• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 3 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 53375
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XvBo
+
-

نوید تابستانی بدون قطع آب

مدیرعامل شرکت آبفای البرز از اقدامات و راهکارهای صورت‌گرفته برای جلوگیری از افت فشار آب و قطعی آن می‌گوید

گزارش
نوید تابستانی بدون قطع آب

خدیجه ستارزاده|  البرز - خبرنگار:



افت فشار و حتی قطعی آب در برخی مناطق از مشکلاتی است که هر سال، به‌ویژه با شروع فصل گرما، شدت می‌گیرد و شرکت آب و فاضلاب به عنوان متولی و مسئول این امر شناخته می‌شود. قطعی‌های مکرر و طولانی‌مدت آب در تابستان گذشته، به‌ویژه در برخی مناطق استان که بیشتر با این معضل درگیر بودند، نگرانی‌هایی را به وجود آورده و مردم با توجه به سختی‌هایی که در نتیجه این قطعی‌های آب کشیده‌اند خواستار رسیدگی مسئولان و پیشگیری از اتفاقات مشابه سال گذشته هستند.بارش‌های اخیر، در کنار سختی‌های آن، این امید را در دل شهروندان ایجاد کرده است که تابستان امسال با مشکل کم‌آبی مواجه نخواهند بود.


گلایه‌های یک شهروند

یکی از شهروندان فاز یک مهرشهر با بیان این‌که از اواخر اسفند تا پایان تعطیلات عید آب به صورت قطره‌ای از شیرها خارج می‌شد، می‌گوید: برای گزارش افت فشار بارها با شرکت آب و فاضلاب منطقه تماس گرفتیم و آنها علتش را افزایش ساخت و سازها در منطقه و افزایش میزان مصرف و همچنین فرسوده بودن لوله‌ها و... عنوان کردند. «مژگان مکی» می‌افزاید: خانه ما ویلایی است اما همیشه این مشکل را داریم. تابستان گذشته در شبانه‌روز گاهی تا 17 ساعت قطعی آب داشتیم و برای شست‌وشوی ظروف و لباس‌ها و نظافت ساعت 4 صبح باید بیدار می‌شدیم. مکی می‌گوید: کاش مسئولان آبفا از الان برای تابستان پیش‌بینی‌ها و اقدامات لازم را انجام دهند تا امسال هم مانند سال گذشته برای مردم سختی و دردسر ایجاد نشود.


درخواست اطلاع‌رسانی قطعی آب

دیگر شهروند ساکن کمالشهر نیز گذرانده است، می‌گوید: سال گذشته بخشی از مشکلات افت فشار و قطعی آب، قطعی برق عنوان شد در حالی که در سال‌های قبل هم اهالی این منطقه بیشتر اوقات با مشکل آب مواجه بودند.«سیامک دربندی» ادامه می‌دهد: با توجه به این‌که این اواخر بارش‌های زیادی داشته‌ایم، امیدوارم امسال شرایط بهتر شود و مانند قبل مشکل آب مصرفی نداشته باشیم.
دربندی با اشاره به این‌که سال گذشته اقدامات اصلاحی و فنی فقط موقع قطعی برق و آب انجام می‌شد، می‌گوید: درخواست داریم مسئولان شرکت آب و فاضلاب این‌گونه اقدامات را پیش از قرار گرفتن در شرایط بحران و به‌ویژه فصل گرم تابستان انجام دهند.


مشکلی در تامین آب نخواهیم داشت

مدیرعامل شرکت آبفای البرز در مورد قطعی‌های مکرر آب در سال گذشته می‌گوید: سال گذشته به دلیل قطع متناوب برق در تاسیسات آبفا، مشکلاتی برای پمپاژ و تولید آب به وجود آمد که آن هم با اقداماتی همچون تهیه و راه‌اندازی دیزل‌ژنراتور در مراکز حساس سعی شد از قطع طولانی‌مدت آب جلوگیری شود.«غلامرضا رضایی‌فر» می‌افزاید: اگر امسال با مشکل قطع برق گسترده مواجه نشویم، با توجه به اقدامات انجام‌شده فنی و مهندسی و ایجاد تاسیسات آبرسانی متناسب با جمعیت حال حاضر استان البرز و همراهی و صرفه‌جویی مردم در مصرف آب، مشکلی در زمینه تامین و توزیع آب وجود نخواهد داشت.


اقدامات انجام‌شده

رضایی‌فر با بیان این‌که برای تامین آب مورد نیاز شهروندان استان اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام شده است، می‌گوید: در 5 سال اخیر اقدامات زیربنایی انجام شده است. اجرای طرح جهادی احداث ایستگاه پمپاژ اضطراری برداشت آب از خط انتقال طالقان که طی 47 روز انجام شد و برداشت آب را از این خط از 500 به 1350 لیتر بر ثانیه افزایش داد و همچنین انجام عملیات ارتقای فنی در تصفیه‌خانه آب شماره 2 کرج که حجم برداشت آب را از سد طالقان به 1800 لیتر بر ثانیه افزایش داد، از نمونه این اقدامات به‌شمار می‌روند.

وی اضافه می‌کند: حفر 67 حلقه چاه جدید در سراسر استان که به طور میانگین هزار لیتر بر ثانیه به تولید آب افزوده است، اصلاح و توسعه 360 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده استان و احداث مخازن و بهره‌برداری از آنها دیگر اقداماتی بوده‌ که با هدف تامین آب مورد نیاز استان انجام شده‌اند.

این مسئول ادامه می‌دهد: برای نخستین بار در استان برای ذخیره‌سازی آب نزدیک به 65 هزار متر مکعب ساخت و بهره‌برداری سامانه آب‌شیرین‌کن شهر اشتهارد با ظرفیت 5 هزار متر مکعب در روز با منابع مالی بخش خصوصی انجام شد. امسال هم در نظر داریم عملیات اجرایی ساخت تصفیه‌خانه آب شماره 3 کرج را با ظرفیت 500 لیتر بر ثانیه شروع کنیم. همچنین افزایش 4100 متر مکعبی ظرفیت مخزن‌های استان و اصلاح و توسعه 66 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده از دیگر برنامه‌هایی هستند که برای به حداقل رساندن مشکل کمبود آب استان آنها را در دستور کارداریم.وی می‌افزاید: امسال هم مخازن در دست ساخت را در شهرهای مهرشهر و کوهسار با ظرفیت 12 هزار متر مکعب تکمیل و وارد مدار خواهیم 
کرد.

تاثیر بارش‌های اخیر بر منابع زیرزمینی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب البرز در پاسخ به این پرسش که بارش‌های امسال تا چه اندازه در میزان تولید آب برای سفره‌های زیرزمینی موثر بوده است، می‌گوید: این بارش‌ها قطعا تاثیر دارد، اما ذخایر آب سفره‌های زیرزمینی محصول صدها سال بارش است و مسلما با یک ماه در سال بارندگی مناسب، برداشت‌های بی‌رویه از این منابع جبران نخواهد شد. به لحاظ آماری، کارشناسان آب منطقه‌ای استان بهتر می‌توانند به این پرسش پاسخ دهند.

رضایی‌فر با اشاره به نقش و وظیفه شهروندان در میزان مصرف آب می‌گوید: خوشبختانه مردم با روش‌های صرفه‌جویی در مصرف آب آشنا هستند. با اقدامات فرهنگی و آموزشی که در دهه گذشته در مدارس، فرهنگسراها، بوستان‌های شهری، مساجد و مصلاها و به ویژه در رسانه استان انجام شده است، مردم متوجه این نکته شده‌اند که همواره با محدودیت آب آشامیدنی مواجه هستیم.


نامتوازن بودن رشد جمعیت و منابع آبی استان

مدیرعامل شرکت آبفای البرز با اشاره به این‌که با افزایش جمعیت سالانه با نرخ رشد بالای مهاجرت به البرز و از سوی دیگر با ثابت ماندن منابع آبی و افت سطح آب‌های زیرزمینی در دشت‌های ساوجبلاغ و کرج مواجه هستیم، می‌گوید: اگرچه تلاش‌های خوبی برای تخصیص بیشتر آب به استان از منابع سطحی همچون سدهای طالقان و کرج انجام شده است، اما پاسخگوی نیازهای آبی جمعیت رو به رشد آن نیست. با توجه به این موضوع، لازم است شهروندان مواردی را که به کاهش سرانه مصرف آنها منجر می‌شود، رعایت کنند.

«غلامرضا رضایی‌فر» می‌افزاید: اکنون سرانه مصرف آب در البرز حدود 250 لیتر در شبانه‌روز برای هر نفر است در حالی که این رقم باید 150 لیتر باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم مردم راهکارهای عملی و کاربردی را به کار بگیرند تا سیستم تولید و توزیع آب استان پایدار بماند. ازجمله این راهکارها می‌توان به مواردی همچون کوتاه کردن زمان استحمام، سرکشی به کولرهای آبی در تابستان، نَشستن خودرو، پارکینگ و راه‌پله‌ با شیلنگ آب، آبیاری گیاهان در خنک‌ترین ساعات رو و استفاده از وسایل کاهش‌دهنده مصرف در سردوش‌ها و سرشیرهای ظرفشویی اشاره کرد.

وی تاکید می‌کند: با توجه به بارندگی‌های بسیار مناسب سال آبی 98-97 ممکن است مردم دچار توهم فراوانی آب شده باشند و صرفه‌جویی را لازم ندانند. اما شهروندان باید بدانند که ما همچنان کشوری خشک و نیمه‌خشک هستیم و با یک سال بارش خوب، کمبود آب به خصوص در سفره‌های زیرزمینی که با برداشت بی‌رویه طی سالیان دراز روبه‌رو بوده است، جبران نخواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید