
شهری که دیگر سبز نیست
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا: باید به سمت ساخت خانههای ویلایی به جای آپارتمان در باغهای همدان برویم

فاطمه کاظمی| همدان- خبرنگار:
تخریب و تفکیک باغها در همدان دیگر به یک معضل اساسی تبدیل شده است و دیگر از عنوان شهر باغها که روزگاری برای همدان به کار میرفت خبری نیست. این روزها هم که زمزمه ساخت جاده برگشت گنجنامه شنیده میشود باید منتظر از بین رفتن بخش زیادی از فضای سبز همدان بود که نه تنها به شهروندان که حتی به گونههای گیاهی و جانوری زیادی آسیب خواهد رساند.
بیتوجهی شهروندان
رضوان سلماسی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر میگوید: در گذشته همدان به لحاظ گونههای جانوری و گیاهی، طبیعتی بسیار غنی داشت. الان متاسفانه دیگر آن ذخایر را نداریم و هر چقدر که بیتوجه باشیم آنچه را که داریم هم از دست میدهیم، پس خیلی باید دقت کنیم.
وی توضیح میدهد: شاید بخشی از مشکلات ما مربوط به نهادها و ارگانهای مختلف باشد اما بخشی از مشکلات نیز به شهروندان برمیگردد. ما به دلیل ناآگاهی و البته نداشتن حساسیت نسبت به این مسائل نمیتوانیم در شرایط خاص و بهجا درباره آنها تصمیم بگیریم. گاهی اوقات همه چیز در حد حساسیت شخصی است و فرد آگاهی زیادی نسبت به موضوع ندارد و گاهی فقط دربارهاش صحبت میکند و در عمل کاری نمیکند.
سلماسی میافزاید: اعتقاد شخصی من این است که هر کس از جایی که در آن قرار گرفته باید یک قدم به سمت جلو بردارد تا بتوانیم زندگی خوبی نسبت به گذشته داشته باشیم.
یک قدم تا شیب کوهستانی
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر معتقد است: یک زمانی فضای سبز این شهر حتی تا محدوده میدان بعثت هم میرسید اما الان عملا دیگر از فضای سبز شهری چیزی نداریم و یک قدم مانده تا وارد شیب کوهستان شویم. تفکیکهایی که در حال اتفاق افتادن هستند و املاکی که در محدوده فضای سبز قرار گرفتهاند و شخصی محسوب میشوند و دستاندازیهایی که میشود واقعا خطرناک است. ما قوانینی داریم که طبق آن مالک میتواند ملک خود را تفکیک کند و شهرداری به استناد همان قانون میتواند بخشی از همان ملک را دریافت کند. طرحهای تفصیلی و طرحهای جامع شهری خیلی توجهی به فضای سبز ندارند و بیشتر بحث ماشینمحور بودن مهم است.
ساخت جاده برگشت گنجنامه
سلماسی با بیان اینکه من با ساخت جاده برگشت گنجنامه به شدت مخالفم توضیح میدهد: معتقدم اگر همه ساخت و سازها را به این محدوده ببریم جایی نمیماند که به عنوان فضای سبز از آن استفاده کنیم و عملا وارد محیطزیست گیاهی و جانوری شدهایم.وی ادامه میدهد: در شهر شیبدار همدان هر چقدر ما در پاییندست گلکاری و درختکاری کنیم اگرچه بسیار خوب است اما همه هوای خوب بالادست به پایین دست منتقل میشود و باز هم در بخش بالادست مشکل خواهیم داشت.
اهمیت آگاهسازی شهروندان
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر میگوید: من اعتقاد دارم که باید میزان آگاهی و سطح شناخت و حساسیت شهروندان و البته مدیران را بالا ببریم. بگذارید مثالی بزنم.
من در کمیسیون ماده هفت مربوط به قطع درختان حضور دارم و گاهی به شهروندان مراجعه میکنیم و دلیل قطع درختان هنگام ساختوساز را از آنها میپرسیم که میگویند ما خودمان این درخت را کاشتهایم و الان میخواهیم آن را قطع کنیم.
سلماسی با بیان اینکه تفکیک باغها در همدان در حال سرعت گرفتن است، اضافه میکند: ما باید بتوانیم با کمک شهرداری، استانداری و راه و شهرسازی جلوی این تفکیکها را بگیریم. بعضی از زمینها هم تحت مدیریت منابع طبیعی و جهاد کشاورزی است که داستانش فرق میکند. اما برخی زمینها مالک شخصی دارد و آنها به استناد قوانینی که وجود دارد و حتی اگر شهرداری به آنها مجوز ساخت ندهد از دیوان عدالت اداری رای میگیرند و حداقل حق دارند 10 تا 15 درصد باغ خود را ساختوساز کنند. پس ما باید به جای ساخت آپارتمان به سمت ساخت خانههای ویلایی پیش برویم. پس باید روی نوع تفکیکها نظارت شود.