• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 16 بهمن 1397
کد مطلب : 47168
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/N6KD
+
-

صدای نوی ضداسرائیلی در کنگره آمریکا

ایلهان عمر و رشیده طالب نمایندگان مسلمان کنگره آمریکا، به‌خاطر به‌چالش‌کشیدن سنت حمایت بی‌چون و چرا از اسرائیل در واشنگتن، روزهای سختی را سپری می‌کنند

صدای نوی ضداسرائیلی در کنگره آمریکا

حضور ایلهان عمر و رشیده طالب در مجلس نمایندگان آمریکا، به‌عنوان نشانه‌ای از تنوع در کنگره، ‌با استقبال زیادی مواجه شد اما هر 2 نماینده 4 هفته بعد از شروع کار به‌خاطر نظراتشان درباره اسرائیل، در کانون انتقادها قرار گرفته‌اند.
به گزارش نیویورک تایمز، نمایندگان جمهوریخواه تقریبا هر‌روز رشیده طالب فلسطینی‌تبار و ایلهان عمر سومالیایی‌تبار را به داشتن تفکرات ضد یهودی و تعصب متهم می‌کنند و در پس این انتقادهای شخصی، تمام حزب دمکرات را هدف می‌گیرند.
هرچند رهبری حزب دمکرات از این دو نماینده مسلمان دفاع می‌کند، برخی نمایندگان دمکرات چندان با نظرات این دو احساس راحتی نمی‌کنند. تد دویچ، نماینده دمکرات از فلوریدا و بنیانگذار یک کارگروه دو‌حزبی برای مقابله با تفکرات ضد یهودی، مشخصا معتقد است که برخی نظرات این دو نماینده، منطبق بر برخی استعاره‌های قدیمی ضد یهودی است.
کشمکش بر سر طالب و عمر، شکاف نسلی در حال گسترش در حزب دمکرات را بیش از گذشته عیان کرده است؛ گروهی از سیاستمداران قدیمی این حزب، حامیان مطلق اسرائیل هستند و گروه جوان‌تری از اعضای حزب، که برخی یهودیان جوان هم در میان آنها هستند، اسرائیل را به بدرفتاری و نقض حقوق بشر فلسطینی‌ها متهم می‌کنند. یکی از مواردی که عمر و طالب به‌شدت به‌خاطر آن تحت فشار قرار دارند، حمایت آشکار آنها از بی‌دی‌اس (جنبش تحریم، عدم‌سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل) است. هر دوی این نمایندگان، در مقابل انتقادها این مسئله را مطرح می‌کنند که تحریم اقتصادی یکی از حقوق آنها براساس آزادی بیان در قانون اساسی است. درحالی‌که سنا احتمالا به‌راحتی قانونی علیه جنبش تحریم اسرائیل تصویب خواهد کرد، تصویب قانونی مشابه در مجلس نمایندگان، چندان هوادار ندارد.
مسئله‌ای که برخی به آن اشاره دارند، این است که مباحثه بر سر جنش تحریم اسرائیل در کنگره، فقط سیاسی نیست و تنوع نژادی، جنسیتی و مذهبی نمایندگان جدید در مجلس هم در شکل گرفتن این مباحثه‌ بی‌تأثیر نیست.
یوسف منیر، مدیر اجرایی کارزار حقوق فلسطینی‌ها در آمریکا، درباره فشارها روی 2نماینده مسلمان مجلس می‌گوید: «من این فشارها و انتقادها را حمله اسلام‌هراسانه به 2 زن رنگین‌پوست می‌دانم که با ایستادگی در برابر مسائل حیاتی، برخی سنت‌های بنیادین را به لرزه درآورده‌اند.»
بیشتر حملات به این 2 زن، به‌خاطر فعالیت‌هایی است که در توییتر داشته‌اند؛ در مورد طالب، نزدیکی او با فعالان حقوق فلسطینی‌ها که از شبکه‌های اجتماعی برای عرضه نظرات افراطی، نظیر برابر دانستن صهیونیسم و نازیسم، استفاده می‌کنند، بحث‌برانگیز بوده است. هر 2 نماینده، در بیانیه‌های مکتوبی که به نیویورک تایمز ارسال کرده‌اند، ‌خود را به مبارزه با تنفر در هر نوعی متعهد دانسته و البته بر پشتیبانی خود از مردم تحت ظلم تأکید کرده‌اند.
خانم طالب ضمن حمایت از تحریم اقتصادی اسرائیل به‌عنوان روشی صلح‌آمیز و مورد حمایت قانون اساسی آمریکا نوشته است: «من آرزو می‌کنم مادربزرگم روزگاری با حقوق یکسان و کرامت انسانی زندگی کند و اجازه نمی‌دهم این آرزو با هیچ نوعی از تنفر آلوده شود.» مادربزرگ خانم طالب هنوز در فلسطین زندگی می‌کند.
خانم عمر در بیانیه‌اش، جمهوریخواهان را هدف قرار داده و نوشته است که «به‌خصوص در زمانی که خشونت سفید‌های برتری‌جو در حال افزایش است، همگی باید تنفر علیه هر گروه مذهبی را محکوم کنیم؛ کاری که رئیس‌جمهور (دونالد ترامپ) نتوانسته است انجام دهد.»
مدافعان این 2 نماینده به منتقدان آنها هشدار می‌دهند که با برابر دانستن تفکرات ضدصهیونیستی با تفکرات ضد یهودی، وارد قلمروهای خطرناکی می‌شوند. حتی جرمی بن آمری، رئیس گروه یهودی‌های لیبرال هم معتقد است این کار، خطرات زیادی به همراه دارد. او از عمر و طالب حمایت نمی‌کند اما با این حال معتقد است که این دو نماینده، «گفت‌وگویی را دامن زده‌اند که جایش به‌شدت در سیاست آمریکا» خالی است.
این 2 نماینده، تقریبا تنها کسانی هستند که از حقوق فلسطینی‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا دفاع می‌کنند. خانم طالب که پیش‌تر در مجلس ایالتی نماینده بوده، در کارزار انتخاباتی خود با صراحت اعلام کرده ‌که علیه کمک نظامی به اسرائیل رأی خواهد داد. او همچنین موافق راه‌حلی مبتنی بر تشکیل یک کشور فلسطینی-اسرائیلی است که همه شهروندان در آن، از حقوق یکسانی برخوردار باشند. عمر هم که پیش از حضور در کنگره، در مجلس ایالتی حضور داشت، از راه‌حل دو‌کشوری در خاورمیانه حمایت می‌کند. زمانی که سنا در‌ ماه ژانویه لایحه مخالفت با تحریم اسرائیل را مطرح کرد، ‌خانم طالب در توییتر نوشت: «آنها فراموش کرده‌اند که نماینده چه کشوری هستند.» در واکنش به این توییت، سناتور مارکو روبیو (جمهوریخواه از فلوریدا) گفت که مطرح‌کردن «وفاداری دوگانه»، ‌نشانه‌ای از داشتن تفکرات ضدسامی است.
عمر، اخیرا به‌خاطر یک توییت قدیمی مربوط به سال2012 به‌شدت مورد هجمه قرار گرفته است. او در این سال نوشته بود: «اسرائیل دنیا را هیپنوتیزم کرده است، ‌امیدوارم ‌الله مردم را بیدار کند و به آنها کمک کند تا اعمال شیطانی اسرائیل را ببینند.» او به‌خاطر این توییت از سوی برخی نمایندگان متهم شده است که به ایده «یهودی‌ها دنیا را کنترل می‌کنند» دامن می‌زند. با این حال او همین هفته پیش در یک برنامه تلویزیونی گفت که این توییت، مربوط به جنگ غزه بوده است و باید آن را در آن بافتار زمانی تحلیل کرد. با وجود همه این هجمه‌ها، رهبران دمکرات‌ها از این 2 زن حمایت می‌کنند و همکاران دمکرات منتقد هم معتقدند که گذشت زمان، می‌تواند نظرات آنها را متعادل کند.


رشیده طالب (راست) و ایلهان عمر نمایندگان مسلمان مجلس کنگره،‌به خاطر عقاید ضداسرائیلی خود به شدت مورد انتقاد قرار دارند

این خبر را به اشتراک بگذارید