• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
سه شنبه 11 دی 1397
کد مطلب : 43110
+
-

4/5ساعت پس از سکته؛ زمان طلایی برای نجات و درمان بیمار

درمان
4/5ساعت پس از سکته؛ زمان طلایی برای نجات و درمان بیمار

کم‌تحرکی، مصرف بی‌رویه نمک و چربی، مصرف بالای دخانیات و رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی ناسالم همه و همه از مواردی است که سبب شده آمار سکته مغزی در ایران در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته باشد.
حتی برخی از پزشکان و متخصصان ایرانی معتقدند که افراد در ایران ۱۰ سال زودتر از سایر کشورها دچار سکته مغزی می‌شوند. این در حالی است که اگرچه گفته می‌شود معمولا قبل از بروز سکته مغزی علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد و یا اینکه علائم بسیار جزئی هستند اما دبیر علمی یازدهمین کنگره معتقد است که در سکته مغزی ۳علامت اصلی وجود دارد. دکتر سیدحسین آقامیری گفت: ‌انحراف صورت، ضعف دست یا پا و تغییر تکلم به‌صورت ناگهانی باید جدی گرفته شود، چرا که بروز یک دفعه‌ای این علائم نشانه‌های سکته مغزی است و باید در زمان طلایی به بیمار کمک کرد.وی افزود: 4.5ساعت پس از سکته زمان طلایی برای نجات و درمان موفقیت‌آمیز بیمار است و خانواده‌ها اگر تصور می‌کنند زمان رسیدن نیروهای اورژانس به طول می‌انجامد باید قبل از تمام شدن زمان طلایی 4.5ساعته بیمار خود را به مرکز درمانی که ترجیحا مجهز به ارائه خدمات ویژه به بیماران سکته مغزی است برسانند.وی گفت: خوشبختانه هم‌اکنون اورژانس تهران مجهز به آمبولانس‌های ویژه شده که خدمات مناسبی را به بیماران دچار سکته مغزی ارائه داده و هماهنگی‌های لازم را جهت دریافت کمک‌های لازم به بیمار انجام می‌دهد.این متخصص مغز و اعصاب در ارتباط با تأثیر تحریم‌های دشمنان روی درمان و داروهای سکته مغزی گفت:‌ درمان این بیماری 2قسمت دارد که قسمت اول در زمان 4.5 ساعت اول پس از بروز سکته است و به بیمار داروی اکتیلیز ارائه می‌شود و خوشبختانه این دارو به کشور وارد شده و مشکلی در این زمینه نداریم.آقامیری افزود: ‌البته نمی‌توانیم این دارو را به همه بیماران ارائه دهیم چراکه برخی از این افراد مصرف قرص وارفارین به‌علت فشارخون دارند و یا 4ساعت ونیم طلایی آنها گذشته است؛ بنابراین باید آنها را به بیمارستان‌هایی که مرکز سکته مغزی هستند و دارای آنژیوپلاستی هستند انتقال داد تا بتوان لخته را از مغز خارج کرد.

وی بیان داشت: بیمارستان‌ها به تجهیزات و وسایل خاص و همچنین نیروی فلوشیپ نورواینترونشن نیاز دارند که تحریم‌ها در زمینه این تجهیزات ما را با مشکل مواجه کرده چرا که قیمت‌ها بالا رفته و بیمارستان‌ها زیاد است و تحریم‌ها و معضلات به این مسئله دامن زده است.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: معضل دیگری که اکنون با آن سر و کار داریم این است که بخشی از همکاران ما در بیمارستان‌ها با درمان‌های جدید سکته مغزی آشنا نیستند؛ بنابراین برای انجام اقداماتی همچون ترومبکتومی همکاری لازم را نمی‌کنند. (روابط عمومی انجمن سکته مغزی ایران)
 

این خبر را به اشتراک بگذارید