نرگس قویزری
خبرهای خوب و بد همیشه باهم و مخلوط به گوشمان میرسد و اغلب وقتها خبرهای خوب، زیر سایه سنگین و تلخ اخبار بد کمرنگ میشوند و زود فراموششان میکنیم. این روزها که هنوز پیگیر خبرهای مناطق سیلزده و مراحل کمک به مردم این مناطق و وضعیت زندگیشان هستیم خبرها و اتفاقات خوب کمتر به چشممان میآید. برای همین ما یک بسته خبری از اتفاقات خوب هفته را برایتان آماده کردهایم. اخبار خوب و اتفاقات خوب در این هفته خیلی متنوع و امیدوارکننده است. خبرهایی که با آنها میتوان برای لحظهای از اوضاع بد اقتصادی و سختیهایش دور شد. از درخشش هموطنانمان در میادین علمی و ورزشی گرفته تا اتفاقات خوبی که در پس تلخیهای بارشهای سیلآسا، نوید رهایی از خشکسالی چندسال اخیر را میدهد. بسته خبری این هفته را بخوانید و برای لحظهای مثل ما به خبرهای بد فکر نکنید.
تغییر اسم خیابانها به یاد بزرگان
اعضای شورای شهر تهران در بررسی تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران در هفته گذشته پیشنهاد دادند که خیابان سپند در منطقه یک به نام استاد عزتالله انتظامی، بلوار فلامک جنوبی و شمالی در منطقه۲ به نام شجریان، خیابان کوکب در منطقه۲ به نام استاد غلامحسین امیرخانی (خوشنویس)، خیابان نیلوفر در منطقه۲ به نام استاد علی نصیریان، خیابان معارف به نام داوود رشیدی، ۲۴متری سعادتآباد به نام محمد علی کشاورز نامگذاری شود. این پیشنهادها با ۱۵ رأی موافق و بدون مخالف، تصویب شد. همچنین اعضای شورای شهر تهران با نامگذاری خیابانهایی به نام فروغ فرخزاد، اخوان ثالث، بیژن ترقی و… موافقت کردند.اعضای شورای شهر تهران در جریان رسیدگی به نامگذاری و تغییر نام معابر و خیابانهای شهر تهران به تغییر نام خیابانها به نام شاعران شهر تهران رأی مثبت دادند و قرار شد خیابان دوم در خیابان شهید نعمتی در محدوده شهید کلاهدوز در منطقه ۳ به نام «منوچهر آتشی» نامگذاری شود.همچنین ۱۱ خیابان و کوچه دیگر در خیابان شهید نعمتی در محدوده شهید کلاهدوز به نام شعرای دیگر تغییر یافت که بر این اساس خیابان دوم به نام «عمران صلاحی»، خیابان چهارم به نام «محمد قهرمانی»، خیابان پنجم به نام «بیژن ترقی»، خیابان ششم به نام «اسماعیل شاهرودی» نامگذاری شد. همچنین در همین آدرس خیابان هفتم به نام «پروین دولتآبادی»، خیابان هشتم به نام «اخوان ثالث»، خیابان نهم به نام «سیمین بهبهانی»، خیابان یازدهم به نام «فروغ فرخزاد»، خیابان دوازدهم به نام «فریدون مشیری»، خیابان شانزدهم به نام «محمدعلی سپانلو» و خیابان هجدهم بهنام «سیدکریم امیری فیروزکوهی» نامگذاری شد که با اکثریت آرا این تغییر نامها که به پیشنهاد انجمن شاعران بود، تصویب شد.
واگنهای ایرانی در متروی تهران
تولید نخستین واگن قطار از پروژه 70واگن تهران به پایان رسیده و در حال طی مراحل مختلف «تایپ تست» است. مدیرعامل شرکت واگنسازی تهران در ارتباط با تحویل نخستین قطار پروژه 70 واگن آلومینیومی متروی تهران اعلام کرده: این موضوع در آینده نزدیک محقق میشود و همانطور که در اواخر سال۹۷ وعده داده بودیم، با همت مهندسان و تکنیسینهای شرکت واگنسازی تهران، تولید نخستین رام قطار (شامل ۷ واگن) از پروژه 70 واگن تهران به پایان رسیده و این قطار در حال طی مراحل مختلف تایپ تست است. با توجه به زمانبندی بهعمل آمده، مراحل تایپ تست در اردیبهشت به پایان رسیده و قطار آماده تحویل به شبکه متروی تهران میشود. بخشی از عملیات تولید قطار دوم نیز انجام شده و امید است بتوانیم آن را نیز به همراه قطار یکم تحویل دهیم و پس از آن نیز با توجه به زمانبر بودن تولید بدنههای آلومینیومی، طبق برنامهریزی صورت گرفته در هر ۲۰روز یک رام قطار تحویل خواهد شد. به گفته گلشنی چنانچه باقیمانده قطعات خارجی واگنها که هماکنون در گمرک است به موقع ترخیص و به خط تولید تحویل شود، تمامی واگنهای این پروژه تا پیش از پایان مهر سالجاری تولید و تحویل میشود.
مرخصی برای سربازان مناطق سیلزده
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از یکماه مرخصی اضطراری برای سربازان مناطق سیلزده که به عمد یا سهو غیبت کردند، خبر داد. سردار موسی کمالی گفته است: اعزام سربازان و مشمولان خدمت وظیفه ساکن در مناطق سیلزده در 3مرحله بهمدت 2ماه به تعویق انداختیم و به نیروهای مسلح نیز اجازه دادیم با تشخیص خود آنها، اعزام این مشمولان را به آینده موکول کنند.همچنین در حال بررسی هستیم سربازانی که خانوادههای آنها در مناطق سیلزده با مشکل روبهرو شدهاند تسهیلاتی ازجمله انتقال به محل سکونت و معافیت درنظر گرفته شود. در مرحله بعد نیز بخشودگی از خدمت را برای سربازان مناطق سیلزده درنظر میگیریم که البته بخشی از این تسهیلات در اختیار رهبر معظم انقلاب و بخشی از آن در اختیار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است. سربازان پیشقراول در دفاع، امنیت و حوادث کشور هستند، آنها زودتر از اقشار دیگر در حوادث ازجمله مناطق سیلزده حضور مییابند که در سیل اخیر شاهد حضور آنها بودیم.
نایب قهرمانی برای بانوان بسکتبالیست
باز هم بانوان ایرانی در میادین ورزشی درخشیدند و تیم بسکتبال بانوان گروه بهمن نایب قهرمان مسابقات جام باشگاههای غرب آسیا شد. تیم بسکتبال بانوان گروه بهمن در چهارمین بازی خود در جام باشگاههای غرب آسیا به دیدار تیم «فاهیس» اردن رفت و با نتیجه 86 بر 75 از سد حریفش گذشت.تیم بهمن با یک شکست برابر نماینده لبنان و پیروزی برابر تیمهای فاهیس و ارتودوکس اردن و نماینده سوریه عنوان نایب قهرمانی این رقابتها را بهدست آورد. تیم هومنتمن لبنان که در روز نخست گروه بهمن را شکست داده بود، قهرمان این دوره از مسابقات شد. تیم گروه بهمن فصل قبل در لیگ برتر بسکتبال سوم شده بود؛ اما با توجه به نایب قهرمانی سال۹۷ بهعنوان نماینده ایران در این دوره از مسابقات غرب آسیا شرکت کرد.
رکورد 51ساله باران شکست
از پاییز سال گذشته که ابتدای سال آبی بود بارشها نوید سال پربارانی را داده بودند و از همان موقع ذخایر آبی با رشد چشمگیری مواجه شدند. تا جایی که دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران امسال را پربارانترین سال آبی کشور در مقایسه با ۵۱سال گذشته از ابتدای سال آبی جاری تاکنون اعلام کرده است. مدیرکل این دفتر گفتهاست: متوسط بارش تجمعی کشور از ابتدای مهرماه تا ۲۷فروردین به ۲/۳۰۸ میلیمتر رسیده است و در این مدت، متوسط بارندگی در هر 6حوضه آبریز اصلی کشور، بالاتر از میانگین بلندمدت در دوره زمانی مشابه است. متوسط بارش کشور در مدت مشابه طی سال گذشته معادل ۸/۱۱۶ میلیمتر و متوسط بلندمدت آن معادل ۸/ ۲۰۵میلیمتر بوده است. از مجموع ۱۰۴ ایستگاه مبنای بارانسنجی وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۷ فروردین مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحالوبختیاری معادل ۲۰۳۴ میلیمتر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل ۷/۵۰میلیمتر است.
درخشش ایرانیها در انجمن فیزیک آمریکا
درخشیدن نام ایرانیها در هر رشته و زمینهای در دنیا، مایه افتخار است و لذتبخش؛ میخواهد این نام یک ورزشکار و قهرمان باشد یا نام یک هنرمند. این بار اما طعم این لذت کمی متفاوت است. 2نفر از محققان ایرانی بهعنوان داوران برجسته مجلات انجمن فیزیک آمریکا در سال۲۰۱۹ میلادی معرفی شدهاند. یاسمن فرزان، استاد پژوهشگاه دانشهای بنیادی و وحید کریمیپور، استاد دانشکده فیزیکدانشگاه صنعتی شریف داورانی هستند که از طرف این انجمن مورد تقدیر قرار گرفتهاند. در سال۲۰۱۹ میلادی این بنیاد از ۱۴۳ داور برجسته ازجمله 2محقق ایرانی تقدیر کرده است. برنامه انتخاب داوران برجسته انجمن فیزیک آمریکا از سال۲۰۰۸ میلادی آغاز شد تا از دانشمندانی تقدیر کند که فعالیتهایشان در ارزیابی و چاپ مقالات در مجموعه نشریات این انجمن نقش مؤثری دارد. این برنامه سالانه از میان ۷۱هزار داور، از ۱۵۰ داور برجسته تقدیر میکند.
پایی که در پلدختر جا ماند
در روزهای گذشته تصاویر بینظیری از کمکهای نیروهای جهادی و مردمی در شهرهای سیلزده دیده شد. هفته گذشته هم یک عکس حسابی خبرساز و در شبکههای اجتماعی دست بهدست شد. عکسی که نشان میداد فرو رفتن پای یک جانباز در گل و لای باعث جا ماندن پای مصنوعی او در گل شده است. افرادی که از نزدیک شاهد تلاشهای این جانباز بودهاند درباره این عکس گفتهاند که او با گروهی از صبح مشغول تمیز کردن خانهها از گل بود و این کار را خانه به خانه انجام میداد. مدام هم از این طرف به آن طرف میرفت؛ حوالی ظهر بود که این جانباز میرود تا یک لودر را برای لایروبی هماهنگ کرده و بیاورد تا کوچه را از گل تخلیه کند. هنگام رفتن پایش در گل گیر میکند و وقتی برای رها شدن تلاش میکند پای مصنوعیاش از جا درمیآید.انتشار این عکس در فضای مجازی باعث روحیه بیشتر در نیروهای جهادی شد.
آب در هیرمند، پس از 18سال
ورود سیلاب از کشور افغانستان به سدها و رودخانههای سیستان، پس از نزدیک به ۱۸سال خشکسالی، این روزها زندگی دوباره به قلب خشکیده سیستان بخشیده و نوید آبادی و سرسبزی میدهد. «هیرمند» یا «هلمند» نام رودی است که از ولایت هلمند افغانستان روان شده و به دریاچه «هامون» که دریاچهای مشترک بین افغانستان و ایران است، میریزد. رود بزرگ هیرمند از رودهای پرآب افغانستان و آسیا به شمار میرود که سالانه میلیاردها مترمکعب آب در آن جریان مییابد و طول آن ۱۱۰۰کیلومتر است و از اینرو طولانیترین رود واقع بین سند و فرات محسوب میشود. پس از ورود به ایران به دو شاخه تقسیم میشود: یکی رود «پریان» که بهطور مشترک حدود ۲۰کیلومتر مرز ایران و افغانستان را در برمیگیرد و سپس به داخل افغانستان دور زده و به هامون «پوزک» میریزد. در سال۱۳۵۱ هجری شمسی قراردادی میان دولت ایران و افغانستان بسته شد که طی آن دولت افغانستان متعهد شد که در هر ثانیه ۲۶مترمکعب آب (معادل ۸۵۰میلیون مترمکعب در سال) از رودخانه هیرمند به سمت دریاچه هامون در خاک ایران آزاد کند. اما افغانها چندان به این معاهده پایبند نبودند.
زنگ مدارس خوزستان زده شد
خبر خوب اینکه بالاخره مدارس مناطق سیلزده استان خوزستان بازگشایی شد و بچههای این مناطق میتوانند دوباره طبق روال هر روز بهمدرسه بروند. مدارس مناطق سیلزده خوزستان از 17 تا 26فروردین ماه امسال بهدلیل جاری شدن سیل تعطیل اعلام شده بود که در هفته گذشته با حضور معاون وزیر آموزشوپرورش در اهواز، زنگ شروع بهکار این مدارس نواخته شد. در آخرین روز از ماه فروردین بهصورت همزمان فعالیتهای آموزشی در مناطق سیلزده استان خوزستان آغاز شد. این در حالی است که از ابتدای سال جدید بسیاری از دانشآموزان شهرستانهای شوش، اهواز، حمیدیه، شادگان، دشتآزادگان، هویزه، شوشتر و دزفول به مدرسه نرفتهاند. به گفته معان وزیر آموزش و پرورش وزیر آموزشوپرورش با توجه به وقفه تحصیلی پیش آمده، موضوع درنظر گرفتن سهمیه برای دانشآموزان مناطق سیلزده در کنکور و عقب افتادن زمان کنکور برای این دانشآموزان در دست بررسی است و مبلغ 5میلیارد ریال برای ایاب و ذهاب دانشآموزان مناطق سیلزده درنظر گرفته است تا زمینه حضور دانشآموزان این مناطق در کلاس درس فراهم شود.
رشد ورود گردشگران خارجی
کشور ما با تنوع آب و هوایی و خوراکی و آثار تاریخی و مکانهای دیدنی جذابی که دارد، همه ساله مقصد گردشگری خیلی از مسافران خارجی است. فقط کافی است در شهرهایی که بناهای تاریخی دارند قدم بزنید تا این گردشگران را در حال عکاسی و بازدید ببینید. حالا معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور اعلام کرده است ورود گردشگران خارجی به کشورمان در حال رشد است. طبق آمار ارائه شده از طرف سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سال گذشته در مجموع حدود 7میلیون و ۸۰۰هزار گردشگر از کشورهای مختلف به ایران سفر کردند که این میزان در مدت مشابه سال قبل آن 5میلیون و ۱۰۰هزار نفر بود. ولی تیموری همچنین درباره سفرهای ایرانی به خارج از کشور اعلام کرده؛ سال96، 10میلیون نفر ایرانی به خارج از کشور سفر کردهاند که این رقم در سال گذشته کاهش یافت و در این میان مسائل اقتصادی، ارزی و از طرف رویکردهای کشور به سوی گردشگری داخلی، برگزاری نمایشگاههای مختلف و معرفی مقاصد کمتر شناخته شده از جمله علل بروز این مسئله بوده است.
اگر از خبرهای ناراحتکننده خستهشدهاید اینجا میتوانید مروری بر 10خبر خوب هفته گذشته داشته باشید
از پیروزی ورزشکاران تا درخشش فرهیختگان
در همینه زمینه :