• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
سه شنبه 14 اسفند 1397
کد مطلب : 49823
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MnrB
+
-

احداث نیروگاه تولید برق در فضا

چشم انداز
احداث نیروگاه تولید برق در فضا

در رقابت برای تولید انرژی زیاد و ارزان راه‌حل‌های متفاوت و گاه عجیبی ارائه می‌شود؛ راه‌حل‌هایی که هرچند غیرعادی به‌نظر می‌رسند اما درصورت عملی شدن می‌توانند انقلابی در صنعت و فناوری جهان ایجاد کنند. اخیرا چین یکی از همین ایده‌ها را ارائه داده و می‌خواهد با استفاده از یک ایستگاه انرژی خورشیدی، برق ساکنان زمین را تأمین کند.

شاید 30سال دیگر
به گزارش همشهری، ایده چینی‌ها فعلا در حد یک طرح کلان و پرخرج است.  گفته می‌شود  «درخت‌های خورشیدی فضایی» یا SSPs دست‌کم تا سال2050 به نتیجه نمی‌رسد و چندین برابر پروژه‌های فعلی هزینه خواهد برد. تولید انرژی از نور خورشید در فضا ایده‌ای بود که از حوالی 1960 در جهان مطرح شد. این ایده اما با محدودیت‌هایی از لحاظ فناوری و صنعت مطرح بود. با پیدا شدن فناوری‌هایی مثل چاپ سه‌بعدی، عملا روش‌های بسیار ساده‌ و کم‌خرج‌تری نسبت به گذشته به‌وجود آمده‌اند.

99درصد فعال‌تر
برای اینکه ایده درخت خورشیدی به نتیجه برسد، سلول‌های خورشیدی باید در مدار 36هزار کیلومتری بالای زمین قرار بگیرند. در این منطقه، 99درصد زمان- به جز زمان خورشیدگرفتگی- نور به سلول‌ها می‌رسد و برخلاف سیستم‌های زمینی، انرژی به‌صورت مداوم تولید خواهد شد.قدرت امواج نور خورشید با عبور از اتمسفر زمین کمتر می‌شود اما با قرار گرفتن سلول‌ها در خارج از این محیط، قدرت جذب انرژی دست‌کم تا 6 برابر بیشتر از فناوری‌های مشابه در سطح زمین خواهد بود.

سبز یا پرمخاطره؟
برخی کارشناسان، ازجمله «پنگ شیائو» از آکادمی فناوری فضایی چین می‌گویند، امواجی که انرژی با آن منتقل می‌شود، ممکن است روی انسان، گیاهان و جانوران تأثیر منفی بگذارد. و شاید چنین ایده‌ای اصلا سبز نباشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید