• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
یکشنبه 15 مهر 1397
کد مطلب : 33202
+
-

افزایش تازه‌خوری انگور و کاهش تولید کشمش

خبر
افزایش تازه‌خوری انگور و کاهش تولید کشمش

مدیر جهاد کشاورزی فاروج گفت: سهم تازه‌خوری انگور در این شهرستان که تا سال گذشته 5 تا 10 درصد بود امسال به علت نبود صرفه اقتصادی تولید کشمش به 35 درصد افزایش یافته است. 
به گزارش ایرنا، «احمد کنعانی» بیان کرد: سطح تاکستان‌های شهرستان از 4 هزار هکتار سال‌های گذشته به 3600 هکتار در سال جاری کاهش یافته است و به همین علت تولید امسال انگور در فاروج 40 هزار تن پیش‌بینی می‌شود. 

وی با بیان این‌که از این میزان 14 هزار تن به مصرف تازه‌خوری می‌رسد، افزود: از 26 هزار تن تولید انگور رقم کشمشی هم 6500 تن کشمش تولید خواهد شد. 
کنعانی با اشاره به این‌که 60 تا 65 درصد از باغ‌های انگور شهرستان فاروج در بخش خبوشان واقع شده است اظهار کرد: با افزایش قیمت انگور که 27 هزار تا 35 هزار ریال در هر کیلوگرم به فروش می‌رسد فعلا خرید توافقی در دستور کار نیست. 

وی خسارت ناشی از سرمازدگی و آفات را از عوامل موثر در کاهش تولید انگور شهرستان برشمرد و گفت: به رغم کنترل آفاتی همچون سفیدک، این آفات به صفر نرسیده است. 
مدیر جهاد کشاورزی فاروج یادآور شد: 5400 خانوار بهره‌بردار این محصول هستند و یک واحد فراوری و 2 واحد بسته‌بندی انگور در شهرستان نیز فعالیت دارند. 

قرار گرفتن شهرستان فاروج در مسیر جاده اصلی بجنورد به فاروج، زمینه‌ای برای فروش انگور تازه را با توجه به گذر 20 میلیون نفر زائر و مسافران در سال فراهم کرده است. 
باغ‌های انگور شهرستان فاروج 3600 هکتار با 15 رقم و متوسط عملکرد تولید انگور از هر هکتار 16 تن است که گونه سلطانی بیدانه بهترین رقم انگور فاروج است. 
خراسان شمالی رتبه هفتم کشوری را در تولید انگور دارد و 20 درصد کل وزن تولیدات کشاورزی این استان مختص انگور است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید