حناچی در اختتامیه همایش آتشنشانی و ایمنی تأکید کرد
آموزش و فناوری 2 رکن اساسی ایمنی
دیروز عصر، اختتامیه چهارمین همایش و نمایشگاه ملی آتشنشانی و ایمنی شهر که نخستین دوره بینالمللی آن نیز بود در مجموعه هتل المپیک ورزشگاه آزادی برگزار شد. در این مراسم که تعدادی از مدیران شهری پایتخت، آتشنشانان و فعالان حوزه ایمنی و مدیریت بحران حضور داشتند، شهردار تهران به مسئله آموزش شهروندی اشاره کرد و مطالبی را درباره تجهیزات و فناوریهای نوین عرصه ایمنی ارائه داد.
به گزارش همشهری، پیروز حناچی با اشاره به زلزلهای که در سال ۱۹۹۵ درکوبه ژاپن اتفاق افتاد و ۶ هزار کشته بر جای گذاشت، گفت: «این زلزله باعث شد تا به استانداردهای ایمنی و ساختمانهای غیرمتعارف توجه بیشتری شود و در این زمینه ژاپن از آن زمان برای ایمنسازی تجهیزات اقدام کرد. ژاپن نیز مانند شهر بم در نقشه مناطق کمخطر قرار دارد ولی با زلزلههای متعددی مواجه است و روی 4گسل قرار گرفته است.» به گفته او، هنگامی که زلزله ژاپن اتفاق افتاد آتشسوزیهای مهیبی نیز رخ داد و اکثر تلفات بهدلیل این آتشسوزیها بود.
او با بیان اینکه پس از آن ایمنسازی شبکههای حیاتی مانند برق، آب و گاز انجام شد، افزود: «در همین راستا قطع مسیرهای مواصلاتی در هنگام بروز حادثه از تجربیات این زلزله بود و اگر حادثهای رخ بدهد شریانهای اصلی شهر قطع خواهد شد. هماکنون کشور ژاپن در حوزه زلزله تجربیات زیادی را پشت سر گذاشته است و با آنکه ۱۰ درصد از زلزلهها در این کشور رخ میدهد اما تلفات چندانی ندارد.»
آمادگی، تجهیزات و جدی گرفتن آموزش برای پرسنل و مردم بخش دیگری از سخنان شهردار تهران در اختتامیه چهارمین همایش و نمایشگاه ملی آتشنشانی بود. حناچی گفت: «آتشنشانی تهران سرمایههای انسانی بسیاری دارد که این ارزشمند است و باید قدر این سرمایهها را دانست. از طرف دیگر انتقال تجربیات بینالمللی میتواند در کاهش آسیبهای حوادث بسیار مؤثر واقع شود. ما از خیلی از کشورها در حوزه تجهیزات و آموزش آتشنشانی جلوتر هستیم و موضوع آموزش باید در عرصههای بینالمللی نیز بررسی شود.»
او همچنین با اشاره به اینکه باید از پتانسیل دانشگاهها و استارتاپها در حوزه ایمنی شهر نیز استفاده شود، اظهار امیدواری کرد تا خدمات استارتاپها بیشتر مورد اقبال واقع شود.
براساس این گزارش در پایان مراسم دیروز از برگزیدگان این همایش با اهدای لوح یادبود و جوایزی تقدیر به عمل آمد.