• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 13 شهریور 1397
کد مطلب : 29247
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/l6x1
+
-

لزوم اصلاح رویه طراحی ساختمان‌های کلانشهرهای کشور

معاونان شهرسازی و معماری شهرداری کلانشهرها در سی‌ودومین نشست خود بر اصلاح رویه فعلی طراحی و کنترل ساختمان و شفاف‌سازی‌ بخشنامه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی در این خصوص تأکید کردند.

به گزارش همشهری، در این نشست معاونان شهرسازی و معماری نظرات خود را درخصوص مشکلات مابین سازمان‌های نظام مهندسی و شهرداری‌ها در حوزه  کنترل نقشه‌ها و نظارت ساختمان‌ها مطرح کردند. در ادامه ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح روند فعلی در امر کنترل نقشه‌های ساختمانی و نظارت مقرر شد پیشنهادهای اصلاحی در راستای تکمیل و شفاف‌سازی‌ بخشنامه جدید وزارت راه و شهرسازی به کمیسیون ارائه شود. محمد عزتی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرها در این جلسه، طولانی بودن فرایند کنترل نقشه‌های ساختمانی، ارجاع نظارت و شفاف نبودن مراحل کنترل حین اجرای ساختمان را از مهم‌ترین مشکلات موجود در این زمینه عنوان کرد.

در این جلسه همچنین موضوع بازآفرینی شهری در بافت‌های ناکارآمد که شامل بافت‌های فرسوده، تاریخی، روستایی و مسئله‌دار هستند از سوی حاضرین مطرح شد. معاونان شهرسازی کلانشهرها  همچنین به بازآفرینی شهری و اجرای طرح‌های توسعه شهری و تکالیف شهروندان ساکن در این بافت‌ها و مشکلات ناشی از مغایرت‌های ضوابط و مقررات ابلاغی و پیشنهادهای اعمال تسهیلات جهت تسریع نوسازی این بافت‌ها پرداختند. در ادامه این جلسه مقرر شد ضمن جمع‌بندی عملکرد شهرداری‌ها در حوزه بافت‌های ناکارآمد و همچنین پیشنهادهای جلسه در نشست آتی شهرداران کلانشهرهای کشور مطرح شود. سیدحمید موسوی، مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در این جلسه به تشریح تجربیات شهرداری تهران در بحث احیای بافت‌های فرسوده پرداخت و گفت: بحث نوسازی بافت‌های فرسوده موضوع جدیدی نیست چراکه نخستین حکم امیرکبیر به دستور ناصرالدین‌شاه قاجار به مسئله حاشیه‌نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی دروازه شهرری اختصاص داشته است. وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع بافت فرسوده تنها با بحث اختصاص بودجه حل نمی‌شود، اظهار داشت: در بحث نوسازی، مداخله‌گری باید از جنس مردم باشد و علاوه بر کالبد شهری به موضوعات اجتماعی توجه ویژه داشته باشیم.

موسوی با بیان اینکه هم‌اکنون در خیلی از محلات بافت فرسوده امکان نفوذپذیری وجود ندارد و رفع مشکل نفوذناپذیری بافت با توجه به ابعاد و مساحت‌های پلاک‌های ثبتی موجود امری بسیار مشکل و زمانبر است، تصریح کرد: در گام اول شاید اولویت این باشد که در شورای‌عالی شهرسازی در تعریف شاخص‌های بافت فرسوده تجدیدنظر شود. موسوی در ادامه یادآور شد: شهرداری تهران آمادگی دارد تجربیات خود را در زمینه بازسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده در اختیار سایر کلانشهرها قرار دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید