• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 12 دی 1397
کد مطلب : 43163
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Gogy
+
-

بهبود تولید لوازم خانگی

گزارش تحلیلی همشهری نشان می‌دهد سیر صعودی تولید لوازم خانگی به‌دلیل واقعی شدن قیمت‌ها و افت تقاضای کاذب تا پایان امسال تداوم می‌یابد

بازار
بهبود تولید لوازم خانگی

علی ابراهیمی | روزنامه‌نگار

تازه‌ترین آمارهای وزارت صنعت حاکی از رشد تولید انواع لوازم خانگی در مهر‌ماه نسبت به شهریور‌ماه امسال است.

به گزارش همشهری، رشد هزینه تمام‌شده تولیدلوازم خانگی در حالی موجب کمبود و افزایش قیمت این محصولات در بازار و شکست طرح کاهش 10درصدی قیمت محصولات برخی برندهای تولید داخل و خارجی شده است که وزارت صنعت، از رشد تولید این محصولات با رفع برخی تنگناهای تولید خبرمی دهد و تولید‌کنندگان نیز بررفع نسبی تنگناهای تولید پس از واقعی شدن قیمت‌ها و تداوم سیر صعودی تولید این محصولات تا پایان امسال تأکید می‌کنند.

خبرهای بهبود وضعیت تولید لوازم خانگی در حالی منتشر می‌شود که پیش از این محمد طحانپور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با همشهری از تأثیر کمبود عرضه لوازم خارجی و سودجویی برخی شرکت‌های توزیع‌کننده این محصولات بر رشد 200درصدی لوازم خانگی خارجی و گرانی حدود 300درصدی لوازم خانگی تولید داخل تأکید کرده بود. از سوی دیگر آمار چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت تولید 27کالای منتخب صنعتی در 7ماهه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته از سیر نزولی تولید 17گروه کالایی ازجمله انواع محصولات لوازم خانگی حکایت داشت اما آمار ارائه شده این وزارتخانه از مقایسه تولید انواع لوازم خانگی طی مهر در مقایسه با شهریور‌ماه امسال حاکی از رشد تولید این محصولات است. براساس آمار 7‌ماه منتهی به مهر‌ماه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته در بین 27کالای منتخب صنعتی، تولید ماشین‌ لباسشویی با افت 38.2درصدی بیشترین کاهش را در بین محصولات منتخب صنعتی داشت و میزان تولید آن از ۴۷۹.۸هزار دستگاه طی هفت ماهه سال گذشته به ۲۹۶.۵هزار دستگاه در 7‌ماه امسال رسیده است. همچنین تولید تلویزیون با کاهش 32.5درصدی، یخچال و فریزر با کاهش 13.8درصدی و کولر آبی با کاهش 5.9درصدی مواجه شده است.

نشانه‌های رونق تولید لوازم خانگی

بررسی آمارهای اخیر وزارت صنعت از همسنجی تولید ماهانه لوازم خانگی نشان‌دهنده بهبود وضعیت و رشد تولید این محصولات در مهرماه نسبت به شهریورماه امسال است، به‌نحوی که در مهرماه امسال به‌ترتیب 57هزار و 300دستگاه یخچال، 84هزار و 600دستگاه یخچال فریزر، 46هزار و 400دستگاه ماشین لباسشویی و 21هزار و 900دستگاه کولر آبی در کشور تولید شده که با این روند تولید تلویزیون با رشد 18.2درصدی، یخچال و فریزر با رشد 31.5درصدی، ماشین لباسشویی با رشد 29.1درصدی و کولر آبی با رشد 5.6درصدی همراه بوده است.

واقعی شدن قیمت‌ها و بهبود انگیزه تولید

رئیس هیأت مدیره انجمن تولید‌کنندگان لوازم صوتی و تصویری ایران در گفت‌وگو با همشهری، واقعی شدن قیمت‌ها، افت تقاضای کاذب در بازار و بهبود نسبی شرایط تامین مواداولیه را ازجمله عوامل مؤثر در بهبود روند تولید لوازم خانگی از مهر‌ماه امسال قلمداد کرد و گفت: در نیمه نخست امسال با توجه به سیاست‌های ابلاغی دولتی مبنی بر ممنوعیت افزایش بیش از 10درصدی قیمت لوازم خانگی، تولید برای برخی تولید‌کنندگان صرفه اقتصادی نداشت و از سوی دیگر نوسان شدید نرخ ارز و تنگناهای تامین مواداولیه و قطعات نیز در سیر نزولی تولید این محصولات مؤثر بود. علیرضا موسوی مجد با بیان اینکه پس از بررسی‌ مستندات هزینه تمام‌شده تولید شرکت‌ها در سازمان حمایت و امکان ثبت قیمت‌های ارائه شده توسط شرکت‌های تولید‌کننده لوزام خانگی در سامانه این سازمان، نرخ‌های جدید بر‌مبنای قیمت تمام‌شده واقعی تعیین شد که این امر موجب صرفه اقتصادی تولید برای شرکت‌های تولید‌کننده شد.

به گفته او تا پیش از این به‌رغم افزایش 2‌تا‌3برابری نرخ ارز و مشکلات نقل و انتقال پول و تامین مواداولیه تولید، فریز قیمت‌ها انگیزه تولید در بسیاری از شرکت‌های تولید‌کننده لوازم خانگی را از بین برده بود و تولید صرفه اقتصادی نداشت اما اکنون گرچه هنوز هم روند تامین مواداولیه تولید و قطعات و نقل و انتقال پول با تنگناهای جدی مواجه است اما واقعی شدن قیمت‌ها انگیزه تولید را افزایش داده است.

   پیش‌بینی رشد تولید تا شب عید

رئیس هیأت مدیره انجمن تولید‌کنندگان لوازم صوتی و تصویری ایران گفت: گرچه هنوز تولید‌کنندگان با مشکلات نقل و انتقال پول برای تامین مواداولیه تولید و قطعات وارداتی مواجه هستند اما به‌طور کلی شرایط تولید نسبت به نیمه نخست امسال بهبود یافته است. درصورتی که دولت برای نقل و انتقال پول چاره‌اندیشی کند، وضعیت تولید بهتر نیزخواهد شد. موسوی مجد کاهش نسبی نرخ ارز در بازار آزاد را بر تولید لوازم خانگی بی‌تأثیر دانست و گفت: تولید‌کنندگان لوازم خانگی با ارز نیمایی 8 تا 9هزار تومانی مواداولیه و قطعات مورد نیاز را تامین می‌کنند اما گرچه واقعی شدن قیمت لوازم خانگی موجب رشد بیش از 2برابری قیمت این محصولات در بازار شد اما افت تقاضای کاذب و دلال‌بازی در بازار این کالاها، شرایط را برای رشد نسبی تولید و فراوانی عرضه لوازم خانگی فراهم کرده است که خود در کاهش تنش قیمتی بازار مؤثر بوده است. او پیش‌بینی می‌کند تا اخر سال وضع تولید انواع لوازم خانگی بهبود یابد و از آنجایی‌که واحدهای تولیدی با تمام توان برای رشد تولید فعالیت می‌کنند مشکلی برای بازار شب عید ایجاد نشود.

این خبر را به اشتراک بگذارید