• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
یکشنبه 19 اسفند 1397
کد مطلب : 50323
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MnOG
+
-

شادی و نشاط جمعی در جشن شالیزار

پنجمین جشنواره شالیزار در روستای هشتل آمل برگزار شد

شادی و نشاط جمعی در جشن شالیزار

سهیلا مهدی‌زاده|  آمل- خبرنگار:

پنجمین جشنواره آیینی «جشن شالیزار» یا جشن نشا همزمان با  شروع فصل کار کشاورزی در استان، در روستای هشتل آمل برگزار شد. این جشنواره که معمولا در دهه اول اسفند برگزار می‌شود، در سال جاری به دلیل سرما و بارش شدید باران با یک هفته تأخیر روز جمعه 17 اسفند برگزار شد. 

دبیر ستاد جشنواره شالیزار منطقه هشتل در گفت‌وگو با همشهری، با بیان این‌که این جشن امسال پنجمین دوره خود را پشت سر گذاشت، افزود:هشتل روستایی از بخش دابودشت شهرستان آمل است و جشن شالیزار معمولا در دهه اول اسفند هر سال، به همت اهالی هشتل و کردخیل ، با دوره‌گردی، موسیقی محلی، پخت غذاهای محلی، و دیگر برنامه های شاد بومی برگزار می‌شود.
خسرو علیزاده گفت: این مراسم ازساعت ٩ الی۱۱:30 بابرنامه‌های متنوع و شاد با حضور پرشکوه اهالی روستاهای هشتل، کردخیل و منطقه دابودشت برگزار شد. یکی از ویژگی‌های این جشن، پوشیدن لباس‌های محلی توسط تماشاگران و مشارکت آنها با دست‌اندرکاران جشنواره است. 

وی در باره اهداف این جشنواره و جشنواره‌هایی مشابه جشن شالیزار، تأکید کرد: معمولا جشن‌هایی که در آن اهالی یک منطقه به همراه گردشگران و دیگر علاقه‌مندان به این نوع مراسم آیینی، برگزار می‌شود، علاوه بر ایجاد نشاط و شادی که امروزه در جامعه ما کمتر دیده می‌شود، نوعی وفاق و همدلی را بین مردم ایجاد می‌کند. ما در این جشنواره سعی کردیم آیین‌های گذشتگان و پدران خود را که در این منطقه انجام می‌دادند، باززنده‌سازی و اجرا کنیم.

علیزاده تصریح کرد: یکی از این مراسم که به مناسبت در پیش بودن نوروز باستانی است، اجرای نوروزخوانی بود که با استقبال فراوان مردم مواجه شد. علاوه بر آن اجرای ترانه‌های بومی و قطعات موسیقی فولک هم بخشی از برنامه‌ها بود. معمولا در پایان برنامه‌ها در کنار یکی از زمین‌هایی که برای کشت شالی آماده می‌شود، کشاورزان با تجهیزات کشاورزی مخصوص نشا وارد زمین می‌شوند و کارهای کشت را آغاز می‌کنند که این مراسم نیز با موسیقی محلی و اجرای ترانه‌های بومی صورت می‌گیرد. وقتی آیین نشا انجام می‌شود، برنامه‌ریزی برای آیین برداشت شالی هم شروع می‌شود. آیین‌های نشای شالی یا برداشت ضمن یادآوری نعمت‌های زندگی، وحدت، یکدلی و نشاط را در جامعه رواج می‌دهد. وی از مسئولان خواست که در این زمینه و برای  ایجاد جشن‌های سالم و آیین‌های نشاط‌انگیز بومی با برگزار کنندگان این آیین‌ها همکاری کنند

این خبر را به اشتراک بگذارید