![مذاکره بهجای مشاجره](/img/newspaper_pages/1397/10%20DEY/05/rooye/248.jpg)
مذاکره بهجای مشاجره
![مذاکره بهجای مشاجره](/img/newspaper_pages/1397/10%20DEY/05/rooye/248.jpg)
فریده غیرت/حقوقدان
یکی از شیوههای وکلای کارکشته و حرفهای برای مشاجرات و اختلافات، دعوت از طرفین دعوا و تشویق و ترغیب آنها به مذاکره و مصالحه است. چنین روشی هم طرفین دعوا را برای همکاری و احیای دوستی کمک میکند، هم بار پروندهها را از دوش دادگستری و محاکم قضایی برمیدارد و علاوه بر این از کینههای بعدی و تضعیف روابط دوستانه و خویشاوندی هم جلوگیری میکند.
از این رو از همه عزیزانی که قصد مراجعه به مراجع قضایی و طرح دعاوی را دارند خواهش میکنم با کمی گذشت و خویشتنداری همواره روزنهای را برای آشتی و مصالحه بازبگذارند و از تمام همکاران به ویژه همکاران جوان تقاضا میکنم، براساس وظیفه حرفهای و رسالت انسانی نخستین گام را در حل پروندههای رجوعشده در مسیر اصلاح و مصالحه بردارند.
کما اینکه در گذشته هم، من و برخی همکارانم تعداد بسیار کمی از پروندههای مربوط به اختلافات خانوادگی را به دادگاه میفرستادیم و سعی میکردیم با دعوت از طرفین راه مناسبتری پیش پای آنها بگذاریم. چنانکه در رسیدگی به پروندههای مطروحه در دادگاه نیز، همواره تلاش بر آشتی و توافق است.
بههر روی آزمودن راههای معقول، انسانی و قانونی برای حل هر مشکلی بهترین راهبرد است. مجددا تاکید میکنم محکومیت قانونی برای یکی از طرفین دعوا گرچه حق را به حقدار میرساند ولی شاید راه دوستی و همکاری را در آینده روی آنها ببندد. اگر مصالحه قبل از دادگاه صورت گیرد که چه بهتر، در غیر این صورت هر دو طرف با تمکین به قانون و رفتار معقول با احترام به کرامت هم مسیر آینده را طی کنند.