد که دورتر از حاشیه شهر هم هست، کاسبی ما را کساد خواهد کرد. وی ادامه می‌دهد: سعد‌آباد برای شهروندان دور است. مسیرهای مشخص تاکسی‌خور و همچنین امکان تردد آسان برای شهروندان وجود ندارد. هرکس برای خرید باید زمان زیادی صرف کند. این در حالی است که چهارشنبه‌بازار هم مانند همه بازارهای دیگر استان یک سالی است که از رونق افتاده و این جابه‌جایی به ضرر ما خواهد بود. 

«زلیخا» یکی دیگر از کسبه که روسری‌ ترکمن می‌فروشد، می‌گوید: تصمیمی که در شورای شهر گرگان گرفته شده به معنای از بین بردن کاسبی ماست. ما در گذشته کالاهایی با قیمت‌هایی بسیار ارزان‌تر از بازار می‌فروختیم. مشکلات اقتصادی باعث شده ما هم نتوانیم قیمت‌ها را پایین نگه داریم. حالا با انتقال به مکانی که در دسترس مردم نیست، مشکل فروش پایین ما هم دوچندان می‌شود. 

از سوی دیگر در مکان جدید هم امکاناتی مانند برق، روشنایی، آب، امکان تردد برای خودروهای عمومی در نظر گرفته نشده است. این‌ها مواردی است که مدیران باید در تصمیم خود لحاظ می‌کردند. وی ادامه می‌دهد: هر روز به یکی از بازارهای محلی استان می‌روم. در گنبدکاووس هم سال قبل مکان برپایی بازار را به منطقه‌ای دور و بعد از امامزاده یحیی(ع) تغییر دادند. دور شدن مسیر، نبود روشنایی و همین‌طور نبود تاکسی برای تردد مردم، جمعه‌بازار گنبدکاووس را کاملا کساد کرد. حالا همان تصمیم برای چهارشنبه‌بازار گرگان گرفته شده است. امیدوارم به زودی سایر شهرهای دیگر تصمیم نگیرند تا محل برپایی بازار محلی خود را تغییر دهند. 


مکان‌یابی جدید متناسب با نیاز ها

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر با پذیرش انتقادهای مطرح شده از سوی کسبه، بر ضرورت مکان‌یابی مناسب برای چهارشنبه‌بازار تاکید می‌کند. «فائزه عبداللهی» با بیان این‌که کسبه بازار هفتگی گرگان نسبت به تعیین مکان جدید چهارشنبه‌بازار معترض هستند، می‌گوید: سعد‌آباد به لحاظ نداشتن دوربرگردان مناسب و دوری از مرکز شهر برای شهروندان به‌ویژه بانوان که مراجعه‌کنندگان اصلی این بازار هستند، مشکل ایجاد می‌کند و باید در این‌باره بازنگری شود.
وی با بیان این‌که بیش از 900 نفر برای کسب و کار در چهارشنبه‌بازار گرگان دارای کارت هستند، ادامه می‌دهد: این تعداد با احتساب خانواده‌هایشان جمعیت زیادی را در بر می‌گیرد. بنابراین باید با دقت بیشتری در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر گرگان با بیان این‌که برپایی بازارهای هفتگی در شهر، ضمن سهولت دسترسی شهروندان برای تامین مایحتاج روزانه و عرضه بدون واسطه فراورده‌های کشاورزی با قیمت مناسب، کاهش سفرهای درون شهری و ایجاد اشتغال را نیز موجب خواهد شد، اضافه می‌کند: انتظار می‌رود شهرداری با نظارت بیشتر نسبت به رفع مشکلات کسبه بازار هفتگی و ارتقای سطح کیفی این بازار همت کند.عبداللهی با بیان این‌که زیرساخت‌ها در تعیین مکان جدید چهارشنبه‌بازار باید فراهم باشد، می‌گوید: مساحت محوطه بازار قبلی 20 هزار مترمربع بود. مکان فعلی با 18 هزار مترمربع مساحت کمتری دارد و این مساحت با توجه به 900 کسبه که دارای کارت هستند و افرادی هم که کارت ندارند، پاسخگوی نیاز کسبه نیست. 

این مسئول ادامه می‌دهد: این بازارها می‌توانند در استان برای عرضه مناسب محصولات بسیار موثر باشند. یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد راه‌اندازی بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف شهری است که می‌تواند نیاز شهروندان را در نقاط مختلف برای دسترسی به محصولات تولیدی پاسخ بدهد.عبداللهی می‌گوید: در نهایت خروجی تصمیم نهایی آن چیزی خواهد بود که همه اعضای شورا به آن رأی دهند و بتوانند سایر مدیران را نسبت به آن متقاعد کنند. به نظر نمی‌رسد برداشته شدن چهارشنبه‌بازار و جایگزینی آن با یک طرح تجاری چندان بر کاهش بار ترافیکی این منطقه از شهر موثر باشد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید