• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
چهار شنبه 14 شهریور 1397
کد مطلب : 29383
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6V9O
+
-

چند میدی ورزش کنی؟

ورزش کردن مستمر هزینه قابل توجهی برای هر شهروند تبریزی دارد

گزارش
چند میدی ورزش کنی؟

سید رضا حسینی زاده| تبریز – خبرنگار:

شاید تصور اشتباهی نباشد اگر فکر کنیم دیگر مانند سابق ورزش کردن بی‌هزینه نیست. شهروندی که بخواهد به صورت مستمر ورزش را در زندگی دنبال کند، باید هزینه‌های زیادی را هم بپردازد. اگر در گذشته خانه‌های حیاط‌دار مجال یک نرمش صبحگاهی را می‌داد، امروز باشگاه‌های ورزشی جای خانه‌های حیاط‌دار را گرفته‌اند و اگر شهروندی بخواهد به صورت مستمر حتی ورزشی عادی مانند حرکت‌های کششی را انجام دهد باید هزینه‌ای ماهانه برای باشگاه در کنار هزینه مربی و لباس و کفش و هزینه‌های ایاب و ذهاب در نظر بگیرد.

این در حالی است که شهرداری تبریز در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری کلانی در حوزه ورزش کرده است اما بازخورد این سرمایه‌‌گذاری‌ها در حوزه ورزش همگانی نمود چندانی نداشته و بیشتر صرف ورزش‌های قهرمانی و باشگاه‌داری شده است. در مقابل باشگاه‌های خصوصی ورزشی راه‌اندازی شده‌اند و برای ورزش کردن در این سالن‌ها هزینه‌های 30 هزار تومان تا 100 هزار تومان برای هر تایم ورزشی بسته به درجه کیفی باشگاه و سالن ورزشی در نظر گرفته می‌شود. شهروندان از شورای شهر که در هفته‌های اخیر محل مناقشات بسیاری در حوزه ورزش بوده است انتظار دارند تا به صورت عینی و عملیاتی برای حل مشکل ورزش ارزان در تبریز اقدام کنند.


هفته‌ای 250 هزار تومان برای یک تایم ورزش
 
یکی از شهروندان تبریزی که مسئولیت یک تیم ورزشی والیبال محله‌ای را هم بر عهده دارد، می‌گوید: از 10 سال قبل با همراهی دوستان محله یک تیم والیبال راه‌اندازی کردیم. در سال‌های اول در ائل‌گلی ورزش می‌کردیم اما با توجه به برخی مشکلات از جمله شلوغی روزافزون این پارک و تذکرات نگهبانان و در نهایت ممانعت از تمرین والیبال در این منطقه از شهر تصمیم گرفتیم تا سالنی برای ورزش کردن اجاره کنیم.

«مسعود سهنددوست» ادامه می‌دهد: 7 نفر هستیم که هر هفته به سالنی خارج از شهر رفته و ورزش می‌کنیم. این سالن متعلق به بخش خصوصی است و ماهانه یک میلیون و هر هفته 250 هزار تومان برای یک تایم پرداخت دریافت می‌کند. 
وی بیان می‌کند: بسیاری از تیم‌های محله‌ای در تبریز مجبور به پرداخت چنین هزینه‌هایی برای استفاده از سالن‌های ورزشی هستند، در حالی که سالن‌های چندمنظوره بحران در مناطق مختلف شهر ساخته شده و معمولا خالی و بلااستفاده هستند، چرا شهرداری تبریز امکان استفاده رایگان از این سالن‌ها را برای تیم‌های ورزشی محله‌ای فراهم نمی‌کند؟


دلسرد از ورزش، دلگرم به سرگرمی‌های مضر 

یکی دیگر از شهروندان تبریزی هم می‌گوید: هزینه بالا و سرسام‌آور سالن‌های ورزشی موجب شده که جوانان به جای ورزش کردن به کشیدن قلیان و سیگار روی بیاورند و مشکلات اجتماعی برای شهر ایجاد شود. 
«جلیل خداپرست» ادامه می‌دهد: در برخی سالن‌ها که حتی در حد سالن‌های درجه یک کشوری هم نیستند و هیچ امکانات مناسبی از جمله جعبه کمک‌های اولیه، سرویس بهداشتی و دوش مناسب ندارند، هزینه اجاره به ازای هر یک ساعت بالای 100 هزار تومان است که خارج از توان مالی جوانانی مثل ماست. وی از مسئولان خواست برای رفع این مشکلات قدم‌های موثری بردارند.


