نایبرئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه فرسایش خاک در کشور 2.5برابر متوسط جهانی است، گفت: برای حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش آن پوشش گیاهی باید افزایش و همچنین آبخیزداری و احداث سازههای آبی در مسیر سیلابها مورد توجه قرار گیرد.
جبار کوچکینژاد در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، نسبت به وضعیت بحرانی مراتع و جنگلهای کشور هشدار داد و گفت: وضعیت جنگلهای کشور بهعلت ویلاسازی و آفات در مرز بحران قرار داشته و نیاز است سازمان جنگلها و دولت برای بهبود وضعیت آنها چارهاندیشی کنند.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیطزیست باید تلاش بیشتری برای حفظ و احیای تالابها و تأمین حقابه آنها داشته باشد، تصریح کرد: این دستگاه باید وظایف دستگاههای ذیربط نسبت به حفظ تالابها را مشخص و آنها را به سمت انجام وظایف در قبال تالابها هدایت کند؛ البته سازمان حفاظت محیطزیست بهتنهایی از عهده حفاظت از محیطزیست برنمیآید و تمامی دستگاهها و مردم و نهادهای مردمی باید همکاری لازم را داشته باشند و از سویی بودجه مناسب نیز درنظر گرفته شده و تخصیص یابد تا حال محیطزیست کشور مساعد شود.
نایبرئیس فراکسیون محیطزیست مجلس گفت: بهزودی نشست این فراکسیون با مسئولان سازمان محیطزیست برای بررسی وضعیت محیطزیست کشور برگزار خواهد شد.
جبار کوچکینژاد با بیان اینکه برگزاری نشست فراکسیون محیطزیست مجلس با مسئولان محیطزیست به سبب بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق به تأخیر افتاد، گفت: به دنبال آن هستیم که با برگزاری نشستهایی با دستگاههای دولتی و بخشهای خصوصی بیشتر به مسائل زیستمحیطی بپردازیم.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه حال محیطزیست کشور خوب نیست، افزود: تخریب محیطزیست، انقراض حیات وحش، خشکی تالابها و رودخانهها، شیوع معضل ریزگردها، فرسایش خاک و افزایش آلودگی هوای کلانشهرها ازجمله نشانههای وضعیت بحرانی محیطزیست است.
وی تصریح کرد: محیطزیست از ابرچالش و معضلات اساسی کشور است که بهبود وضعیت آن باید در دستور کار تمامی دستگاهها قرار گیرد. این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه محیطزیست باید اولویت تمامی امور و فعالیتها باشد، گفت: متأسفانه امروزه اغلب استانهای کشور درگیر معضل ریزگردهاست و سلامت مردم در معرض تهدید قرار گرفته درحالیکه خط قرمز محیطزیست باید سلامت مردم باشد.