جعبههای سیاه شهرداری
روزنامه «شرق» در صفحه یک خود طی یادداشتی با عنوان «کشف جعبه سیاهی دیگر در شهرداری» نوشته «جعبههای سیاه در شهرداری تهران که شاید هیچوقت کسی دستش به لایههای پنهان و درونیشان نرسد، زیاد است و در هر دورهای به این جعبههای سیاه افزوده میشود.» این گزارش به علاوه بر شرکتهایی مانند جهان، دیدار ایرانیان، ساختمانی کار، گوهریاران، عمران تهاتر شهر، به «حلقه یاس»(رسا تجارت مبین) بهعنوان یک شرکت کارگزاری اشاره کرده که ترکیب مبهم اما پرمعنی برای آنهایی دارد که کمی بیشتر از روابط درونی ردههای بالای شهرداری تهران در دوره قبل خبر دارند؛ حلقهای که میگویند جمعی از مدیران شهرداری تهران با هدف تأمین منابع مالی نسبتا پایدار، شرکت کارگزاری یاس را تشکیل دادند تا اینکه مسیر سودآوری به مسیر تبانی و فساد کشید و صدای مرجع بالاسری کارگزاری، یعنی بنیاد تعاون سپاه را هم درآورد و آنها قبل از هر مرجعی دست بهکار اصلاح شدند.»
گزارش شهردار محکمهپسند است
روزنامه «آرمان» با تعدادی از کارشناسان و فعالان سیاسی درخصوص گزارش شهردار تهران پیرامون تخلفات صورتگرفته در دورههای پیشین مدیریت شهری گفتوگو کرده است. حسین احمدی نیاز بهعنوان یک حقوقدان با بیان اینکه گزارش شهردار مستند به مدارک و اسناد محکمهپسندی است، گفته که «اختیاراتی که ریاست محترم قوه قضاییه در این زمینه حسب ماده ۱۵۶ قانون اساسی دارد، دادستانی باید به این موضوع ورود کرده و اعلام جرم کند و دادسرا هم با بررسی موضوع و درصورت تشخیص وقوع جرم، پرونده برای متهم و متهمان تشکیل دهد.» حسین کاشفی از فعالان سیاسی هم میگوید: «درگزارش اعلام شده به هیچ وجه بحث تسویهحساب و برخوردهای جناحی وجود ندارد. نگاه اصلاحطلبان به تخلفات نگاهی ملی است. مردم باید احساس کنند که افرادی که به آنها رأی دادند، نمایندگان واقعی آنها هستند. از این منظر باید به گزارش آقای نجفی با دیدی مثبت نگاه کرد.»
جایی برای شادی نیست!
روزنامه «همدلی» در گزارشی با عنوان «تهرانِ اخمو» دلایل نبودِ شادی در بین مردم پایتخت را بررسی کرده و در بخشی از توصیف خود از مردم تهران نوشته است: «مردمان اخمویی که در برخورد با کوچکترین مشکلی واکنش شدیدی نشان میدهند، رانندهای که با یک لحظه دیر سبزشدن چراغ راهنما، دستش روی بوق میرود و... » این روزنامه درباره دلایل نبودِ شادی در میان مردم نوشته: «شادمانیکردن علاوه بر دارا بودن فرهنگ شادی، نیازمند بستر و زیرساختهای مناسب شهری نیز است. کافی است اندک نگاهی به فضاها و زیرساختهای شهری اغلب شهرهای ایران ازجمله تهران بیندازیم به روشنی درمییابیم مکانی وجود ندارد که بتواند پذیرای جشنهای ملی و شادیهای شهری باشد.» در بخشی از گزارش آمده است: «شهربازیهای بزرگ، پارکهای آبی، آکواریوم، جنگلهای مصنوعی، باغ وحش و... از ابتداییترین مراکز تفریحی شهرهای مختلف دنیا محسوب میشود، اما مردم ایران (حتی پایتخت) نیز از چنین امکاناتی محرومند.»
به نام شهرداری، به کام مأموران خاطی
روزنامه «شهروند» در یادداشتی به تخلفات مالی مأموران خاطی شهرداری اشاره میکند که به نام شورای شهر و شهردار جدید تمام میشود. این گزارش با اشاره به یک نمونه تخلف توسط مأموران مینویسد: «به جای پلمب یک واحد متخلف، جلوی در ورودی ساختمان بلوکهای بزرگ گذاشتهاند تا مردم نتوانند وارد ساختمان شوند، درحالیکه این کار بهطور واضح و آشکار خلاف قانون است و نوعی رفتار زورمدارانه است و فقط و فقط با هدف عصبانیکردن مردم انجام میشود و بعد هم طبیعی است که با پرداخت مقداری پول زور سروته قضیه به هم خواهد آمد، ولی بدنامی آن برای شهرداری تهران ثبت خواهد شد.» نویسنده سپس خطاب به شهردار تهران مینویسد: «اگر شما را نمیشناختیم، شاید فکر میکردیم که این کار به دستور شما انجام شده، ولی متأسفانه یا خوشبختانه میدانیم که روح شما از این شیوهها بیخبر است.»