رکوردشکنی با سفر به عمق ۸کیلومتری اقیانوس
یک ماجراجوی آمریکایی با زیردریایی ویژهای توانست خود را به نقطهای که تاکنون پای هیچ انسانی به آن نرسیده، برساند
زیردریــــایی 48میلــــیون دلاری «Triton 36000» توانسته رکورد سفر به عمق اقیانوسها را بشکند.
این رکوردشکنی توسط ویکتور وسکوو، بازرگان آمریکایی صورت گرفته و به گزارش بیزنس اینسایدر او توانسته با زیردریایی ترایتون، به عمق 8376متری اقیانوس اطلس در گودال پورتوریکو سفر کند. این عمیقترین نقطه اقیانوس اطلس است که تاکنون یک انسان به آن دسترسی پیدا کرده. تنها زیردریایی سرنشیندار فعال جهان با توانایی سفر به عمق بیشتر از 7000متر، جیائولونگ چینی است که نمیتواند به رکورد ترایتون برسد. پیش از این زیردریاییهایی بودهاند که به عمقهای بیشتری رفتهاند و اما هیچکدام از آنها دیگر فعال نیستند و رکوردهای خود را در اقیانوس اطلس ثبت نکردهاند. یکی از مشهورترین موارد زیردریایی Challenger Deep بهحساب میآید که در سال 2012جیمز کامرون، کارگردان مشهور را به عمق 10900متری گودال چلنجر در اقیانوس آرام برد.
زیردریایی ترایتون ۳۶۰۰۰ توسط شرکتی خصوصی و با سرمایهگذاری ویکتور وسکوو ساخته شده است. ساخت این زیردریایی که مجهز به سیستم سونار سه بعدی است و با سرعت میانگین ۵ کیلومتر در ساعت حرکت میکند 3 سال و نیم زمان برده است.
تحمل فشار 800 برابری
این سفر رکوردشکن به عمق بیشتر از ۸ کیلومتری اقیانوس اطلس در منطقهای مشهور به درازگودال پورتوریکو سختیهای بسیاری داشته است. مهمترین مورد، تحمل فشار بسیار سنگین است. همه ما فشار آب در زمان رفتن به عمق بیشتر مثلا در استخر را تجربه کردهایم. فشار در منطقهای که این زیردریایی به آن رسیده است ۸۰۰برابر سطح دریا بهحساب میآید. این مسئله ویژگیهای خاص ترایتون را برای تحمل این فشار نشان میدهد.
درازگودالها، گودالهای طولانی و زمینهای پست و فرونشسته کف دریاها و اقیانوسها هستند. درازای آنها از حد یک نیمکره تجاوز نمیکند. درازگودالها در عین حال ژرفترین نقاط کف اقیانوسها را تشکیل میدهند.
تور اعماق اقیانوسها
ویکتور وسکوو را میتوان ماجراجوی دریاها دانست. او قصد دارد به عمیقترین نقاط اقیانوسهای جهان سفر کند. سفر به عمیقترین نقطه اقیانوس اطلس در واقع بخشی از این تور ۵ مرحلهای است. او قصد دارد در مرحله بعد، به دراز گودال ساندویچ جنوبی در اقیانوس جنوبی (قطب جنوب) برود. منطقه هدف بعدی وسکوو هنوز نام مشخصی ندارد و این تاجر آمریکایی امیدوار است در سال 2019با سفر به این منطقه، حق نامگذاری آن را بهدست آورد. سفر به اعماق اقیانوسها میتواند اطلاعات بسیار مهمی برای بشر بهدست آورد؛ بهعنوان نمونه ترایتون به یک سیستم سونار سه بعدی مجهز است که میتواند عمق اقیانوسها را بسیار دقیقتر از ماهوارههای موجود، نقشهبرداری و ثبت کند. سونار یا ناوبری و فاصلهیابی صوتی بهصورت سنتی دستگاه ردیاب زیردریایی است که طرز کار آن استفاده از انتشار امواج صوتی است. علاوه بر ردیابی، این روش معمولاً بهمنظور ناوبری و ارتباط با دیگر یگانهای شناور و زیر آبی نیز استفاده میشود.
این سامانه، مشابه یک رادار است که به جای امواج رادیویی از امواج صوتی جهت ناوبری و ردیابی شناورها و اهداف زیرآبی استفاده میکند.
سونار سه بعدی و رنگی نسل جدیدی از سیستمهای زیردریاییهاست. نقشهبرداری از اقیانوسها در حوزههای مختلف علمی و مهندسی، حیاتی بهحساب میآید.