روحالله زرین/مریوان - خبرنگار
دریاچه زریبار در ۳ کیلومتری مریوان با ظرفیت ۳۰ میلیون متر مکعب آب شیرین در مجموعه ۱۵۲ تالاب کشور قرار دارد. این ظرفیت علاوه بر شکلگیری رودخانه دائمی، زیستگاه دهها نوع جانور، پستاندار و آبزی است. همچنین گونههای گیاهی مختلفی در آن رشد میکنند که زمینه زیست پرندگان مهاجر مانند لکلک، حواصیل، غاز وحشی و سایر جانواران مهاجر را به وجود آورده است. با وجود چنین شرایطی شاهد تخریب این تالاب بینالمللی هستیم. نمونه آن ورود فاضلاب روستایی، شهری و پسابهای خانگی به این دریاچه است که با رشد بیرویه نیزارها همراه بوده است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست کردستان با بیان اینکه ورود پسابهای خانگی موجب تخریب تالاب زریبار شده است، میگوید: به دلیل کمبود اعتبار اداره آب و فاضلاب شهری و روستایی همچنان شاهد ورود فاضلاب ۳ روستا و 2 محله شهر مریوان به دریاچه زریبار هستیم. برای کاهش رسوبگذاری و کنترل فاضلاب خانگی، کانال انتقال فاضلاب به تصفیهخانه مریوان ایجاد شده است. همچنین پروژه تثبیت و کنترل فرسایش خاک رودخانهها به دریاچه زریبار اجرا شده است.
فریبا رضایی با بیان اینکه دریاچه زریبار به عنوان اولین تالاب بینالمللی کشور در حوزه کسب و کار خرد در برنامه جامع زیستبوم معرفی شده است، میافزاید: بر همین اساس صید آبزیان در آن به جای کسب درآمد به صورت تفریحی خواهد بود.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان ادامه میدهد: در صورت تامین اعتبار، سال آینده سایت پرندهنگری در این تالاب ایجاد و این ظرفیت موجب رونق گردشگری خواهد شد. استاندار کردستان هم درباره وضع تالاب زریبار میگوید: احیای دریاچه نیازمند برنامهریزی جامع و اعتبار کلان است، زیرا این منطقه علاوه بر ظرفیت گردشگری از نظر زیستمحیطی هم اهمیت زیادی دارد. بهمن مرادنیا تصریح میکند: با توجه به کارشناسیهای صورتگرفته احیای تالاب بینالمللی زریبار نیازمند اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی است.
زریبار ثبت جهانی شد
در همینه زمینه :
گشتی در اقتصاد جهان