200 خیابان اهواز در نوبت آسفالت
مسئولان شهری اهواز افزایش 7 برابری قیمت قیر را دلیل تاخیر در انجام آسفالت معابر عنوان کردهاند
سیدعلیرضا شریفی| اهواز- خبرنگار:
پس از روی کار آمدن شورای شهر پنجم در اهواز، عملیات زیرسازی برای آسفالت کردن خیابانهای این شهر آغاز شد. اما با گذشت چند ماه از آغاز کار این دوره از مدیریت شهری، شهروندان از کندهکاریهای سطح شهر گلایه دارند و معتقدند شهرداری نتوانسته است در زمینه آسفالت مجدد خیابانها اقدام قابل توجهی انجام دهد.
در ماههای اخیر نیز بارشهای زیادی در خوزستان صورت گرفت و همین بارشها سبب شد خسارت قابل توجهی به آسفالت در این کلانشهر وارد شود تا علاوه بر کندهکاریهای قبلی، شهروندان با مشکل چالههای جدید نیز مواجه شوند.
در این میان، مدیران شهری اهواز میگویند که آسفالت معابر در دستور کارشان قرار دارد و تلاش میکنند تا قبل از آغاز سال نو آسفالت خیابانها را به پایان برسانند و عمدهترین دلیل تاخیر در انجام این کار، گران شدن قیر بوده است.
خیابانهایی شبیه باتلاق
یک شهروند اهوازی درباره وضعیت این روزهای خیابانهای اهواز میگوید: پس از خشکسالیهای پی در پی و وضعیت بد آب و هوا در خوزستان، امسال بارشهای زیادی در اهواز داشتیم.
«محمد موسوی» میافزاید: بارشهای اخیر سبب آبگرفتگیهای شدید در برخی از نقاط کلانشهر اهواز شد و به همین دلیل استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان وارد عرصه شدند و دستورهایی برای ساماندهی وضع موجود صادر کردند.
این شهروند اهوازی عنوان میکند: حالا با گذشت تقریبا 2 ماه از اولین بارش در اهواز و آبگرفتگیهای شدید، شهرداری و شرکت آبفا اهواز اکثر خیابانهای این شهر را کندهاند و بدون اینکه مردم نتیجه محسوس و عملی از این کندهکاری ببینند، این خیابانها به حال خود رها شدهاند. اگر در گذشته فقط آبگرفتگی خیابانها زننده بود، حالا در اکثر خیابانهای اهواز چالههایی به چشم میخورد و این وضعیت زیبنده مردم و شهر نیست.
موسوی میگوید: نامناسب بودن آسفالت و وجود چالههای متعدد در سطح شهر سبب وارد آمدن خسارت به خودروهای شهروندان شده و همین موضوع هزینههای جدیدی را به آنها تحمیل کرده است.
آسفالت مجدد خیابانها
رئیس شورای شهر اهواز هم در گفتوگو با همشهری با انتقاد از وضعیت فعلی آسفالت و وجود چالههای زیاد در خیابانهای اهواز، تاکید میکند که روند آسفالت خیابانها باید تسریع شود.«عبدالزهرا سنواتی» میگوید: گرانی قیر در ماههای اخیر سبب شد مشکلات شهرداری برای آسفالت کردن خیابانها دوچندان شود. اما باید توجه کرد که مردم خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.
وی ادامه میدهد: با نزدیک شدن به تعطیلات نوروز باید شهر را برای ورود گردشگران آماده کنیم اما در مدت زمان کم باقیمانده تا نوروز چالههای متعدد در کوچه پسکوچهها و حتی خیابانهای اصلی شهر به چشم میخورند. عضو کمیسیون عمران شورای شهر اهواز بیان میکند: آسفالت خیابانها از نخستین اقدامات شهرداری است و این مهم باید هرچه سریعتر مورد توجه جدی شهردار و مدیران شهرداری در مناطق قرار گیرد.
سنواتی میافزاید: بنا بر آخرین آماری که داریم، حدود 200 خیابان شهر اهواز آماده آسفالت مجدد هستند و عملیات اجرایی برای آسفالت و بهبود وضعیت این خیابانها به زودی آغاز میشود.
وی با اشاره به روند آماده کردن این پروژه برای انجام مناقصه میگوید: قیمت قیر در ماههای گذشته دچار نوسان شدیدی شد. به همین دلیل میخواهیم در روند واگذاری پروژهها بیشترین دقت عمل را داشته باشیم تا پیمانکاران از آسفالت باکیفیت استفاده کنند.
اختصاص 36 میلیارد تومان برای آسفالت خیابانها
رئیس شورای شهر اهواز میگوید: 36 میلیارد تومان برای آسفالت خیابانهای اهواز در نظر گرفته شده و در این خصوص با مشکل منابع مالی مواجه نیستیم.سنواتی با اشاره به افزایش 7 برابری قیمت قیر در ماههای اخیر ادامه میدهد: در ابتدای نابسامانیهای ارزی اخیر برای تامین منابع مالی به منظور خرید قیر با مشکل مواجه شدیم اما اکنون این مشکل رفع شده و اسناد مناقصهها در حال تهیه است.
تهیه قیر در دستور کار شهرداری اهواز
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری اهواز نیز با بیان اینکه قیمت هر تن قیر از ۷۰۰ هزار تومان به حدود ۵ میلیون تومان رسیده است، میگوید: قیمت قیر در بورس تعیین میشود و ارتباط مستقیمی با نوسانات دلار دارد بنابراین در شرایط اقتصادی فعلی، تمام شهرداریها از جمله شهرداری اهواز برای تهیه قیر با مشکل مواجهند.
«عباس دغاغله» میافزاید: شرکت نفت مواد اولیه تهیه قیر را در اختیار پالایشگاه قرار میدهد که ظاهرا این مواد در اختیار پالایشگاه آبادان قرار داده نشده است.
استاندار خوزستان رایزنیهایی با وزارت نفت داشت تا این مشکل رفع شود و حواله ۲ هزار تنی قیر در اختیار شهرداری اهواز قرار گیرد.
وی اظهار میکند: شهرداری اهواز به صورت جدی تهیه قیر را در دستور کار خود قرار داده تا حداقل لکهگیری آسفالت معابر شهر متوقف نشود اما تامین قیر به میزان زیاد برای آسفالت خیابانها در شرایط اقتصادی فعلی کار سختی است.
مشکل تامین قیر حل شده است
وزیر راه و شهرسازی اما در سفر اخیر خود به خوزستان با اشاره به برطرف شدن اختلاف حساب با پالایشگاههای قیر گفت: در حال حاضر هیچ مشکلی در زمینه توزیع قیر در کشور وجود ندارد و پیمانکاران میتوانند با ارائه حواله و براساس نوبت از پالایشگاهها قیر دریافت کنند.
«محمد اسلامی» عنوان کرد: مدتی به دلیل اختلاف حساب وقفهای در توزیع قیر ایجاد شد که پالایشگاههای قیر بر اساس میزان سهمیهای که در سال گذشته تخصیص داده بودند، خود را بستانکار میدانستند.وی افزود: با رایزنیهای صورت گرفته، مشکل حسابها برطرف شده است و در حال حاضر هیچ مشکلی در توزیع قیر در کشور وجود ندارد. تامین قیر برای شهرها بر عهده سازمان امور شهرداریهای وزارت کشور گذاشته شده و امور شهرداریها باید آن را توزیع کند که بر اساس میزان سرانه و پروژههای در دست ساخت شهرهاست.
اسلامی درباره ساز و کار تخصیص قیر به پیمانکاران گفت: میزان قیر مورد نیاز استانها بر اساس میزان سرانه و پروژههای در دست اجرا و نگهداری مانند پروژههای روستایی، راههای فرعی، شبکه راههای استانی، بزرگراهها و آزادراهها محاسبه میشود. وزارت نفت حواله مورد نیاز را به پیمانکار و پیمانکار آن را به پالایشگاه تحویل میدهد تا در نوبت تخصیص قیر قرار گیرد.
***
2 ماه دیگر سال نو میشود و در صورت حل نشدن مشکل آسفالت خیابانهای اهواز منظرهای زشت و نازیبا از این کلانشهر در برابر هر توریست و مسافری قرار خواهد گرفت. شایسته است که مدیران شهری اهواز در کوتاهترین زمان به فکر حل این معضل باشند تا هم شهروندان رفاه بیشتری داشته باشند و هم مسافران و گردشگران از دیدن شهر لذت ببرند.