![اجرای برنامههای ضدترافیکی برای نمایشگاه کتاب](/img/newspaper_pages/1398/02%20ORDIBEHESHT/12/rooye/302.jpg)
اجرای برنامههای ضدترافیکی برای نمایشگاه کتاب
![اجرای برنامههای ضدترافیکی برای نمایشگاه کتاب](/img/newspaper_pages/1398/02%20ORDIBEHESHT/12/rooye/302.jpg)
امسال شهرداری تهران با ایده نمایشگاه کتاب بدون خودرو تلاش کرد توجه بازدیدکنندگان را به استفاده از مترو و اتوبوس جلب کند. محور برنامههای ترافیکی امسال در واقع ضدترافیکی بود.
درپی بازدید خبرنگاران از تمهیدات ترافیکی و تردد عمومی اطراف مصلای تهران، محسن پورسیدآقایی درباره وضعیت ترافیکی نمایشگاه کتاب در محدوده مرکزی شهر گفت: هر سال در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب شاهد ترافیک سنگین در خیابان و بزرگراههای اطراف مصلی بودیم بهگونهای که حتی دامنه ترافیک تا چندین خیابان و محور کشیده میشد. البته ایدهآل ما در شهرداری این بود که نمایشگاهی به بزرگی و پرمخاطبی کتاب در داخل شهر آن هم وسط شهر و در نزدیکی شاهراههای ارتباطی برگزار نشود، اما از تصمیمگیری در این زمینه، احصای راهحلهایی برای کاهش ترافیک در دستور کار پلیس و شهرداری قرار گرفت و توانستیم به راهکارهایی در زمینه محدود کردن خودروها دست یابیم.
بررسیها نشان میدهد حجم متقاضیان برای استفاده از نمایشگاه کتاب در این مدت و محدوده چند برابر میشود که به همان میزان تعداد خودروهای شخصی این افراد و همچنین خودروهای شخصی و تاکسی برای سرویسدهی به آنها افزایش مییابد. به علاوه تردد حجم زیادی از بازدیدکنندگان در خیابانها و معابر اطراف سبب کند شدن جریان تردد میشود به همین دلیل برنامهها به سمت محدود کردن تردد خودروها و توسعه حملونقل عمومی سوق داده شد. بر همین اساس همه مسئولان ذیربط تأکید داشتند که امسال هیچ خودرویی به غیراز تاکسی وارد نمایشگاه نشود و تمام پارکینگهای اطراف مصلی به حملونقل عمومی اختصاص داده شد.
عاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه خوشبختانه تغییراتی که امسال درخصوص موضوع پارکینگها و وضعیت تردد و عبور و مرور ترافیکی اعمال شد بسیاری از مشکلات ترافیکی سال گذشته را حل کرد، گفت: ورود به پارکینگ ناشرین از خیابان پاکستان بهخوبی اجرا شد و فقط در ابتدای روز اول و دوم، بهدلیل عدموجود برچسب ورود روی وسایل نقلیه مشکلاتی ایجاد شد که با جدیت مسئولان این مشکل رفع شد. وی با بیان اینکه تمام راههای ممکن برای دسترسی بهتر مردم به نمایشگاه را در دو حوزه فعالیت مترو و اتوبوس فراهم کردیم گفت: اتوبوسها از ساعت ۹ تا ۲۱خدمترسانی کردند و علاوه بر تقویت فعالیت اتوبوس خط۵ که در مسیر پایانه علم و صنعت و میدان آرژانتین تردد دارد تقویت دیگر خطوط عبوری از مصلای حضرت امام خمینی(ره)، انجام شد و سه خط از مبادی مصلای تهران به مقاصد میدان صنعت، فلکه سوم تهرانپارس و میدان آزادی نیز جهت خدماتدهی ویژه به علاقهمندان به نمایشگاه کتاب راهاندازی شد و سامانه معلولان و جانبازان نیز در این ایام، جهت رفاه حال این افراد، برای بازدید از نمایشگاه کتاب، خدمات حمل ونقلی ارائه میکند. پورسیدآقایی با اشاره به همکاری پلیس با بیان اینکه در محور کندروی رسالت نیز با هماهنگی پلیس، از ورود اتومبیل جلوگیری شد گفت: این محل به ایستگاه توقف اتوبوسهای برونشهری برای پیاده و سوار شدن مسافران تبدیل شد که بعد از تخلیه مسافرین این اتوبوسها به پارکینگ گلگشت هدایت شدند. وی با اشاره به خدماترسانی مترو با بیان اینکه قرار گرفتن دو ایستگاه مصلی در خط یک و ایستگاه شهیدبهشتی در خطوط یک و سه متروی تهران، در ضلع شمال و جنوب مصلای تهران سبب شده تا بهترین انتخاب برای دسترسی به نمایشگاه بینالمللی کتاب؛ استفاده از مترو باشد و به همین دلیل سرفاصله حرکت قطارها را به ۴دقیقه رساندیم گفت: روزهای پنجشنبه و جمعه (۵ و ۶اردیبهشت ماه) نمایشگاه کتاب برای ما بسیار مهم بود چراکه استقبال گسترده مردم در دو روز تعطیل آخر هفته؛ نشاندهنده موفقیت یا عدمموفقیت برنامههای ضدترافیکی ما بود که خوشبختانه 193213نفر در روزهای چهارشنبه تا جمعه تنها از دو ایستگاه مصلی و شهید بهشتی برای دسترسی به نمایشگاه استفاده کردند.
از طرفی پارکینگ اتومبیل شخصی در کنار درب شماره یک برای اتومبیلها تعطیل شد و به موتورسیکلتها اختصاص پیدا کرد و ساماندهی خوبی برای جلوگیری از توقف موتورسیکلتها در اطراف مصلی صورت گرفت.