• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
چهار شنبه 19 دی 1397
کد مطلب : 43998
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vr1X
+
-

اقتصاد بافت تاریخی شیراز رونق می‌گیرد

شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز: تنها صنعتی که می‌تواند در شرایط کنونی اقتصادی نجات‌بخش باشد، گردشگری است

میراث
اقتصاد بافت تاریخی شیراز رونق می‌گیرد

امیر عفاف|  شیراز- خبرنگار:

 بافت تاریخی شیراز که تا چند سال پیش جولانگاه معتادان و پایگاهی برای سکونت اتباع خارجی بود، حالا پوست انداخته و به یکی از مراکز مهم گردشگری شهر تبدیل شده است. هنگام عبور از این منطقه که هویت شیراز محسوب می‌شود، مدام با گردشگران خارجی روبه‌رو می‌شوید و حتی عده‌ای از شیرازی‌های اصیل که روزگاری عطای خانه‌های اجدادی درندشت و زیبا را به لقای محله‌ای ناامن بخشیده بودند، حالا بازگشته و حتی با سرمایه‌گذاری و راه انداختن کسب و کار، شکل تازه‌ای به این منطقه کم‌نظیر گردشگری بخشیده‌اند. این شروع یک داستان تازه است و بافت تاریخی و فرهنگی شیراز قرار است با تمهیداتی تازه نگین درخشان شهر شود.


احیای گذرهای بافت تاریخی

شهردار منطقه 8 شیراز که باور دارد نگاه‌ها نسبت به بافت تاریخی شهر تغییر کرده است، می‌گوید: این بافت ظرفیت‌های فراوانی دارد و می‌تواند یکی از مراکز مهم گردشگری فارس باشد.
«هادی شه‌دوست» البته مشکلات و ناهنجاری‌های موجود در این منطقه ارزشمند را کتمان نمی‌کند و می‌افزاید: شهرداری شیراز تمام تلاش خود را به کار بسته تا با همکاری سایر ارگان‌های مربوطه، امنیت را در این منطقه برقرار کند.

وی به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رونق گردشگری در بافت تاریخی و فرهنگی توسط شهرداری اشاره و اضافه می‌کند: برای مثال تا یک سال و نیم پیش تردد خودروها مقابل معبر ورودی بازار وکیل آزاد بود و وضعیت نامناسبی داشت، اما حالا سنگفرش شده و صورت مطلوبی دارد.

شه‌دوست با اعلام این‌که ایجاد زیرساخت‌های گردشگری به‌صورت همزمان در چند نقطه بافت عملیاتی شده است، ادامه می‌دهد: تنها صنعتی که می‌تواند در شرایط کنونی اقتصادی نجات‌بخش باشد، گردشگری است.
وی احیای گذرهای بافت تاریخی شیراز را در جذب و توقف گردشگران موثر می‌داند و می‌گوید: معمول است که گردشگران در میدان شهرداری از اتوبوس پیاده می‌شوند و بعد از بازدید ارگ و بازار، دوباره سوار اتوبوس می‌شوند و به نارنجستان قوام می‌روند در حالی که باید با احیای گذرها تا نارنجستان قوام را پیاده طی کنند.

شه‌دوست با تاکید بر این‌که با تعریف یک محور گردشگری می‌توان به این هدف دست یافت، می‌افزاید: طبق برنامه‌‌ریزی امیدواریم تا اوایل سال آینده اتفاقات قابل ملاحظه‌ای را در این زمینه شاهد باشیم.
وی اضافه می‌کند: با احیای گذرها و تردد بیشتر گردشگران در منطقه از ایجاد ترافیک جلوگیری می‌شود و با راه‌اندازی پارکینگی که در نزدیکی نارنجستان قوام در حال ساخت است تردد خودروها در مسیر روان می‌شود.


رشد اقتصاد منطقه

شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز که اولویت اصلی خود را پیگیری اقتصاد بافت تاریخی قرار داده است، می‌گوید: رونق اقتصادی بافت را با جدیت پیگیری می‌کنیم تا اقتصاد اهالی این منطقه با اقتصاد شهری گره بخورد.

شه‌دوست با بیان این‌که اقتصاد کسبه محلی در بافت با مشکل مواجه شده و از رونق افتاده است، می‌افزاید: یکی از مهم‌ترین اهداف شهرداری پویا کردن اقتصاد کسبه محلی است تا گردشگران بتوانند برخی از مایحتاج خود را از آنها فراهم کنند.وی که اعتقاد دارد آمار اقامت گردشگران در شیراز هنوز به حد مطلوب نرسیده است، اضافه می‌کند: گردشگران برای دیدن اماکن تاریخی به شیراز می‌آیند اما سوغات خود را از شهری مانند اصفهان تهیه می‌کنند، زیرا  حتی شاگرد مغازه‌دار در میدان امام اصفهان به زبان مسلط است و گردشگر را جذب می‌کند!

شه‌دوست با اشاره به این‌که گردشگران خدمات مورد نیاز را از شیراز دریافت می‌کنند، اما کسبه شهرهای دیگر از آنها بهره‌برداری اقتصادی می‌کنند، ادامه می‌دهد: سعی داریم زمان توقف گردشگران را در شیراز افزایش دهیم تا اقتصاد شهر بیشتر با آنها در تماس باشد.
وی صنعت گردشگری را ارزآور و سودبخش می‌داند و می‌گوید: باید برای گذران وقت گردشگران در شب نیز برنامه‌‌ریزی کرد که البته با راه‌اندازی چند کافی‌شاپ مقابل بازار این هدف را دنبال می‌کنیم و این روند ادامه خواهد داشت.
شه‌دوست پویا کردن گردشگری در شب‌های شیراز را ضروری توصیف می‌کند و می‌افزاید: اگر اهداف به سمتی سوق پیدا کند که گردشگران شب‌های اقامت خود را در گذرهای بافت سپری و برای نوشیدن حتی یک دمنوش یا قهوه هزینه کنند در این مسیر موفق بوده‌ایم.


آشتی با بافت تاریخی و فرهنگی شهر

شهردار منطقه 8 شیراز از فراهم شدن زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاری خرد و کلان در بافت تاریخی و فرهنگی شهر خبر می‌دهد و می‌گوید: ریزدانگی بافت و کوچک بودن پلاک‌ها شرایطی را به وجود آورده که امکان خرید و تملک و به دنبال آن سرمایه‌گذاری با سرمایه محدود نیز میسر است.شه‌دوست از رونق اقتصاد محلی به عنوان یکی از ملزومات بافت تاریخی یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: هر هتل، رستوران یا کافه‌ای که در این منطقه افتتاح شود چند نفر از ساکنان بافت را به عنوان کارمند استخدام می‌کند، بنابراین برای اهالی این محدوده اشتغال ایجاد می‌شود.

وی از مورد توجه قرار گرفتن بافت از سوی همشهریان شیرازی ابراز خرسندی می‌کند و می‌افزاید: امنیت و امکانات بافت به‌گونه‌ای شده است که حالا تعداد قابل ملاحظه‌ای از شهروندان که عمده آنها را نسل جوان تشکیل می‌دهند، برای گذران وقت، این منطقه را انتخاب می‌کنند.شه دوست اضافه می‌کند: برخی از خانواده‌های قدیمی شیراز که سکونت در مناطق دیگر شهر را به بافت ترجیح داده بودند، حالا با این محدوده ارزشمند آشتی کرده‌اند و چند روز هفته را در خانه‌های قدیمی کنار یکدیگر جمع می‌شوند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید