مدیریت تالابها نیاز به اعتبار دارد
مدیرکل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیطزیست آخرین وضعیت تالابهای کشور را درپی وقوع سیلهای اخیر تشریح کرد و گفت که هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی در هورالعظیم دریافت نشده است.
به گزارش ایسنا، مسعود باقرزادهکریمی در نشست خبری « روز جهانی زمین» که دیروز در سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد، گفت: زمزمههایی در مجلس شورای اسلامی شنیده میشود که اعتبارات مربوط به احیای تالابها به مدیریت سیل اختصاص یابد. این تصمیم درستی نیست چون تالابها در چنین شرایطی که آب به آنها وارد شده است نیاز به مدیریت و اجرای برنامهها با جدیت دارند.
وی افزود: مدیریت تالابها در محورهای لایروبی ورودی، تعیین حد بستر و مدیریت گونههای مهاجم، تعیین نیاز آبی، پایش ایستگاههای هیدرومتری و ایجاد سامانههای آنلاین، همچنین تداوم بحث مدیریت زیست بومی باید مورد توجه قرار گیرد.
باقرزادهکریمی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه در شرایط حاضر که تعدادی از تالابها آبگیری کردهاند نباید هیچیک از محورهای احیا و حفاظت تالابها متوقف شود، تصریح کرد: در شرایط کنونی باید یک نگاه جامع در مورد حفاظت تالابها اعمال شود و این مقطع بزنگاه مدیریت و احیای تالابهاست.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی حقابه تالابها بهصورت جدیتر مطرح شده است، گفت: وزارت نیرو ۱۱میلیارد مترمکعب آب را برای محیطزیست کنار گذاشته است. باید دقت کنیم برای دریاچه نمک که 8 استان از آن تأثیر میپذیرند و ۲۵میلیون جمعیت در حواشی آن وجود دارد و ۳۰درصد اقتصاد کشور به این حوزه وابسته است، تنها ۱۵۴میلیون مترمکعب آب بهعنوان سهم تعیین شده است. درحالیکه جاجرود، کرج رود، قرهسو و قم رود همچنین 8 تالاب به این حوزه وابسته هستند. سازمان حفاظت محیطزیست باید ضمن مهندسی دقیق این ۱۵۴میلیون مترمکعب آب، نیاز آبی کلیه مناطق را تشریح و اعلام کند.
مدیرکل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه فهرستی از 45تالاب تحتتأثیر خشکسالی تهیه شده است که وضعیت آنها را بهطور مرتب رصد میکنیم، خاطرنشان کرد: متوسط خشکی این تالابها ۴۰ تا ۵۰درصد بوده که بعد از سیلهای اخیر بهطور متوسط به ۲۵درصد رسیده است.