سختگیری به سالن‌داران خصوصی

یکی از مالکان سالن ورزشی هم با انتقاد از نبود حمایت از سالن‌داران خصوصی می‌گوید: سالن ورزشی‌ای که بنده احداث کرده‌ام در یک منطقه‌‌ محروم قرار دارد که هیچ سالن ورزشی دولتی و عمومی‌ای در آن منطقه وجود ندارد. چند ماه قبل مجبور به تعمیراتی در سرویس بهداشتی شدم و یک اتاق رختکن اضافی و 2 سرویس بهداشتی در این محل برای رفاه حال شهروندان احداث کردم. اما شهرداری منطقه مانع فعالیت من شده و موضوع را به ماده 100 ارجاع داده است.

این مالک که مایل به اعلام نامش نیست، ادامه می‌دهد: حال که شهرداری توان احداث سالن ورزشی را ندارد چرا باید با مالکان سالن‌ها و مجتمع‌های ورزشی رفتاری مانند صاحبان املاک تجاری داشته باشند، در حالی که هیچ شباهتی در عملکرد و میزان درآمد ما وجود ندارد. آیا این رفتار صحیح است و به نفع شهروندان خواهد بود؟وی با بیان این‌که باید شهرداری در تغییر کاربری ورزشی مناطق هم عملکرد مثبتی داشته باشد، بیان می‌کند: چندی قبل برای توسعه باشگاه ورزشی اقدام کردم اما شهرداری مانع این کار شد. دلیل این مخالفت هم املاک مجاور سالن هستند که کاربری ورزشی نداشته و تجاری هستند.


امکان اختصاص 20 سالن بحران برای ورزش جوانان 

عضو شورا و رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تبریز می‌گوید: یکی از اقداماتی که در سال‌های اخیر انجام شده تهیه طرح تفصیلی برای تبریز است که در این طرح تامین زمین برای کاربری‌های ورزشی در قالب طرح تفصیلی کاملا مشخص شده است.
«محمد اشرف‌نیا» با بیان این‌که انتظار شهروندان برای استفاده بهینه از فضاهای موجود در اختیار شهرداری برای ورزش و تفریح انتظاری به‌جاست، بیان می‌کند: باید با استفاده از امکانات موجود هزینه‌های ورزشی به‌خصوص برای جوانان را پایین بیاوریم. اگر چه به نظر می‌رسد هزینه چند هزار تومانی برای ورزش کردن چندان زیاد نیست اما در سطح کلان موضوع هزینه زیادی به شهروندان تحمیل می‌شود.
وی می‌افزاید: بیش از ۲۰ سالن چندمنظوره مدیریت بحران در تبریز احداث شده و می‌توان از این سالن‌ها به عنوان مکانی برای ورزش کردن شهروندان استفاده کرد. شورای شهر تبریز در این زمینه آماده است تا همکاری‌ها و هماهنگی‌های لازم را انجام دهد.


کمک به باشگاه‌های ورزشی در ماده 100

عضو شورای شهر تبریز می‌گوید: در زمینه ورزش و توسعه آن باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کرده و با هماهنگی اداره کل ورزش و جوانان برای توسعه ورزش عمومی و همگانی اقدام شود. تدوین استراتژی لازم برای افزایش درصد شهروندانی که به صورت مستمر ورزش می‌کنند باید به صورت یک برنامه میان‌مدت دنبال شود.
«شهرام دبیری» با اشاره به انتقاد برخی مدیران باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی از سختگیری‌های مسئولان و کارشناسان شهرداری در حوزه تعمیرات و برخی تعمیرات جزئی در سالن‌های ورزشی بیان می‌کند: نباید با این باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی رفتاری مانند املاک تجاری و حتی مسکونی داشت. می‌توان در زمینه تخلفات ماده 100 که با هدف کمک به توسعه ورزش و رفاه حال شهروندان صورت می‌گیرد، همیاری و مساعدت‌های لازم را داشت تا این باشگاه‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید