خدیجه نوروزی
تاسیس خوابگاههای دانشجویی غیردولتی و خصوصی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شرایطی سال85 مطرح شد که رشد کمی دانشگاهها در کشور با رشد امور رفاهیشان همراه نبود و از این حیث کمبود احساس میشد. بر همین اساس و باتوجه به ابلاغ دستورالعمل اجرایی تاسیس و اداره خوابگاههای غیردولتی، اشخاص متقاضی تاسیس و اداره این خوابگاهها میبایست دارای عدمسوءپیشینه کیفری، عدماعتیاد به موادمخدر و صلاحیت فردی میبودند. همچنین درخصوص اشخاص حقوقی نیز ثبت شرکت خدماتی از اداره ثبتشرکتها، عدماعتیاد به موادمخدر مدیرعامل، عدمسوءپیشینه کیفری اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل و تأیید صلاحیت فردی مدیرعامل از سوی ناجا برای تاسیس خوابگاه ضروری بود. ارائه درخواست کتبی متقاضی به دانشگاه مربوطه، بررسی درخواست متقاضی توسط دانشگاه و تأیید آن، معرفی متقاضی از سوی دانشگاه به ناجا، بازدید کارشناسان ناجا از خوابگاه، ارائه تضمین لازم برای رعایت ضوابط و مفاد دستورالعمل، صدور مجوز فعالیت یکساله از سوی دانشگاه و صدور مجوز دوساله و سهساله پس از بررسی عملکرد یکساله و دوساله از مراحل صدور مجوز تاسیس خوابگاه در سال 85بود.
تأییدیه سازمان نظام مهندسی ساختمان ازحیث تاسیسات و استحکام و تأییدیه فضا از حیث انتظامی و ترافیکی از شرایط لازم برای مکان خوابگاهی بود. در این راستا خوابگاههای غیردولتی به تناسب تجهیزات و امکانات قابل ارائه، به خوابگاههای درجه یک و ممتاز تقسیم میشدند. میزان اجارهبها نیز براساس توافق طرفین یعنی دانشگاه و متقاضی تاسیس، تعیین میشد.
حداکثر ظرفیت اتاقها
در این خوابگاهها حداکثر ظرفیت اتاقها برای 3نفر 12مترمربع، برای 2نفر 9مترمربع و برای یک نفر حداقل 6مترمربع درنظر گرفته شد. ظرفیت اتاقهای بالاتر از 12مترمربع براساس سرانه هر دانشجو حداقل 4مترمربع درنظر گرفته شد و اسکان بیش از 6دانشجو در یک اتاق ممنوع بود. طرح خوابگاههای خصوصی با هدف تأمین امکانات رفاهی کافی برای دانشجویان و کاهش دغدغه و نگرانی جهت اسکان در سال85 استارت زده شد و امروزه در 31 استان کشور 321خوابگاه غیردولتی مجوزدار وجود دارد که 27هزار دانشجو در آنها اقامت دارند.
گسترش رفاه دانشجویی
تاسیس خوابگاههای دانشجویی غیردولتی در سال 85کلید خورد
در همینه زمینه :