• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 10 بهمن 1397
کد مطلب : 46447
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lgjl
+
-

رونق صنایع کردستان‌‌ در 2 گام

معاون استاندار: کمک به واحدهای دارای موانع و مشکلات مالی با حمایت مجدد بانک‌های عامل‌در اولویت ‌ قرار دارد

صنعت
رونق صنایع کردستان‌‌ در 2 گام

محمدتوفیق مشیرپناهی|  سنندج- خبرنگار:


در کردستان 1031 واحد تولیدی وجود دارد که از این تعداد 634 واحد غیرفعال و 287 واحد نیمه‌فعال و بقیه فعالند. کمبود مواد اولیه، روند اخذ تسهیلات بانکی، محاسبه و درصد مالیات، قوانین سخت و دست و پاگیر اداری و نیاز به حمایت عملی از تولید داخلی در برابر نمونه خارجی آن، از مشکلات واحدهای تولیدی در استان کردستان است. برای رفع مشکلات تولیدی های استان کارشناسان معتقدند ابتدا ‌باید صنایع تعطیل و نیمه‌جان یا کوچک موجود در استان احیا شوند و پس از آن‌ صنایع بزرگ راه‌اندازی شود.


نیاز به پشتوانه‎

صاحب یک کارگاه تولیدی در مریوان اظهار می‎کند: افزایش تولید در جامعه رمز موفقیت است، اما این امر نیازمند وجود برخی پشتوانه‎ها و بسترهای دیگر است.  

«صدیق تیموری» می‌گوید: باید نگاه کنیم که مواد اولیه برای واحدهای تولیدی ما چیست و چگونه تأمین می‌شود تا در قبال آن انتظار خروج محصول مناسب را داشته باشیم. این تولیدکننده قطعات ماشین‎آلات کشاورزی می‏افزاید: زمانی که مواد اولیه به سهولت در دسترس واحدها قرار نگیرد یا کیفیت آنها نامرغوب باشد، نه‌تنها قدمی در جهت تقویت تولید ملی برنداشته‌‌ایم، بلکه خلاف مسیر آن نیز حرکت کرده‌ایم. 

 تیموری با بیان این‎که تجربه کشورهای پیشرفته و موفق در این زمینه راهگشا خواهد بود، ادامه می‎دهد: در این‎گونه جوامع پیش از هر اقدامی جوانب کار سنجیده می‎‌شود و با برنامه‌‎ریزی درست و اصولی، ابتدا مایحتاج اولیه و تسهیلات بانکی تأمین و محیط‌زیست اطراف بررسی می‌شود، سپس برای راه‎اندازی واحد تولیدی و صنعتی اقدام می‌شود.

وی با بیان این‌که در کشور ما این روند بالعکس است، می‌‎افزاید: سرمایه‌گذاری دولتی گاه‌ بدون اتخاذ تدابیر لازم انجام می‌شود، اما زمانی که واحد تولیدی و بخش خصوصی با مشکل مواجه شود، هیچ‏کس خود را پاسخگو نمی‎داند.‌این فعال بخش تولید تصریح می‎‌کند: برای سرمایه‎گذاری بخش خصوصی آن‎قدر قوانین سختگیرانه و ضوابط دست و پاگیر وضع می‌شود که فرد ترجیح می‌‌دهد سرمایه خود را به نقاطی دیگر و حتی خارج از کشور ببرد.  

وی با بیان این‌که این امر در کردستان نمود بیشتری دارد، می‎‌گوید: نگاهی که در بدنه کارشناسی به سرمایه‌گذار در بخش تولید در این استان وجود دارد، توأم با شک و تردید است و به گونه‎‌ای در جامعه القا می‌شود که فرد سرمایه‌گذار قصد غارت اموال بیت‌المال را دارد. این دیدگاه زمانی بروز پیدا می‏کند که با کارشناسان بانکی(در روند اخذ تسهیلات) که قرار است تسهیلاتت را آزاد کنند، روبه‌رو می‌شوید و به‌قول‌معروف از همان دم در پشیمانت می‎کنند. 


افزایش اشتغال با رونق تولید

یک کارشناس اقتصاد هم دراین‌باره به همشهری می‌گوید: توجه به تولید ملی تنها به بخش ساخت مربوط نمی‌‌شود و نگاه ملی باید در بخش مصرف نیز وجود داشته باشد. این نگاه در شرایط سخت اقتصادی سال جاری برای تولیدکننده داخلی بیشتر مورد نیاز بود.  

«جمال توپچی» می‌افزاید: تا زمانی که برای استفاده از تولید داخلی فرهنگ‎‌سازی نشود، نمی‌‌توان انتظار داشت شهروندان نیز این مساله را رعایت کنند و این موضوع جای تأسف دارد.  این کارشناس با بیان این‎که بسیاری از تولیدات وطنی قابل رقابت با نمونه‌‎های مشابه خارجی هستند، تصریح می‌‌کند: از گذشته دور تا امروز همواره به محصولات خارجی به عنوان برند برتر نگاه می‌شده است که این نگاه باید تغییر کند. 

هرچند در شرایط سخت اقتصادی امسال، ماهیت سبد مصرف خانواده تغییر کرده است و خانواده‎ها بالاجبار به طرف محصولات ساخت داخل کشیده شده‎اند.  توپچی با اذعان به این‌که برخی محصولات خارجی کاملاً متمایز و از هر لحاظ برتر از تولیدات ایرانی هستند، اظهار می‌کند: اما در سایر موارد اگر همتای جنس خارجی تولید نکنیم، حداقل تفاوت چندانی نیز با محصول خارجی نداریم. 

وی با اشاره به این‌که افزایش اشتغال مهم‌ترین ثمره تولید داخلی است، می‌گوید: در این میان نقش قوای مختلف کشور بسیار مهم است و باید با تدوین قوانین صحیح یا اجرای درست قوانین اصولی موجود، زمینه حمایت از این تولیدات را فراهم کنیم.  توپچی صنعت را در حال حاضر آسیب‌پذیرترین بخش می‎‌داند و معتقد است: بی‌‌توجهی به این مقوله به‌ویژه در دولت‎های پیشین موجب وارد آمدن زیان بسیاری به واحدهای صنعتی در استان شد که جبران آنها مستلزم کار فراوان و شبانه‎روزی است.

این کارشناس می‌گوید: باید ابتدا تلاش کنیم صنایع تعطیل و نیمه‌جان یا کوچک موجود در استان را احیا کنیم و پس از آن به دنبال راه‌اندازی صنایع بزرگ باشیم، چراکه تأسیس این‌گونه واحدهای بزرگ بدون مطالعه و فراهم کردن مقدمات، آنها را نیز به سرنوشت واحدهای صنعتی امروز دچار خواهد کرد و دیگر آن ضررهای هنگفت قابل جبران نیست.
وی خواستار حمایت کامل استاندار کردستان از بخش صنعت و تولیدکنندگان می‌شودو ادامه می‌دهد: تنها راه ایستادگی ما در برابرزورگویان تکیه بر توانمندی‎‌های داخلی است که در این راستا باید همه مسئولان و مردمپای کار باشند.


رفع موانع تولید در اولویت‎  

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان می‌گوید: در جهت تحقق اهداف ستاد اقتصاد مقاومتی در استان با همکاری دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل استان سعی می‌شود موانع و مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی که دارای مشکل شده‌اند بر طبق قوانین و مقررات و با مساعدت ویژه رفع و این واحدها به چرخه تولید استان بازگردند.

 «حسین فیروزی» ادامه می‌دهد: کمک به واحدهای دارای موانع و مشکلات مالی با حمایت مجدد بانک‌های عامل، مساعدت واحدهای نیمه‌تعطیل و احیا و بازسازی واحدهای تولیدی که به دلیل موانع متعدد به طور کامل از چرخه تولید خارج شده‌اند در اولویت کار استان قرار دارد. وی یادآور می‌شود: در همه عرصه‌های اقتصادی و تولیدی نظیر بخش تعاونی‌های کشاورزی، صنعت و دیگر بخش‌های تولیدی استان، پرونده برخی از واحدهای مشکل‌دار را بررسی کرده‌ایم و در تلاشیم موانع موجود را برطرف کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید