• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 27 آبان 1397
کد مطلب : 37838
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5E4q
+
-

با درمان ایثارگران بازی نکنید - 1

ایثارگران بدانند
با درمان ایثارگران بازی نکنید - 1


در فرمان حضرت امام خمینی(ره) برای تأسیس بنیاد شهید به امور درمان ایثارگران توجه ویژه‌ای شده است. در بند 7 این فرمان آمده است: «بیمه درمانی و استفاده از کارت ویژه خرید دارو». علاوه بر آن در بند 10 این فرمان «سازمان موظف شده است بدون فوت وقت معلولان و آسیب‌دیدگانی که احتیاج به معالجه دارند را تحت علاج قرار داده و در صورتی که با تصدیق طبیب لازم است برای معالجه به خارج از کشور بروند. اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نمایند». حضرت امام خمینی(ره) به این موارد اکتفا نکرده‌اند و تذکر داده‌اند که اگر سازمان به اشکالی برخورد کرد و از طرف بعضی متصدیان اهمالی شد، ایشان را مطلع کنند تا در رفع آن به‌طور مقتضی عملی کنند.

حضرت امام(ره) به‌شدت با اهمال‌کاری‌های افراد و سازمان‌ها در امور ایثارگران مخالف بودند و دستور برخورد با آن را می‌دادند. ایشان می‌فرمایند: «آیا این ادارات دولتی، وزارتخانه‌ها و همه گروه‌هایی که در اداره این مملکت مشغول هستند، جواب شماها را چه می‌دهند که باز هم در عین حالی که سفارش شده است که این کاغذبازی‌های مزخرف را و این کارهای ضدانقلابی را نکنید، باز می‌شنویم که حتی برای شما کارشکنی می‌کنند؛ اینها چه می‌گویند؟ اینهایی که در رأس هستند، چطور به این مسائل توجه ندارند؟ چطور آقای رئیس‌جمهور دخالت در این امور نمی‌کند؟ چه شده است اینها را؟ به کارهای دیگر مشغولند اینها؟ ما مرهون اینها هستیم، اینها بودند که شما را به این مسندها نشاندند. اگر اینها نبودند، نه من اینجا بودم، نه شما آنجا بودید».
تأکیدات مکرر امام(ره) بر رسیدگی به مشکلات  ایثارگران به‌طور مستمر بیان می‌شد، تا مسئولان وقت از این امر مهم غفلت نکنند.

مهم‌ترین و اساسی‌ترین مشکل ایثارگران به‌ویژه جانبازان، درمان آنان است که نمی‌توان در آن سهل‌انگاری کرد یا آن را به تأخیر انداخت. این موضوع مهم همواره با چالش‌های فراوانی در سال‌های اخیر مواجه بوده و روند هماهنگی نداشته است.
میانگین سنی ایثارگران انقلاب و دفاع مقدس نزدیک به 60 سال است و در این سن به آرامش و آسایش بهتری نیاز دارند. قرار نیست جانبازان با توجه به وضعیت جسمی و روانی که کبر سن آن را تشدید می‌کند، همچنان پیگیر امور درمان خود در سازمان‌های مختلف باشند. امور درمان ایثارگران در دوران دفاع مقدس از سرعت بهتری برخوردار بود و آنان تا این اندازه گرفتار امور درمانی خود نبوده‌اند. اکنون که پا به سن گذاشته‌اند شایسته نیست هرروز با مصوبه‌ای آنان را در فشار روحی قرار دهیم،  دردی که آنان به جان خریده‌اند به اندازه کافی برای خود و خانواده‌شان مشکل‌ساز شده است، حال نباید با سرگردان کردن آنان در مراکز درمانی، بیمه‌ها و دستگاه‌های اجرایی درد و رنج‌شان را مضاعف کنیم. اکثر کسانی که برای امور درمانی ایثارگران تصمیم‌گیری می‌کنند فهم و استنباط درستی از امور آنان ندارند، لذا همواره به بیراهه می‌روند.

تصمیمات عجولانه و تغییرات دائمی در امور درمانی ایثارگران و تغییر روش‌هایی که بدون درک شرایط روحی و جسمی ایثارگران اعمال می‌شود به فرسودگی بیشتر جسمی و روحی آنان منجر می‌شود و می‌توان به جرأت ادعا کرد که مسئولان ذیربط از این موارد غافلند. در سال‌های اخیر روش‌های درمانی ایثارگران، مصوبات مجلس، دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌دفعات تغییر کرده که موجی از نارضایتی را بین ایثارگران دامن زده است. دولت در مصوبه اخیر خود و بنا به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی، ماده 2 آیین‌نامه اجرایی فصل سوم قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را اصلاح و دستگاه‌های اجرایی را موظف کرد از محل سرجمع اعتبارات مصوب و در قالب تخصیص اعتبار ابلاغی نسبت به تأمین و پرداخت هزینه بیمه درمان تکمیلی ایثارگران و افراد تحت تکفل ایشان اعم از شاغل یا بازنشسته در دستگاه مربوط اقدام کنند. با این مصوبه بیش از 400هزارنفر از ایثارگران و اعضای خانواده آنان با مشکلات جدی مواجه شدند. این تصمیم که در اواسط سال جاری اتخاذ شده است و دستگاه‌های مشمول علاوه بر آن که اعتبار لازم را در بودجه خود نداشته‌اند، فاقد توان و سازوکار مناسب برای این منظور بوده و عملا ایثارگران و دستگاه‌های ذیربط را سرگردان کرده است. نکته قابل تأمل این است که این پیشنهاد توسط سازمان برنامه و بودجه ارائه شده و نامی از بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌عنوان سازمان تخصصی در ارائه این پیشنهاد نیست.

این خبر را به اشتراک بگذارید