• چهار شنبه 11 تیر 1404
  • الأرْبِعَاء 6 محرم 1447
  • 2025 Jul 02
دو شنبه 13 اسفند 1397
کد مطلب : 49692
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mW40
+
-

تابستان 98؛ پایان بانکداری نظامی‌ها

بازار پول
تابستان 98؛ پایان بانکداری نظامی‌ها

تابستان سال آینده نظامی‌ها از بانکداری خارج می‌شوند. بانک سپه مسئولیت پاسخگویی به مشتریان را بر عهده دارد و تکلیف سهامداران با خودشان ‌است که تصمیم بگیرند سهام‌شان را بفروشند یا منتظر مجمع عمومی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری وابسته به نهادهای نظامی شوند.
به‌گزارش همشهری، مدیرعامل بانک سپه در اطلاعیه‌ای آمادگی کامل بانک سپه برای انجام مطلوب ماموریت‌های محوله و اجرای فرایندهای ادغام بانک‌های نظامی را اعلام کرد. به گفته محمدکاظم چقازردی، تا زمان انجام همه فرایندهای ادغام، بانک‌های قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد، انصار و مؤسسه اعتباری کوثر کماکان به ارائه خدمات بانکی ادامه می‌دهند.

دیدگاه رئیس‌کل
در این میان عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی هم در یک برنامه تلویزیونی گفت: بانک‌ها و مؤسسات اعتباری یادشده ۲۴میلیون سپرده‌گذار با ارزش ۲۱۴هزار میلیارد تومان دارند و رقم تسهیلات این بانک‌ها نیز ۱۳۰هزار میلیارد تومان است. او افزود: سهامداران حقیقی این بانک‌ها می‌توانند از حدود یک‌ماه دیگر سهام خود را بر مبنای ارزش اسمی یا آخرین ارزش پیش از بسته شدن (هرکدام که بیشتر باشد) از طریق بازار سرمایه بفروشند و در غیر این صورت می‌توانند تا 4‌ماه دیگر صبر کرده و پس از ارزشگذاری مجدد سهام خود را واگذار کنند. همتی تأکید کرد: بانک‌هایی که ادغام می‌شوند تا 4‌ماه آینده برای برگزاری مجمع فرصت دارند؛ هرچند که این بانک‌ها هم‌اکنون نیز تحت مدیریت بانک سپه هستند اما از 4‌ماه بعد به‌طور رسمی در بانک سپه ادغام می‌شوند. رئیس‌کل بانک مرکزی درباره بدهی این بانک‌ها و احتمال بزرگ‌تر شدن مشکلات آنها در صورت ادغام، گفت: شرایط همه این بانک‌ها یکسان نیست. برخی از این بانک‌ها ناترازی بیشتری دارند و برخی نیز دارای تراز مثبت هستند؛ در عین حال به نیروهای مسلح مرتبط با هر بانک نیز گفته شده که این بانک‌ها باید مبالغ و دارایی‌هایی را منتقل کنند که توازن ایجاد شود. او افزود: به‌صورت کلی حدود ۲۵۰۰شعبه در این بانک‌های ادغامی است و با ۱۶۰۰شعبه بانک سپه، ۴۱۰۰شعبه خواهند داشت که از شعب بانک ملی نیز بیشتر خواهد شد اما هدف ما مراعات و حفظ پرسنل بانک‌ها و همچنین تداوم فعالیت سپرده‌گذاران است و به مرور زمان راهکارهایی را دنبال خواهیم کرد.

واکنش وزیر اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه با ادغام بانک‌ها محیط‌های اقتصادی شفاف‌تر می‌شوند، گفت: سعی می‌کنیم تا بدون ایجاد مشکل برای سهامداران و سپرده‌گذاران کار ادغام را پیش ببریم. فرهاد دژپسند افزود: مراحل مدون این ادغام در دستورالعمل ۳۰بندی شورای پول و اعتبار و شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران 3‌قوه مشخص شده و مباحث مفصل کارشناسی شده‌ای در مورد ترازنامه و صورت‌های مالی جدید و همچنین تعیین و تشخیص سپرده‌گذاران و سهامداران صورت گرفته است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه تلاش می‌شود در حوزه بانکی این ادغام بدون ایجاد مشکل برای سپرده‌گذاران و سهامداران رخ دهد، افزود: این تصمیم از مدت‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود اما هم‌اکنون اعلام شده است که نشانگر تدبیر مناسب بدون ایجاد تنش در حوزه بانکی است. وزیر اقتصاد درباره ادغام سایر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه همه آنها از یک نسخه واحد برخوردار نیستند، گفت: ذینفعان بازار سرمایه درصورت وجود انحصار در مجوزها مستندات آن‌ را به وزارت اقتصاد برای بررسی اعلام کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید