• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 1 اسفند 1397
کد مطلب : 48463
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GN67
+
-

دوچرخه‌سواری در سیزدهمین روز سه‌شنبه بدون خودرو

گسترش نوروزگاه‌ها در شهر همزمان با فرارسیدن سال نو

شهر
گسترش نوروزگاه‌ها در شهر همزمان با فرارسیدن سال نو


تهران حال و هوای عید گرفته‌است. البته اگر شرایط اقتصادی بگذارد، روحیه مردم بهتر هم خواهد شد. روز گذشته شهردار تهران در سیزدهمین سه‌شنبه بدون خودرو باز هم با دوچرخه راهی خیابان‌های تهران شد و به سمت خیابان بهشت حرکت کرد. او پیش از شروع کار روزانه در پارک شهر با شهروندان نیز دیدار داشت. شهردار تهران پیش از آنکه به دفتر کارش برود و در جلسه شورای معاونان و مشاوران و شهرداران بگوید که «نوروزگاه‌های تهران را در آستانه سال نو گسترش خواهیم داد» به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش شهرنوشت، پیروز حناچی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره ازدحام جمعیت در ایستگاه‌های اتوبوس در ساعات ابتدایی صبح، گفت: تهران ۳‌هزار اتوبوس و تعداد زیادی واگن مترو کم دارد و تمام تلاش همکاران من در راستای جبران این نقیصه است، به‌خاطر این کمبود نیز از شهروندان عذرخواهی می‌کنم. به همین دلیل است که بخش عمده بودجه شهرداری به غیر از حقوق و دستمزد، به بخش حمل‌ونقل اختصاص یافته است و این نشان می‌دهد که مدیران شهرداری اهمیت این حوزه و مشکلات آن را می‌دانند.

شهردار تهران در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید از چه زمانی تهران مجددا تبدیل به کارگاه بزرگ ساخت‌وساز خواهد شد، گفت: اینکه در شهر تهران پروژه‌های بزرگی برای تمام مردم اجرا شود، امر بسیار پسندیده‌ای است، اما این کار لزوما به مفهوم تبدیل شهر تهران به کارگاه ساختمانی نیست. تهران شهری است که جمعیت زیادی در آن زندگی می‌کنند و بر این اساس باید فضا برای زندگی مناسب باشد و میان ساخت‌وساز و رعایت حقوق شهروندان همزمان تعادل ایجاد شود. این ملاحظات موجب می‌شود تا منافع این اقدامات به‌صورت عادلانه و متعادل بین شهروندان توزیع شود.

حناچی در پاسخ به این سؤال که آیا با این گفته یکی از اعضای شورای شهر که تهرانی‌ها باید هزینه زندگی در شهر را بپردازند موافق هستید، عنوان کرد: هر شهروندی که بیشتر از امکانات عمومی استفاده می‌کند، باید بیشتر هزینه بپردازد و این یک منطق بسیار درست است. در همه شهرهای دنیا بر همین اساس عمل می‌شود. ایده‌آل دولت‌ها اداره کشور با مالیات و ایده‌آل شهرداری‌ها اداره شهر با عوارض است؛ به جز حوزه حمل‌ونقل عمومی و امکانات عمومی که شهرداری برای تمام شهروندان درنظر می‌گیرد، اگر شهروندی بخواهد از امکانات شهری بیشتری استفاده کند، باید هزینه آن را هم بپردازد. اگر به این سمت حرکت نکنیم، عدم‌تعادل اتفاق می‌افتد.

نوروز رنگارنگ در تهران
گسترش نوروزگاه‌ها و تسهیل بازدید شهروندان از موزه‌ها و فراهم‌کردن امکان حضور گردشگران ازجمله راه‌های نوروز بهتر برای تهران بود.

شهردار تهران بر ضرورت گسترش نوروزگاه‌ها در پایتخت همزمان با آغاز سال نو تأکید کرد. پیروز حناچی در بیستمین جلسه شورای معاونین، مشاوران و شهرداران که در ساختمان مدیریت بحران تهرانسر در منطقه‌21 برگزار شد، با تأکید بر لزوم تقویت تعصب سازمانی در مدیریت شهری، گفت: «ابن خلدون» در مقدمه کتاب تاریخ خود علت پیشرفت جوامع و سازمان‌ها را تعصب و عرق افراد آن سازمان یا جامعه می‌داند و کاری هم که ما برای تهران می‌کنیم، باید در راستای افزایش تعصب و عرق شهروندان و کارمندان شهرداری نسبت به شهر و فراگیری آن باشد. بر این اساس، حتی اگر شرایط اقتصادی مناسب نباشد هم ما باید به بهترین نحو به مسئولیت‌های خود عمل کنیم.

او با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در راستای نوسازی بافت فرسوده، عنوان کرد: اقداماتی در این زمینه انجام شده که نمونه بارز آن را در کوچه «لولاگر» مشاهده کردیم، در کنار آن برخی از دروازه‌های قدیمی تهران مانند دروازه‌غار و دروازه شاه‌عبدالعظیم احیا شدند.

شهردار تهران همچنین به برنامه مدیریت شهری برای احیای 2‌باغ در مناطق‌14 و 2 اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه باغ‌ها عمدتا در اختیار بنیادها و نهادهای اقتصادی قرار دارند و صاحبان آنها از امکان تغییر کاربری ناامید شده‌اند، می‌توان با تهاتر، باغ‌ها را تملک و به فضای سبز تبدیل کرد. از این‌رو از شهرداران می‌خواهم باغ‌ها را شناسایی کرده و از فرصت موجود برای توسعه فضای سبز پایتخت استفاده کنند.

او از تصویب TOD حقانی در شورای‌عالی شهرسازی خبر داد و گفت: اجرای این مصوبه به رونق هر‌چه بیشتر اراضی عباس‌آباد می‌انجامد.

پیروز حناچی در ادامه بیستمین جلسه شورای معاونین و شهرداران به اقدامات شهرداری تهران در آستانه هفته درختکاری و اهمیت این مناسبت پرداخت و عنوان کرد: در فرهنگ و دین ما قطع یک درخت همانند کشتن یک انسان نکوهیده است و این امر نشان‌دهنده میزان اهمیت درخت و درختکاری در دین، فرهنگ و سنن ماست. از این‌رو باید هفته درختکاری را بیش از پیش ارج نهیم. سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران نیز به این مناسبت می‌تواند در کنار کاشت درخت در کمربند سبز شهر و معابر، گلدان و درخت در اختیار شهروندان نیز قرار دهد.

او همچنین به اقدامات شهرداری تهران در آستانه نوروز اشاره کرد و یادآور شد: یکی از اقداماتی که می‌توان در نوروز انجام داد، معرفی و تسهیل بازدید شهروندان از موزه‌ها و فراهم‌کردن امکان حضور گردشگران است. علاوه بر این، شهرداران باید دستفروشان را در این ایام ساماندهی کنند و آراستگی شهر، شست‌و‌شوی معابر و نمادها و رنگ‌آمیزی را جدی بگیرند. تجربه خوب برگزاری نوروزگاه در بلوار کشاورز امسال نیز می‌تواند در ابعاد گسترده‌تری اجرا شود.

شهردار تهران با تأکید بر حضور پررنگ شهروندان در خیابان‌های شهر در آستانه سال جدید، از شهرداران مناطق خواست تا شخصا در نقاط پرتردد حاضر شوند و از نزدیک بر وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان نظارت کنند.

حناچی همچنین به ضرورت استفاده از رنگ در شهر همزمان با آغاز سال جدید اشاره کرد و گفت: برخی ‌نقاط مانند پل‌های فلزی در منطقه‌11 و پل صدر را می‌توان با به‌کار‌بردن رنگ قابل تحمل کرد. البته تأکید بر این است که این کار به متخصصان و اهالی هنر سپرده شود تا کیفیت کار ارتقا یابد. بهره‌گیری از تجربیات گروه‌های دانشجویی ازجمله مواردی است که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد.

شهردار تهران ضمن توصیه به مدیران برای پرداخت عادلانه عیدی کارکنان، تصریح کرد: باید تلاش کنیم فشار کمتری به همکاران وارد شود، یادمان باشد تحریم‌ها با هدف فشار بر مردم اعمال می‌شود و وظیفه ماست که تا جای ممکن نگذاریم این فشارها افزایش یابد.

   آلودگی کاربراتورها
شهردار تهران درباره فعالیت موتورهای کاربراتوری در سطح شهر گفت: حدود ۱۸‌درصد آلودگی هوای تهران به‌دلیل تردد موتورهای کاربراتوری است، ایده‌آل ما این است که در آینده موتورهای موجود و تولیدی دیگر کاربراتوری نباشند و به‌طور مثال برقی شوند. هم‌اکنون نیز روی ایده‌هایی مانند برقی‌کردن موتورهای فعلی کار می‌کنیم، اما این کار نیاز به بهتر‌شدن شرایط اقتصادی و استفاده از ظرفیت قانون هوای پاک دارد. البته اخیرا دولت به‌دلیل شرایط اقتصادی و تحریم، این دستورالعمل را که به ازای واردات هر موتورسیکلت، 7موتورسیکلت کاربراتوری باید اسقاط شوند، مورد تجدید نظر قرار داد، اما سایر قوانین در این زمینه پابرجاست.
شهردار تهران با بیان اینکه راهکار حل مشکلات شهر تهران در فرهنگ ما نهفته است، به بهبود وضعیت هوای تهران اشاره کرد و گفت: به‌دلیل شرایط جوی و تلاش همکاران معاینه فنی، وضعیت هوای تهران نسبت به سال قبل ۲۰درصد بهبود پیدا کرده و اگر با یکدیگر همکاری کنیم، این شرایط بهتر هم خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید